“Die aansteker is om thuis kaarsen te branden”: pyromaan ging al 27 keer vrijuit, maar vliegt nu toch achter tralies

Al dertig jaar lang wordt de 51-jarige Dieter K. uit Balen gelinkt aan brandstichtingen. Hij zou zelfs de woning van zijn ouders in brand hebben gestoken. In het verleden ging hij voor 27 brandstichtingen nog vrijuit bij gebrek aan bewijs. Dit keer wordt hij wel tot 5 jaar cel én een gigantische schadevergoeding veroordeeld voor pyromanie in zijn eigen dorp. 

Meer krantenkoppen in België

Lasterzaak oud-burgemeester Rita Demaré uit Hooglede komt voor assisen

De lasterzaak die oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré (CD&V) aanspande tegen de oprichters van een Facebookgroep, wordt doorverwezen naar het hof van assisen. Dat is de rechtbank waar de zwaarste misdrijven worden behandeld, zoals moord. De zaak kwam eerst voor de correctionele rechtbank, maar die oordeelde dat er sprake is van een drukpersmisdrijf. En daarvoor is assisen bevoegd.

Lees meer »

Reddingsactie opgestart na telefoontje van voorbijganger, maar twee bootjes ‘in nood’ zijn eigenlijk bezig met sportlessen: “We willen mensen inlichten”

De politie Westkust waarschuwt inwoners of passanten op de Zeedijk in Oostduinkerke. Dinsdagmiddag werden daar de procedure ‘redding op zee’ en de procedure ‘small-boats’ voor vluchtelingen opgestart na een melding van twee bootjes op zee. Het bleken echter leerlingen op sportdag bij de surfclub te zijn. “Dat dat deze week nog meermaals gebeuren”, meldt de politie.
The post Reddingsactie

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen met onweer deze namiddag en avond: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Het is nog niet gedaan met de regen. “Ik verwacht dat er in de loop van de namiddag nog een paar buien doorheen het land trekken”, voorspelt onze weervrouw Jill Peeters. Een stortvloed zoals gisteren moeten we niet verwachten, maar lokaal kan het onweer nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren

Lees meer »

Middelbare Steinerschool wil in 2025 deuren openen in Ieper

De Troubadour! Dat wordt de naam van de nieuwe middelbare Steinerschool die enkele ouders uit de lagere Steinerschool Koningsdale uit de grond willen stampen in Ieper. Al vanaf 1 september 2025 willen ze de eerste leerlingen ontvangen, al is de locatie nog niet bekend. “Het is de derde keer dat hier sprake van is, maar nu is er een sterke

Lees meer »

De negentien communicantjes van Lo en Pollinkhove

In de Sint-Pieterskerk in Lo deden op zaterdag 11 mei negentien kinderen uit Lo en Pollinkhove hun eerste communie. Vooraan staan Amélie Masschelein, Olivia Capoen, Noëmie Ruebens, Liam Rubrecht, Vic Sap, Lukas Coopman en Thijs Brusselle, daarachter Rachelle Vandenbroele, Alicia De Lombaerde, Rosie Clybouw, Cyriel Blieck, Edwar Milleville, Jules Cobbaert, Nelles Herrewyn , Geoffrey Matte,
The post De negentien

Lees meer »

Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid bestaat 140 jaar: “Jong talent aantrekken”

De Koninklijke Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid werd opgericht in 1884 en is daarmee een van de oudste muziekverenigingen in Vlaanderen. Ze gaven al vroeg concerten en namen deel aan festivals, stapconcerten, processies en het opluisteren van feesten. Dit tot begin de jaren 1950 toen de vereniging Koninklijk werd en er een kentering kwam.
The post Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid

Lees meer »

Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’

In het kader van de derde editie van de ‘Zero Waste Week’ trok zaterdagnamiddag een opvallende stoet door het centrum. Onder de noemer ‘Expeditie Textiel(t)berg’ stapte een twintigtal deelnemers namelijk met een hele berg tweedehandskledij door de centrumstraten.
The post Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. ”Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »