“Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlementslid Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse miljardensteun alsnog probeert te saboteren

Als alles goed gaat, stemt het Amerikaanse parlement binnen enkele dagen in met nieuwe steun aan Oekraïne. Een pakket van meer dan 60 miljard dollar dat al een halfjaar op goedkeuring wacht. Lukt dat nu eindelijk? Of slagen Trump-gezinde tegenstrevers er toch weer in om de boel te saboteren? Niemand die daar harder voor ijvert dan Marjorie Taylor Greene. Een parlementslid dat campagne voert met een geweer in de aanslag, grossiert in samenzweringstheorieën en collega’s die het voor Oekraïne opnemen toebijt dat ze dan zelf maar moeten gaan vechten. 

Meer krantenkoppen in België

Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti

Langs de stationsstraat in Beernem opende de Wingense tandarts Matthijs Demeulenaere een nieuwe praktijk. De 26-jarige tandarts werkt nu bij een praktijk in Torhout en Roeselare en kiest weldra volledig voor zijn eigen kabinet. Op termijn is er in zijn gebouw ruimte voor zes tandartsen.
The post Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van een ‘infantiel’ idee tot een reeks die 68 miljard opbracht: hoe ‘Star Wars’ uitgroeide tot een ongeziene kaskraker

In 1977 werd George Lucas nog uitgelachen om zijn ‘infantiele’ ideeën, maar zijn ‘Star Wars’ groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. De sciencefiction-soap met lichtzwaarden, aaibare robots en een prinses met wokkelhaar veranderde de filmgeschiedenis voorgoed. Het Algemeen Dagblad zocht uit waarom. “Ik denk dat wij niet lang genoeg leven om de laatste ‘Star Wars’-film te zien.”

Lees meer »

Tineke uit Lichtervelde haalt op 17de verjaardag als jongste Belg ooit diploma van helikopterpiloot

Het feest kan niet op voor Tineke Vandamme uit Lichtervelde. Ze viert vandaag, vrijdag, namelijk haar 17de verjaardag en schenkt zichzelf hiervoor een uniek cadeau. Tineke legde namelijk succesvol het praktijkexamen helikopterpiloot af. Ze is daarmee de jongste Belg ooit die het diploma PPL(H) – kort voor Private Pilot Licence (Helicopter) – behaalt, en mogelijk ook de jongste piloot van

Lees meer »