LIVEBLOG CHALLENGER PRO LEAGUE. Dender heeft 0-3-voorsprong beet, promotie lijkt binnen voor Timmy Simons en co

De ontknoping in de Challenger Pro League lijkt zowat de spannendste ooit. Vanavond wordt de laatste speeldag afgewerkt van de reguliere competitie. Terwijl Beerschot z’n titel viert, kunnen maar liefst zeven clubs nog dromen van 1A. Wie verzekert zich van promotie? Volg het in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op oude beelden: “Feiten zijn verjaard”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op oude beveiligingsbeelden, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse ‘Vanity Fair’. De beelden zijn uit 2016.

Lees meer »

Conner Rousseau toch voor rechter na Roma-uitspraken

Er komt dan toch een openbaar proces tegen Conner Rousseau (Vooruit) voor zijn uitspraken over de Roma. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem rechtstreeks gedagvaard. Op 10 juni – de dag na de verkiezingen – start de rechtszaak, zo meldt Het Laatste Nieuws vrijdag. Hij riskeert

Lees meer »

Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig”

Na bijna twee jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Romeins Archeologisch Museum klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Het heropent op zaterdag 18 mei de deuren voor het publiek en is uiteraard ook te bezoeken tijdens het Romeins Weekend op 19 en 20 mei.
The post Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig” appeared first

Lees meer »

GBS De Regenboog telt 19 eerstecommunicanten

In de Sint-Margarethakerk van Geluveld vierden 19 kinderen van de gemeentelijke basisschool De Regenboog hun eerste communie op donderdag 9 mei. Op de foto zien we de communicanten Gust Bedert, Camille Bordau, Estelle Bracke, Auwen Breemeersch, Britt Clauw, Gabriella De Beck, Yvonne Decuypere, Benjamin De Ruyter, Lilly-Jo De Saedeleer, Eloïse Ingelbeen, Remi Lahousse, Claire Stichelbaut,
The post GBS De

Lees meer »

Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy

De achtste editie van Tour de Lannoy, een gocartrace voor het goede doel, vindt zondag 19 mei plaats in het centrum van Ledegem. Twintig teams haspelen drie uur lang rondjes af. “Meer en meer teams proberen de verkleedwedstrijd te winnen.”
The post Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Palestijnse en Israëlische vredesactivisten verbonden door verlies: “We zijn pas na 7 oktober echt hecht geworden”

Ondanks het verlies, het trauma en het ongeziene geweld in de regio, zijn de Palestijn Aziz Abu Sarah en de Israëli Maoz Inon hechte vrienden. De broer van Abu Sarah werd doodgeslagen door Israëlische soldaten, Inon verloor zijn ouders bij de Hamasaanval op 7 oktober. Samen zoeken ze bondgenoten voor vrede. "Onze persoonlijke tragedie is net de drijfveer om voor

Lees meer »

Eerste communie in Esen

Op donderdag 9 mei was het voor twaalf kinderen een feestelijke dag, want ze mochten voor de eerste keer naar de communie gaan. Priester Geert Rosseeuw ging de eucharistie voor, juf Annelien Logghe had de kinderen uitstekend voorbereid op deze mooie dag en Claude Vindevogel begeleidde de kinderen op het orgel. Op de foto Ozzgres
The post Eerste communie

Lees meer »

Zelensky stelt ontmoeting met premier De Croo uit en blaast alle internationale verplichtingen af nu Russische troepen verder oprukken in regio Charkiv

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open Vld) ontmoeten en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Ook die bezoeken zijn geannuleerd. Volgens zijn woordvoerder heeft Zelensky al zijn internationale verplichtingen afgeblazen in verband met het Russische offensief in het noorden van de regio Charkiv. Het

Lees meer »