Gewapende overval in Halle: meerdere schoten gelost

In de Beertsestraat in Halle is donderdagnacht een gewapende overval gebeurd. Dat bevestigt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit). De bewoners zouden bedreigd zijn met een vuurwapen. Er zouden ook meerdere schoten gelost zijn. 

Meer krantenkoppen in België

“Na Charkiv is ook Russisch offensief in Soemy niet uitgesloten”, waarschuwt Oekraïne

De Russen lijken steeds verder op de rukken in het noordoosten van Oekraïne en zullen hun aanvallen de komende dagen en weken aanzienlijk opdrijven, voorspelt Kiev. De Oekraïense grensbewakingsdienst vreest dat Moskou na Charkiv nu ook een offensief in de provincie Soemy gaat lanceren. “De vijand heeft genoeg middelen en manschappen om de agressie voort te zetten”, klinkt het.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland beweert dorp in oosten van Oekraïne te hebben veroverd

Het Russische leger beweert het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. De Russische president Vladimir Poetin heeft intussen benadrukt dat hij niet meer wil onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers

Het jubelen is begonnen! Met Café Mangé is definitief het startschot gegeven voor de 60ste editie van de Tinekesfeesten. Ondanks de regen was het opnieuw een geslaagde editie. 1.500 bezoekers konden zich culinair uitleven aan de 14 foodtrucks wat gelijk staat aan 100 m verwennerij.
The post Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers appeared first on

Lees meer »

Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co

Het onderwijs is voortdurend in beweging en dat moet je Josephien Elewaut uit Varsenare niet vertellen. Sinds enkele maanden is de 42-jarige onderwijzeres zaakvoerder van Art de Co. Samen met een groep enthousiaste freelancemedewerkers verzorgt ze trainingen en coaching in het onderwijs.
The post Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland en medewerker van ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij Christel (55) zwaargewond raakte: “Hij is er het hart van in”

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator

Lees meer »

Chirojongens Sint-Nico zoeken materiaal voor zomerkamp: “Regentonnen voor een vlot”

De Chirojongens Sint-Nico zijn op zoek naar allerlei materiaal voor hun zomerkamp van 21 tot en met 31 juli op natuurdomein Verrebroek in Oost-Vlaanderen. “We willen de kampkosten voor onze leden drukken”, zegt Louis Declercq. “Het mogen ook gebruikte spullen zijn.”
The post Chirojongens Sint-Nico zoeken materiaal voor zomerkamp: “Regentonnen voor een vlot” appeared first on KW.be.

Lees meer »