Succesvolle showcase van Koen De Smet met ‘Benny Smetteloos’ in Veurne: “Ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen”

Met topmuzikanten stelde Koen De Smet uit Nieuwpoort zijn nieuw project ‘Benny Smetteloos’ voor in de prachtige locatie van ‘Klank en Licht” in Veurne. Tijdens deze showcase toonde Koen heel duidelijk hoe sterk zijn band wel was met de Nederlandse artiest Benny Neyman, die op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleed op 7 februari 2008 in Soesterberg (Nederland).

“Vanavond is een bijzonder moment, want vanavond zal Koen De Smet zijn goede vriend Benny Neyman eren. U hoort het goed: Koen eert zijn vriend, niet meteen de artiest. Benny was een groot artiest, een artiest met een grote A. Dat ervaren we nog dagelijks in de erfenis van zijn songs”, zegt Nathalie Brys van The Music Office uit Nieuwpoort. “Het project ‘Benny Smetteloos’ is méér dan alleen maar een muzikaal project. Het is een ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen. Naar aanleiding van deze innige band schreef Koen De Smet de song ‘Benny’. In dit lied stelt Koen de vraag: Misschien was je trots op mij? Ik laat het antwoord graag aan jullie over of Benny trots zou zijn op zijn soulmate. Vanavond geven Koen en deze topmuzikanten alles om de muzikale erfenis van Benny te eren. Een muzikale erfenis van onschatbare waarde.”

© PADI/OBI

De showcase begon met een ouverture, waarna Koen ‘Ik Heb Alles Aan Zien Komen’ zong, gevolgd door ‘Alleen Is Maar Alleen’. “Op mijn manier zal ik zijn muzikale erfenis eer aan doen”, zegt zanger Koen De Smet. “En inderdaad, de song ‘Alleen Is Maar Alleen’ is een lied van Rob de Nijs, maar het is wel met een tekst van Benny Neyman.” Koen vervolgde met ‘Liefde Voor Het Leven’, ‘Liefde Is Als Een Sigaret’ en ‘Zo Ben Jij’. Het was terug even tijd voor een korte babbel, waarin Koen zei: “Benny en ik hadden veel gemeen: we waren allebei heel koppig, maar we hadden ook allebei een grote passie voor muziek.” We hoorden ook nog ‘Ik Zal Je Heb’, ‘Blijf Gewoon Jezelf’, ‘Je Hoeft Mij Niet Te Zeggen’, ‘Bo/Hou Me Vast’. Daarna volgde het ontroerende ‘Vondelpark’. Ook ‘Ik Weet Niet Hoe’, ‘Je Moet Niet Bang Zijn Voor Het Leven’, zijn eigen song ‘Benny’ en ‘Waarom Fluister Ik Je Naam Nog’ stonden op zijn repertoire. “Vanavond hoorde je een deeltje van de theater- en festivalshow. In de zomer zullen we zowel op wijkfeesten, kermissen, parkconcerten, enz. staan, samen met de muzikanten”, zegt Koen tegen het aanwezige publiek. Hij sloot af met het alombekende ‘Vrijgezel’ en ‘Ik Zal Het Weer Zo Doen’. (PADI)

Nathalie Brys van The Music Office uit Nieuwpoort sprak eerst de aanwezigen toe. © PADI/OBI

Info optreden via www.themusicoffice.be – 0474 67 79 18 (Nathalie Brys)

Koen (derde van rechts) en zijn topmuzikanten. © PADI/OBI

The post Succesvolle showcase van Koen De Smet met ‘Benny Smetteloos’ in Veurne: “Ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voluit voor een medaille of vooral ervaring opdoen? Limburgse olympiërs spreken nog één keer voor de start van de Spelen

Het is zover. Vandaag starten de Olympische Spelen, de hoogmis van de sport. Parijs vormt dit jaar de thuishaven van de Olympische vlam. 14 Limburgse atleten hopen er minstens even hard te vlammen. De ene gaat voluit voor medailles, terwijl de andere vooral ervaring wil opdoen. VRT NWS Limburg en Sporza zaten nog één laatste keer samen met de atleten.

Lees meer »

“Dit is geen wijktoernooi, maar de Spelen”: Argentijnen koken van woede na “VAR-schandaal” waarbij goal pas twee uur (!) later afgekeurd werd

De Argentijnen spreken van een schandaal. Hun olympische openingsmatch tegen Marokko draaide uit op een waanzinnige slotfase. De Argentijnen leken in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een bizarre fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moest de wedstrijd doorgespeeld

Lees meer »

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

Luchthaven Deurne opgelucht na nieuwe vergunning, buurtbewoners blijven verdeeld

De luchthaven van Deurne reageert tevreden op de beslissing van minister Zuhal Demir (N-VA) om de luchthaven een nieuwe vergunning te geven. Er heerst opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is. De buurtbewoners reageren dan weer verdeeld. Zo laat actiegroep ‘Vliegerplein’ weten in beroep te gaan, maar ook de voorstanders spreken zich uit na de toekenning: "Als je tegen de luchthaven

Lees meer »

Ann Hoste uit Avelgem blikt tevreden terug op deelname ‘Met Vier in bed’: “Maar niet alles kwam in beeld”

Ann Hoste en haar dochter Cinzia van B&B De Gouden Klokke schitterden afgelopen dinsdag in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’. De goedlachse dames kunnen terugblikken op een mooi geslaagd avontuur.
The post Ann Hoste uit Avelgem blikt tevreden terug op deelname ‘Met Vier in bed’: “Maar niet alles kwam in beeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »