LIVEBLOG. Beveren al snel op achterstand, Lommel wipt heeft virtueel rechtstreekse promotie beet

De ontknoping in de Challenger Pro League lijkt zowat de spannendste ooit. Vanavond wordt de laatste speeldag afgewerkt van de reguliere competitie. Terwijl Beerschot z’n titel viert, kunnen maar liefst zeven clubs nog dromen van 1A. Wie verzekert zich van promotie? Volg het in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Hel breekt los in ‘Familie’: opperschurk Bert Van den Bossche is terug

Al wekenlang wordt er volop gespeculeerd onder de ‘Familie’-kijkers? Wie is Joris, die enkele maanden geleden zijn intrede maakte, en wat is hij van plan? De gekste theorieën deden de ronde. Is het Simon Feyaerts, Xavier Latour, of zelfs Didier De Kunst? Vrijdagavond vielen de puzzelstukjes eindelijk in elkaar en werd Joris’ geheim onthuld. En zo maakt één van de

Lees meer »

Olivier Vandecasteele, die vorig jaar werd vrijgelaten uit Iraanse cel, werkt aan humanitair project: “Ik ben aan het herstellen”

Olivier Vandecasteele werd vorig jaar in mei bevrijd uit een Iraanse cel. Hij bracht er maar liefst 455 dagen door in erbarmelijke omstandigheden. “Wat mij overkwam, is goed afgelopen. Welja, goed … It stays with me, dat is zeker”, zegt Vandecasteele in een interview met Bruzz. Vandaag werkt hij aan een nieuw humanitair project. “Het is een moeilijk evenwicht tussen

Lees meer »

Situatie in Rafah steeds kritieker: “Gebrek aan humanitaire hulp is groot probleem dat alleen maar groter wordt”

De situatie in Gaza, en specifiek Rafah, wordt almaar kritieker. Dat zegt Meinie Nicolai, voormalig directeur bij Artsen Zonder Grenzen (AZG). Verschillende ziekenhuizen in Rafah moeten sluiten door het gevreesde Israëlische grondoffensief in de stad. "De gezondheidszorg neemt elke dag af en het gebrek aan humanitaire hulp is een heel groot probleem dat alleen maar groter wordt."

Lees meer »

Europapa verovert hitlijsten in heel Europa

Het nummer ‘Europapa’ van Joost Klein is in de week na het Eurovisiesongfestival door een groot deel van Europa omarmd. Hoewel de Nederlandse inzending werd gediskwalificeerd, is het liedje in een week tijd ongeveer 25 miljoen keer gestreamd op Spotify en maakt het deze week zijn entree in diverse officiële hitlijsten in Europa. Opvallend is dat Klein het in veel

Lees meer »

Briljanten huwelijk voor Rogier en Noëlla

Ze zien er nog fit uit, Rogier Vandenberghe en Noëlla Decoene. Ze stralen op hun diamanten huwelijksverjaardag in gezelschap van de familie op het terras met zicht op het Vijverhof. Ze werkten allebei in de Franco Belge, de tapijtenweverij. Pas toen ze samen uitgingen, sloeg de vonk over. “De eerste zoen, dat weten we niet
The post Briljanten huwelijk

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

“We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats A

Zondag spelen SKT Cats A (eerste landelijke) en Kortrijk Spurs C (tweede landelijke) de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Bij Kortrijk spelen met Jasmina Rosseel, Lieselot Decroix, Maaike Remmerie en Mies Lepla vier speelsters met een Iepers verleden.
The post “We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats

Lees meer »

STREAMINGTIPS. Tijdreizen met Doctor Who en riskante slippertjes

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier.

Lees meer »