NMBS-reisplanner toont nu ook waar fiets- of eersteklasrijtuig zich bevindt in de trein

Treinreizigers kunnen vanaf vandaag via de reisplanner op de NMBS-website de samenstelling van een trein zien. Zo weten reizigers waar het fiets- of het eersteklasrijtuig zich bevindt. Op de website staat nu ook of de trein is uitgerust met airco, meldt de NMBS in een persbericht. 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »

Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti

Langs de stationsstraat in Beernem opende de Wingense tandarts Matthijs Demeulenaere een nieuwe praktijk. De 26-jarige tandarts werkt nu bij een praktijk in Torhout en Roeselare en kiest weldra volledig voor zijn eigen kabinet. Op termijn is er in zijn gebouw ruimte voor zes tandartsen.
The post Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rellen op Nieuw-Caledonië gaan onverminderd voort: 6 doden, meer dan 200 arrestaties 

In Nieuw-Caledonië, een Frans overzees gebied in de Stille Oceaan, zijn ondertussen al 6 mensen omgekomen bij de rellen tegen de stemming van een grondwetswijziging die Franse onderdanen meer stemrecht geeft. Relschoppers hebben op verschillende plekken blokkades opgeworpen. Volgens de regering bevindt het eiland zich op een "destructief pad". "Blokkades van de relschoppers kosten mensenlevens, mensen hebben geen toegang tot

Lees meer »

Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters

De Koutershotters uit Kortemark, een organisatie die jongeren met een fysieke beperking tussen 7 en 16 de kans geeft om een sportief balletje te trappen, organiseren op zaterdag 25 mei hun eerste G-voetbaltornooi. Bij G-voetbal zijn er alleen maar winnaars.
The post Eerste G-voetbaltornooibij De Koutershotters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogleraar met interesse voor wormen, maar ook in opspraak voor gesjoemel: wie is de gedoodverfde nieuwe premier van Nederland?

Witte rook in Nederland: er is na zes maanden eindelijk een politiek akkoord. Rest wel nog de vraag wie er premier zal worden. Volgens de Nederlandse media is er geen twijfel mogelijk: het zal de 67-jarige Ronald Plasterk uit Den Haag zijn. Wie is de ‘minister van Feesten en Partijen’, tegen wie verkiezingswinnaar Geert Wilders ooit een motie van wantrouwen

Lees meer »

Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine”

Op donderdag 23 mei opent de Blankenbergse trompettist Yves Fernandez het stadsfestival Mirage langs de Kruisvest in Brugge. Hij maakt al twintig jaar deel uit van de bigband van Lady Lynn en wil met zijn nieuwe groep Whoopie jazz toegankelijk maken voor kinderen.
The post Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine” appeared first

Lees meer »

Fluxys worstelt met Russische lng

22:07 Op zijn aandeelhoudersvergadering heeft Fluxys Belgium zich moeten verdedigen tegen de kritiek dat het niets doet om de overslag van Russisch gas tegen te houden. Het gasbedrijf zegt dat het nu wettel…

Lees meer »

EXCLUSIEF. Op bezoek bij Laura Hilven, stuwende kracht achter Leandro Trossard: “Toen Arsenal concreet werd, ben ik in tranen uitgebarsten”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League. “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” VTM Nieuws-sportanker Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én

Lees meer »