Man die sperma doneerde voor wetenschappelijke studie blijkt plots donorvader: “Bang dat er nog veel kinderen gaan volgen”

Een 71-jarige man uit Luik die als student sperma doneerde voor wetenschappelijk onderzoek, heeft ontdekt dat hij zeker 2 donorkinderen heeft. Zijn biologische zoon nam contact met hem op na een onverwachte match via de DNA-databank van MyHeritage. Het is niet de eerste keer dat de VUB-professor die het ‘onderzoek’ begeleidde, in opspraak komt. 

Meer krantenkoppen in België

Een op de drie nieuwe jobs is er een bij de overheid

De Vivaldi-regering wist 232.000 nieuwe jobs te creëren. Uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat het in één geval op de drie gaat om een functie bij de overheid, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Werkgeversorganisatie Voka stelt zich daar ernstige vragen bij omdat de overheidsuitgaven nu al de pan uit swingen.

Lees meer »

Proces rond Thermomixbende uit Waregem loopt vertraging op door mogelijke procedurefout met telefoongegevens

Het proces rond de Thermomixbende loopt vertraging op door een procedurekwestie. De bende stal in 2021 voor een miljoen euro aan keukenmachines bij een groothandel in Beveren-Leie, bij Waregem. 9 verdachten moeten zich voor de rechter verantwoorden, maar tijdens het onderzoek is er gebruik gemaakt van illegale telefoniegegevens zegt de rechter. Daarom mogen bepaalde stukken uit het dossier niet gebruikt

Lees meer »

Lichaamstaalexpert analyseert gedrag van De Wever, Van Grieken en Rousseau in ‘Het conclaaf’: “Hij doet vaak zijn ogen dicht. Hij wil daar weg”

Ogen die lang dichtgaan, wenkbrauwen die fronsen, lippen die op elkaar gedrukt worden: het gesprek tussen Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit) in VTM-programma ‘Het conclaaf’ was meer dan een verbale confrontatie. Experte Dana Ketels analyseerde de lichaamstaal van de drie met een onbevangen en apolitieke blik. “Normaal heeft hij veel minder mimiek

Lees meer »

Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.
The post Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge bromfietser vlucht met opgefokte bromfiets weg onder invloed van cannabis: 4 maanden rijverbod en rij-ongeschikt verklaard

Onder invloed van cannabis en met een bromfiets die maar liefst 82 kilometer per uur haalde. Zo probeerde een 19-jarige jongeman in Zwevegem aan de politie te ontkomen. Zijn poging mislukte en hij kreeg van de politierechter de rekening gepresenteerd.
The post Jonge bromfietser vlucht met opgefokte bromfiets weg onder invloed van cannabis: 4 maanden rijverbod en rij-ongeschikt verklaard

Lees meer »

Extreme wateroverlast in Voeren: “Ergste overstromingen in geschiedenis”

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. In de provincie Luik waarschuwt gouverneur Hervé Jamar voor een “zeer moeilijke” situatie

Lees meer »

Lentefeest in De Spil

In De Spil stond het lentefeest voor de leerlingen uit Ardooie op het programma. Bovenaan staan Lize Devroe, Mariam Valk, Emme Vanlaeken en Renéé Goemaere. Onderaan staan Yamina Mbodj, Chesney Fretin, Marcel Goemaere en Otis-Léon Platteau. (foto SB)
The post Lentefeest in De Spil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven in: “We behouden het mooie authentieke interieur”

De Ieperse duikers van Ieper Dives hebben in het leegstaand café De Kerselaar een nieuw clublokaal gevonden. Het is de bedoeling dat de herberg als vergaderruimte wordt gebruikt. Achteraan de site komt een opslagplaats voor het duikmateriaal. “Er is in Ieper een tekort aan plaatsen waar verenigingen kunnen vergaderen.”
The post Duikclub Ieper Dives blaast leegstaand café nieuw leven

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Ik verwacht een Vingegaard in heel goeie vorm”: Pogacar, die op rustdag ijsje eet, zit al met Tour in achterhoofd

Geen koers vandaag in de Giro, wel een welverdiende eerste rustdag in Napoli. Tadej Pogacar en co kruipen vandaag slechts kort en rustig op de fiets en daarnaast zijn er ook de nodige persconferenties. “Natuurlijk zit ik al met de Tour in het achterhoofd. Met deze kloof kan ik defensiever gaan koersen”, vertelt Pogacar. In onderstaande liveblog blijft u op

Lees meer »

In Torhout staat de wereld op zijn kop

Nu al dagenlang staat in Torhout de wereld op zijn kop. Wie het niet gelooft, moet maar even een kijkje nemen op de rotonde ‘t Engelshof, waar de Oostendestraat, de Noordlaan en de Vredelaan samenkomen.
The post In Torhout staat de wereld op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »