Hospitalisatieverzekering moet verplicht kosten dekken na suïcidepoging

Elke hospitalisatieverzekering moet voortaan de kosten dekken na een suïcidepoging en een vroegere poging mag geen reden meer zijn om een hospitalisatieverzekering te weigeren. Dat staat in een wetsvoorstel van Els Van Hoof (CD&V) dat donderdag unaniem werd goedgekeurd in de Kamer.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe pro-Palestijns protest aan UGent ontaardt in chaos

Terwijl rector Rik Van de Walle in Zuid-Korea zat, stuurde de universiteit de politie af op pro-Palestijnse actievoerders die het rectoraat bezetten. Dat gooide olie op het vuur. Het stadsbestuur stuurt nu een bemiddelaar het veld in. Krijgt Van de Walle de geest weer in de fles?

Lees meer »

Elien, Kelly en Timo winnen BK Koffiepads Gooien

Het is een stilaan even mooie als hilarische traditie geworden bij de scouts van FOS Dakota’s, het Open Belgisch Kampioenschap Koffiepads Gooien. Op zaterdag 12 mei was het weer zover en mochten 22 deelnemers zich aan de allesbehalve Olympische discipline wagen ter hoogte van de Dakota-lokalen aan het einde van de Staessenstraat. Zonder wereld- of
The post Elien, Kelly

Lees meer »

Godelieve verblijft al tien jaar in Aksent te Lendelede

Godelieve Lannoo (93) verblijft al tien jaar in woonzorgcentrum Aksent in de Izegemsestraat. “Dit is uitzonderlijk”, zeggen Lore en Fien van het animatieteam van De Notelaer. “Godelieve werd in Oostrozebeke geboren als jongste van een groot gezin. In 1958 trouwde ze met Michiel Provoost, die ze leerde kennen op een dansavond. Michiel is al overleden.
The post Godelieve verblijft

Lees meer »

EXCLUSIEVE ANALYSE. “Poetin wordt gestopt door macht, niet door voorzichtigheid. Waarom volgt het Westen dan gewoon zijn spel?”

“Poetin geniet met volle teugen van zijn vermogen om ons steeds meer af te dreigen met nieuwe vormen van chantage”, schrijft oud-kolonel Roger Housen in een exclusieve analyse voor HLN na de vele escalaties van Rusland. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is dat het Westen meer doet in de oorlog in Oekraïne dan enkel het spel van Poetin

Lees meer »

Average Rob en Omdat Het Kan brengen voor de sportzomer het meertalige supporterslied ‘On met la patate’ uit: “We hebben hier blijkbaar als enige aan gedacht”

Average Rob en dj Omdat Het Kan hebben in aanloop naar de sportzomer een officieel aanmoedigingslied voor alle Belgische topsporters uitgebracht. Het meertalige nummer ‘On met la patate’ is bedoeld om de Belgische supporters tijdens zowel het EK voetbal als de Olympische spelen te enthousiasmeren. "We dachten dat we laat waren, maar niemand anders heeft zo’n nummer uitgebracht", vertelt Average

Lees meer »

Wesley Mahieu speelt 300ste wedstrijd bij VK Iebac Ieper

Op de laatste speeldag van de competitie werd Wesley Mahieu in de bloemetjes gezet bij VK Iebac Ieper. Hij speelde namelijk zijn 300ste wedstrijd in het fanionteam van de basketbalclub.
The post Wesley Mahieu speelt 300ste wedstrijd bij VK Iebac Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader van vier verongelukt na wielertocht op Ventoux. “Sommigen willen Strava-record van Van Aert breken: gekkenwerk!”

Een 42-jarige wielertoerist is dinsdag na de afdaling van de Mont Ventoux aangereden door een autobestuurder die de West-Vlaming te laat had opgemerkt. De vader van vier kinderen overleefde de klap niet. Elk jaar fietsen 180.000 liefhebbers de mythische berg omhoog, onder wie duizenden Vlamingen. Niet zonder gevaar, zo blijkt nogmaals. “Sommigen willen het record van Wout van Aert breken

Lees meer »