NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein

Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag via de reisplanner op de NMBS-website de samenstelling van een trein zien. Zo weten ze waar het fiets- of het eersteklasrijtuig zich bevinden en of hun trein is uitgerust met airco, meldt de NMBS in een persbericht.

De nieuwe functie is voorlopig enkel beschikbaar op de website van de vervoersmaatschappij. De komende maanden zal die ook toegevoegd worden aan de app en later dit jaar zal de informatie geleidelijk aan te zien zijn op digitale informatieborden op de perrons.

BikeOnTrain

Sinds 2020 is op de website en de app al te zien wat de verwachte drukte op de trein is.

Verder heeft de NMBS een nieuwe versie gelanceerd van BikeOnTrain. De aparte reisplanner bestaat al twee jaar en heeft intussen 30.000 gebruikers. De reisplanner toont de reizigers die hun fiets willen meenemen welke trein daarvoor het best geschikt is. In de nieuwe versie toont de planner nu ook of het station toegankelijk is voor fietsen, bijvoorbeeld dankzij de aanwezigheid van liften of fietsgoten naar de perrons.

The post NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse partij AfD is uit radicaal-rechtse fractie gezet in Europees Parlement na controversiële uitspraak over SS

De radicaal-rechtse fractie Identity & Democracy (ID) in het Europees Parlement heeft beslist om het Duitse Alternative für Deutschland (AfD) uit de fractie te zetten. De fractie wil naar eigen zeggen niet geassocieerd worden met de uitspraken van Maximilan Krah, Europees Parlementslid voor AfD en lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Krah heeft in een interview gezegd

Lees meer »

33 overtredingen op illegale tuning tijdens grootschalige politiecontrole op patserbakken in heel Limburg

72 agenten uit 11 Limburgse politiezones en de federale wegpolitie hebben vrijdag tussen 14.00 uur en 22.00 uur op 10 plekken in Limburg controles uitgevoerd op illegale tuning. Er was ook bijstand van experten uit andere politiezones, de Vlaamse belastingsdienst en Douane en Accijnzen. De keuringsstations in Hechtel-Eksel en Alken werden speciaal opengehouden om voorgereden voertuigen onmiddellijk te controleren. Uiteindelijk

Lees meer »

Clep Fedasil in Hoogstade nodigt de buren uit

Op vrijdag 31 mei is het nationale burendag en de bewoners van Clep Fedasil in Hoogstade doen mee. “Omdat we nog geen opendeurdag hebben kunnen houden, heeft de buurt nog niet de kans gehad om ons te leren kennen”, zegt medewerker Amina Gigovic die met haar gezin in Hoogstade woont. Tussen 17 en 19 uur zijn alle inwoners van de

Lees meer »

Orthobilithy Sport uit Jabbeke biedt voortaan ook fietsritten aan

Sinds begin deze maand biedt Orthobility Sport, gelegen in het Vlamingveld, fietstochten aan. Het zijn korte afstanden met extra aandacht voor wie elektrisch fietst. Hiermee wil Orthobility Sport het fietsen zo toegankelijk mogelijk houden. Om de veertien dagen biedt Orthobility Sport op vrijdagnamiddag een leuke fietstocht aan op goed berijdbare fietswegen. De afstand bedraagt tussen
The post Orthobilithy Sport

Lees meer »

“Jullie weten het allemaal al”: hint moeder van Mbappé na groots afscheidsfeest op transfer naar Real Madrid?

Zaterdag speelt Paris Saint-Germain nog de Franse bekerfinale, maar daarna zit het erop voor Kylian Mbappé bij de topclub. De aanvaller, nog altijd maar 25, organiseerde daarom een afscheidsdiner voor 250 genodigden in het chique restaurant ‘Gigi’ in Parijs. Aan het einde van de avond dropte Fayza Lamari, de moeder (en makelaar) van Mbappé een opvallende hint naar zijn volgende

Lees meer »