Succesvolle showcase van Koen De Smet met ‘Benny Smetteloos’ in Veurne: “Ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen”

Met topmuzikanten stelde Koen De Smet uit Nieuwpoort zijn nieuw project ‘Benny Smetteloos’ voor in de prachtige locatie van ‘Klank en Licht” in Veurne. Tijdens deze showcase toonde Koen heel duidelijk hoe sterk zijn band wel was met de Nederlandse artiest Benny Neyman, die op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleed op 7 februari 2008 in Soesterberg (Nederland).

“Vanavond is een bijzonder moment, want vanavond zal Koen De Smet zijn goede vriend Benny Neyman eren. U hoort het goed: Koen eert zijn vriend, niet meteen de artiest. Benny was een groot artiest, een artiest met een grote A. Dat ervaren we nog dagelijks in de erfenis van zijn songs”, zegt Nathalie Brys van The Music Office uit Nieuwpoort. “Het project ‘Benny Smetteloos’ is méér dan alleen maar een muzikaal project. Het is een ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen. Naar aanleiding van deze innige band schreef Koen De Smet de song ‘Benny’. In dit lied stelt Koen de vraag: Misschien was je trots op mij? Ik laat het antwoord graag aan jullie over of Benny trots zou zijn op zijn soulmate. Vanavond geven Koen en deze topmuzikanten alles om de muzikale erfenis van Benny te eren. Een muzikale erfenis van onschatbare waarde.”

© PADI/OBI

De showcase begon met een ouverture, waarna Koen ‘Ik Heb Alles Aan Zien Komen’ zong, gevolgd door ‘Alleen Is Maar Alleen’. “Op mijn manier zal ik zijn muzikale erfenis eer aan doen”, zegt zanger Koen De Smet. “En inderdaad, de song ‘Alleen Is Maar Alleen’ is een lied van Rob de Nijs, maar het is wel met een tekst van Benny Neyman.” Koen vervolgde met ‘Liefde Voor Het Leven’, ‘Liefde Is Als Een Sigaret’ en ‘Zo Ben Jij’. Het was terug even tijd voor een korte babbel, waarin Koen zei: “Benny en ik hadden veel gemeen: we waren allebei heel koppig, maar we hadden ook allebei een grote passie voor muziek.” We hoorden ook nog ‘Ik Zal Je Heb’, ‘Blijf Gewoon Jezelf’, ‘Je Hoeft Mij Niet Te Zeggen’, ‘Bo/Hou Me Vast’. Daarna volgde het ontroerende ‘Vondelpark’. Ook ‘Ik Weet Niet Hoe’, ‘Je Moet Niet Bang Zijn Voor Het Leven’, zijn eigen song ‘Benny’ en ‘Waarom Fluister Ik Je Naam Nog’ stonden op zijn repertoire. “Vanavond hoorde je een deeltje van de theater- en festivalshow. In de zomer zullen we zowel op wijkfeesten, kermissen, parkconcerten, enz. staan, samen met de muzikanten”, zegt Koen tegen het aanwezige publiek. Hij sloot af met het alombekende ‘Vrijgezel’ en ‘Ik Zal Het Weer Zo Doen’. (PADI)

Nathalie Brys van The Music Office uit Nieuwpoort sprak eerst de aanwezigen toe. © PADI/OBI

Info optreden via www.themusicoffice.be – 0474 67 79 18 (Nathalie Brys)

Koen (derde van rechts) en zijn topmuzikanten. © PADI/OBI

The post Succesvolle showcase van Koen De Smet met ‘Benny Smetteloos’ in Veurne: “Ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Supporters KV Oostende veroorzaken brand aan voetbalstadion tijdens opnemen filmpje met bengaals vuurwerk

Vier supporters van het noodlijdende KV Oostende stichtten donderdagavond per ongeluk brand vlak in de buurt van het voetbalstadion. Het viertal wou – wellicht uit ongenoegen over het nieuws van het faillissement van de kustploeg – een filmpje maken met bengaals vuurwerk … maar dat liep verkeerd af.
The post Supporters KV Oostende veroorzaken brand aan voetbalstadion tijdens opnemen

Lees meer »

Nieuws van faillissement KV Oostende slaat in als bom bij supporters: “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met syndroom van Down moet uitleggen”

Dat voorlopig bewindvoerder van KV Oostende, Werner Van Oosterwijck, op 3 juni het faillissement van voetbalclub KV Oostende zal aanvragen, slaat in als een bom bij de vele supporters. “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met het syndroom van Down moet uitleggen”, zegt Steve Norgan (52). Op zondag 2 juni organiseert supporter Milà Provoost een mars en

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Kopzorgen voor Tedesco: Theate valt uit bij Rennes met enkelblessure

Rode Duivel Arthur Theate (23) speelde afgelopen weekend met Rennes tegen RC Lens. De linksvoetige verdediger moest na 55 minuten het veld verlaten met een enkelblessure, waarna hij op krukken werd gespot. Verdere onderzoeken zullen de ernst moeten uitwijzen. Met nog iets meer dan een maand voor de start van het EK zal bondscoach Tedesco dit niet graag zien gebeuren.

Lees meer »

Presentator lokale radio in Waregem moedigt luisteraars aan “Alexander De Croo neer te knallen”, premier dient een klacht in

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft tijdens zijn uitzending luisteraars aangemoedigd om premier Alexander De Croo (Open VLD) neer te schieten. Dat deed hij naar aanleiding van de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico. De presentator heeft zijn verontschuldigingen aangeboden, maar de premier heeft toch een klacht tegen hem ingediend. De radiozender heeft de presentator geschorst.

Lees meer »

“Ik heb toen de gevoelenskraan dichtgedraaid”: Coely openhartig over de beroerte van haar mama in ‘Niks te zien’

“Ze dachten echt dat wij nietsnutten gingen worden.” In een nieuwe aflevering van ‘Niks te zien’ neemt de slechtziende Karl Meesters de queen van de Belgische hiphop, Coely, mee op een muzikale reis naar Schotland. Voor de 30-jarige zangeres, die tijdens het programma onder meer openhartig vertelt over de beroerte van haar mama en ook haar eigen struggles, was het

Lees meer »

Gevlucht naar Amerika? Italië in de ban van mysterie rond nu ook officieel gestopte Camila Giorgi

Op de gravelbanen van het Foro Italico, waar momenteel het toernooi van Rome plaatsvindt, is ze hét gespreksonderwerp. Want nadat Camila Giorgi (32) vorige week als onvindbaar was opgegeven voor tennisbond WTA, is het mysterie rond de Italiaanse er alleen nog maar groter op geworden. Giorgi heeft inmiddels haar afscheid aan het tennis bevestigd, maar naar haar whereabouts is het

Lees meer »

Ruim vijfde meer faillissementen in West-Europa

Steeds meer bedrijven in West-Europa komen in financiële problemen. In 2023 vroegen er 169.496 het faillissement aan, bijna 21 procent meer dan het jaar ervoor. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau Creditreform dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie

De Spartanen van Dikkebus zijn er net niet in geslaagd om een ticket te veroveren naar tweede provinciale. In de eerste ronde van de eindronde verloren ze na strafschoppen van Daring Ruddervoorde.
The post Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wellness- en saunacenter Reposa heropent deuren na brand: “Toen ik mijn ogen sloot, zag ik dezelfde film steeds weer”

Reposa is opnieuw open. Iets minder dan vier maanden nadat een brand bij de jacuzzi het toen pas vernieuwde saunacenter gedeeltelijk verwoestte, ontving Reposa in de Magerbossen 21 in Ruddervoorde op maandag 13 mei weer de eerste gasten. “De eerste dag dat er kon gereserveerd worden, liepen al een tachtigtal aanvragen binnen.”
The post Wellness- en saunacenter Reposa heropent

Lees meer »

“Hij bewijst nu mijn ongelijk. Ik heb dat graag”: Lefevere lijkt weer in Alaphilippe te geloven, al neemt hij z’n woorden niet (helemaal) terug

Na 346 dagen zonder overwinning heeft Julian Alaphilippe weer een koers gewonnen. De Franse renner was de snelste en de beste in rit twaalf van de Giro. Met de zege vond hij niet alleen het plezier in zijn werk terug. Ook grote baas Patrick Lefevere lijkt, na de kritiek, weer in Alaphilippe te geloven. “Al was het niet dat ik

Lees meer »