Hospitalisatieverzekering moet verplicht kosten dekken na suïcidepoging

Elke hospitalisatieverzekering moet voortaan de kosten dekken na een suïcidepoging en een vroegere poging mag geen reden meer zijn om een hospitalisatieverzekering te weigeren. Dat staat in een wetsvoorstel van Els Van Hoof (CD&V) dat donderdag unaniem werd goedgekeurd in de Kamer.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier van mogelijkheden in het leegstaande café De Sportwereld”

‘t Schipke is dood, lang leve ‘t Schipke! Na een noodgedwongen sluiting van meer dan een jaar, krijgt het iconische jeugdhuis uit Lauwe een doorstart. Pal op Lauweplaats zullen er vanaf 9 augustus opnieuw pinten worden getapt en zal de jeugd er een nieuwe uitvalsbasis hebben.
The post Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier

Lees meer »

Florry stapt zelf op uit ‘B&B zoekt lief’: “Die Airbnb’s waren niet van Anthony, maar van z’n papa”

“Ik zoek iemand die zelfstandig en zorgzaam is. Iemand die ook eens een ontbijtje maakt, als verrassing. Dáárom ben ik weg.” Met die harde woorden kondigde de 27-jarige Florry doodleuk haar vertrek aan bij ‘B&B zoekt lief’. Kandidaat Anthony (28) bleef verbouwereerd achter. En toch had Florry een paar goede redenen om het voor bekeken te houden. “Liever iemand die

Lees meer »

Code geel voor onweer in hele land: vannacht kans op felle regen en wind, in Limburg al 130 oproepen voor schade 

Er trekt een nieuwe regenzone ons land binnen vanuit Frankrijk, waardoor het vannacht nog stevig kan regenen en waaien. Eerder vandaag was in verschillende Limburgse gemeenten al sprake van zware buien en wateroverlast. Brandweerzones Zuid-West en Oost-Limburg ontvingen al meer dan 130 oproepen. Omdat er windstoten tot 90 kilometer per uur kunnen zijn, heeft Brussel de parken en bossen gesloten.

Lees meer »

Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik

Helemaal op het einde van de Akademiestraat in Wervik belandde een auto dinsdagmorgen tegen de gevel van het nieuw appartementsblok De Leieoever. De schade bleef gelukkig beperkt. Er vielen geen gewonden.
The post Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen

BS Geluveld kon zich vorig jaar niet redden in tweede provinciale. Met de komst van heel wat nieuwe spelers en de opstart van een B-elftal maken ze zich in Geluveld klaar om mee te strijden bovenaan in derde provinciale.
The post BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Royaltykenner Kathy Pauwels over de opvallende Instagram-beelden van prins Aymeric: “Het is een blik die we anders nooit krijgen”

Ooit werden paparazzi met enorme telelenzen ingezet om vast te kunnen leggen hoe leden van de koninklijke familie zich ontspannen. Vandaag zetten die prinsen en prinsessen die beelden gewoon zélf op Instagram. Zoals prins Aymeric (18), de zoon van Laurent. “Het geeft eindelijk een echte blik op die mensen”, zegt royaltywachter Kathy Pauwels (57).

Lees meer »

KIJK. Slachtoffers van Russische aanval op kinderziekenhuis getuigen: “Bang dat ik weer onder puin terechtkom”

Op bovenstaande beelden is te zien hoe de Oekraïense Manuela met haar baby Varvara speelt. Hartpatiëntje Varvara was één van de baby’s die werd geopereerd toen een Russische raket insloeg op het kinderziekenhuis Ochmadyt: “Onze chirurg beschermde haar met zijn lichaam tegen de glassplinters.” Twee mensen lieten daarbij het leven, zeven kinderen raakten gewond.

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

“We zetten houtafval om in duurzame paletten”: West-Vlaamse start-up The Green Revolution mag verhaal brengen op Tomorrowland

De jonge Harelbeekse ondernemer Jorden D’Hulster heeft een missie: de wereld van de transportpaletten vergroenen. Begin volgend jaar rollen de eerste producten van The Green Revolution van de band en die zijn volledig van houtafval vervaardigd. “We hebben al een voorakkoord voor 300.000 paletten en vier grote distributeurs tonen concrete interesse”, klinkt het. Tijdens de duurzaamheidsconferentie Love Tomorrow op de

Lees meer »