LIVEBLOG. Beveren al snel op achterstand, Lommel wipt heeft virtueel rechtstreekse promotie beet

De ontknoping in de Challenger Pro League lijkt zowat de spannendste ooit. Vanavond wordt de laatste speeldag afgewerkt van de reguliere competitie. Terwijl Beerschot z’n titel viert, kunnen maar liefst zeven clubs nog dromen van 1A. Wie verzekert zich van promotie? Volg het in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Binnenkijken in ‘het kleine Versailles van de Ardennen’: hier slapen Brad Pitt en Ines de Ramon

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

“Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in

Hij mag dan in West-Vlaanderen de N-VA-lijst voor de federale verkiezingen hebben getrokken, het heeft Jean-Marie Dedecker niet belet om de plannen van die partij over verplichte fusies van gemeenten de grond in te boren.
The post “Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in appeared first

Lees meer »

Eugène Beernaert volgt zijn goede, maar betreurde vriend Rik Baert op als nieuwe voorzitter Vlaams Belang Izegem

In april moest Vlaams Belang Izegem afscheid nemen van een waar boegbeeld en Vlaams-nationalist in hart en nieren, afdelingsvoorzitter Rik Baert. Recent werd Eugène Beernaert (61) intern verkozen om het voorzitterschap op zich te nemen. “Niettegenstaande de uiterst pijnlijke context en het verlies van een goede kameraad, ben ik heel vereerd met deze kans”, aldus Eugène Beernaert.

The post Eugène

Lees meer »

Gewapende personen doden minstens achttien mensen in Nigeria

In Nigeria hebben gewapende personen minstens achttien mensen gedood. Ze gingen in het dorp Mbacher, in de staat Benue, van huis tot huis en dwongen de bewoners met hen mee te gaan, om hen vervolgens dood te schieten, zo heeft een plaatselijke verantwoordelijke gezegd. Hij gaf “lokale terroristen” de schuld van het bloedbad. Een politiewoordvoerder bevestigde het incident en zei

Lees meer »

Mountainbiker Jens Schuermans breekt bot in hand tijdens BK in Beringen: morgen opereren om Olympische Spelen nog te halen

Afgelopen vrijdag heeft mountainbiker Jens Schuermans uit Maasmechelen een bot in zijn hand gebroken na een val tijdens het BK in Beringen. Het ongeluk gebeurde net nadat hij de titel van Belgisch kampioen in shorttrack veroverde. Onderweg naar het podium raakte een zak met reservekleren gekneld in zijn wiel waardoor Schuermans ten val kwam. Hij wordt morgen geopereerd om zijn

Lees meer »

Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan ik deze nacht hier blijven”

Een 70-jarige bewoonster van het appartementsgebouw op de hoek van de Bonestraat en de Tieltststraat in Meulebeke beleefde vrijdagnamiddag de schrik van haar leven toen er plots een auto tegen haar gevel reed. De bestuurster raakte lichtgewond en het gebouw moest gestut worden.
The post Bewoonster (70) beleeft schrik van haar leven nadat automobiliste tegen gevel rijdt: “Gelukkig kan

Lees meer »

“Niet met ons”: Racing Genk start met campagne tegen racisme en grensoverschrijdend gedrag

Racing Genk lanceert vanaf dit seizoen een meldpunt, waarmee racisme in de Cegeka Arena actief opgespoord kan worden. Op elk zitje in het stadion werd een QR-code aangebracht. Nadat fans die code hebben gescand, kan er direct melding gemaakt worden van racisme of discriminerend gedrag. “Ik ben trots dat mijn club nu zo krachtig opstaat tegen dit onrecht”, aldus Tolu

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt

Sombere zomer of niet, het stadsbestuur verspreidde op 11 juli, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, in totaal duizend busjes zonnecrème in de stadskern en op de wijken. Die mochten zomaar mee naar huis genomen worden.
The post Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot”

Op zondag 4 augustus organiseren Simon Boudry, Philip Lajoie en Yvan Cauwenberg voor de tweede keer een recreatief padeltornooi op de padelvelden bij het Ieperse zwembad. Tijdens het tornooi houden ze een minuut stilte voor de overleden schepen van Sport en hun padelmakker Patrick Benoot.
The post Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot” appeared

Lees meer »