Benny liet zonnepanelen plaatsen door plaatselijke firma, maar Fluvius keurt ze af: “Een dure grap”

Benny Vanheusden uit Borgloon liet eind vorig jaar zonnepanelen plaatsen door de Hasseltse firma HS Powersolutions, maar zijn installatie werd afgekeurd door Fluvius. “Blijkbaar is er een omvormer geplaatst die in Vlaanderen niet is toegelaten.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring voor jurybeslissing om Usyk tot onbetwiste kampioen uit te roepen

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Fury, het niet

Lees meer »

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »

“Ik heb toen de gevoelenskraan dichtgedraaid”: Coely openhartig over de beroerte van haar mama in ‘Niks te zien’

“Ze dachten echt dat wij nietsnutten gingen worden.” In een nieuwe aflevering van ‘Niks te zien’ neemt de slechtziende Karl Meesters de queen van de Belgische hiphop, Coely, mee op een muzikale reis naar Schotland. Voor de 30-jarige zangeres, die tijdens het programma onder meer openhartig vertelt over de beroerte van haar mama en ook haar eigen struggles, was het

Lees meer »

Acid neemt het op voor Joost Klein in nieuwe video: “Hij heeft iets gedaan wat niet mocht, maar ze knijpen wel de ogen toe voor Israël”

In een nieuwe video bespreekt Acid de hele heisa rond de deelname én diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisiesongfestival. Eerder had Acid al in geuren en kleuren uitgelegd waarom hij ervan was overtuigd dat Joost als winnaar van deze 68ste editie uit de bus zou komen. Zelf werkte Acid twee jaar geleden samen met de Nederlandse artiest voor het

Lees meer »

Eerste gevaarlijke xtc-pillen opgedoken op Extrema Outdoor

Op het dancefestival Extrema Outdoor zijn vrijdagavond laat op de led-schermen de eerste waarschuwingen voor een gevaarlijke pil verschenen. De pil ‘Matrix’ heeft een zeer hoge dosis MDMA, net als ‘de adelaar’, waarop een hakenkruis is afgebeeld. De politie Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft de verdovende middelen met de gevaarlijke substanties aangetroffen.

Lees meer »

“Een trouwe bedrijfssoldaat, hij doet wat de organisatie verlangt”: dit is Jean Philip De Tender, de Belg aan de top van de EBU

Bakken kritiek en gebrekkige communicatie: geen mediabedrijf staat onder grotere druk dan Songfestival-organisator EBU. Mee kop van Jut: de Belg Jean Philip De Tender (59), die er al bijna tien jaar mediadirecteur is. Maar wie is de ex-VRT’er, tv-presentator en diplomaat die doorgaans in de schaduw blijft? Iemand die ongetwijfeld afziet van de situatie, “maar hij is niet de man

Lees meer »

Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien?

Op maandag 13 mei omstreeks 17 uur had de 37-jarige Mathieu Ghyselen uit Ieper een laatste telefonisch contact met zijn familie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogleraar met interesse voor wormen, maar ook in opspraak voor gesjoemel: wie is de gedoodverfde nieuwe premier van Nederland?

Witte rook in Nederland: er is na zes maanden eindelijk een politiek akkoord. Rest wel nog de vraag wie er premier zal worden. Volgens de Nederlandse media is er geen twijfel mogelijk: het zal de 67-jarige Ronald Plasterk uit Den Haag zijn. Wie is de ‘minister van Feesten en Partijen’, tegen wie verkiezingswinnaar Geert Wilders ooit een motie van wantrouwen

Lees meer »