Man dreigt zichzelf op te blazen in Iraans consulaat in Parijs: politie grendelt omgeving af

Aan het Iraanse consulaat in Parijs is een grootschalige politieoperatie aan de gang nadat een man met een explosief zich heeft verschanst in het gebouw en ermee dreigt zichzelf op te blazen.

 

Meer krantenkoppen in België

Toezichthouders Vlaamse uniefs kijken weg van spiekende studenten uit protest tegen geweld in Gaza

Een groep van toezichthouders aan Vlaamse universiteiten zal uit protest tegen het geweld in Gaza de lopende examenperiode niet strikt toezien op spieken en andere overtredingen. “Zolang onze rectoren wegkijken van schendingen van internationale rechtsregels door Israëlische instellingen, zullen wij dat ook doen wanneer studenten regels overtreden”, zeggen ze. De oproep is alvast ondertekend door een twintigtal doctoraatsstudenten aan UGent,

Lees meer »

Fietser wordt tegen de grond geslagen door kwade gans: “Blij dat ik niet in het kanaal ben beland”

Het dagelijkse fietsritje naar het werk nam vorige week een onverwachte wending voor een Britse man. De Engelsman fietst altijd langs een kanaal in Stoke-on-Trent, maar kruiste afgelopen donderdag het pad met een kwade gans die zijn aanwezigheid niet op prijs stelde en hem aanviel waardoor hij op de grond terechtkwam. “Ik ben niet gewond, mijn fiets is wel wat

Lees meer »

De bekentenissen van het gangsterliefje van Luca Brecel: “In 2020 verloor ik mijn mama. Ik greep naar cocaïne om te blijven gaan”

Door haar druggebruik zette haar vader haar ooit aan de deur. Ook op haar werk werd ze buitengesmeten. Laura Vanoverberghe (25), vandaag het lief van snookersensatie Luca Brecel (29), sliep zelfs een tijd op straat. Ze studeerde af als boekhouder, maar de enige boekhouding die de politie terugvond, was die van haar drugsbende. Hoeveel ze verdiende met het dealen kon

Lees meer »

Video toont hoe ambtenaren verdachte dossiers bespreken op dienst onder Van Quickenborne: “Er gebeuren hier gevaarlijke dingen”

De financiële puinhoop op de overheidsdienst die Justitie helpt digitaliseren, is ongezien. Dat blijkt uit rapporten, mails en video-opnames die HLN kon inkijken. Tijdens een meeting eind 2023 zaten ambtenaren met de handen in het haar toen ze beseften dat er voor 8 miljoen euro aan problematische dossiers zijn. “Om dit op te kuisen hebben we minstens een jaar nodig.”

Lees meer »

Man (37) steekt schoonbroer neer na opmerking over vaatwasser: “Hij vroeg om borden niet kriskras in te laden”

Een opmerking over het inladen van de afwasmachine. Meer had een 37-jarige man uit Herselt niet nodig om met een mes zijn schoonbroer in zijn hals en onder zijn oog te steken. De dertiger riskeert een celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. “Het slachtoffer heeft geluk gehad dat hij het overleefde”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx op de

Lees meer »

Iconisch ‘Home Alone’-huis staat te koop voor bijna 5 miljoen euro

Geen kerst zonder ‘Home Alone’. Jaar na jaar kijken we op kerstavond naar de kleine Kevin, en hoe hij zijn wilde fantasie gebruikt om twee bandieten uit zijn huis te houden. Voor de echte superfans is er misschien nu nog meer goed nieuws: het wereldberoemde huis staat namelijk te koop. Al hangt daar ook wel een stevig prijskaartje van 5,25

Lees meer »

Aanslag op Joods Museum dompelde België tien jaar geleden in een diepe rouw

Vandaag, op 24 mei, is het exact tien jaar geleden dat Mehdi Nemmouche vier mensen doodschoot in het Joods Museum in Brussel. De Franse Syriëstrijder werd daarvoor in 2019 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Tien jaar na datum timmert het Joods Museum verder aan zijn missie van het openstellen en delen van culturen, ondanks de moeilijkheden die de huidige spanningen

Lees meer »

Opperrechter VS trekt zich niet terug uit zaken over Capitoolbestorming na omstreden vlaggen bij zijn huis

De hoge Amerikaanse rechter Samuel Alito weigert zich terug te trekken uit twee rechtszaken rond de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Dat was nochtans gevraagd door enkele Democratische parlementsleden omdat er bij huizen van Alito vlaggen wapperden die in verband worden gebracht met Trump. Alito is een van de zeven rechters van het Hooggerechtshof. Hij kwam in

Lees meer »

Huis van Els stortte 14 jaar geleden in door werken naast haar. Vandaag wacht ze nog altijd op geld en woont ze in een camper

“Hier woon jij nu, in een camper?” Els De Craeker had nochtans gewoon een huis. Veertien jaar geleden, ze had toen net gerenoveerd en al haar spaargeld in haar woning gestoken, werd ze ‘s ochtends uit haar bed gebeld. Haar huis was ingestort door graafwerken naast haar. Pas in oktober 2023 (!) komt er een uitspraak in beroep. En vandaag

Lees meer »