Alle lichtmasten rond voetbalveld weggehaald in Aalter nadat één omver waaide 

In Aalter zijn alle lichtmasten rond het voetbalveld van KV Eendracht Aalter weggehaald. Dinsdag waaide een van de masten omver op het veld. Niemand raakte toen gewond. Op korte termijn komen er nieuwe lichtmasten. 

Meer krantenkoppen in België

Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival

Op zaterdag 1 juni organiseert handelaarsvereniging Actief Wenduine de vijftiende editie van haar bierfestival. Biermusketiers Kurt Bauwens, Eddy Debruyne en Stefaan Dumoulin stellen er hun ‘Wenduyn’s bierkaasje’ voor, ambachtelijk geproduceerd met het streekbiertje Wenduyn’s Louw.
The post Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erkenning Palestina door Spanje, Ierland en Noorwegen nu officieel, diplomatieke rel tussen Spanje en Israël escaleert

Na de aankondiging vorige week hebben Spanje, Ierland en Noorwegen de erkenning van de Palestijnse staat officieel bekrachtigd. Daarmee sluiten ze zich aan bij meer dan 140 landen wereldwijd. Volgens de 3 Europese landen is die erkenning noodzakelijk voor een toekomstig vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. Maar intussen worden de diplomatieke relaties tussen Israël en Spanje almaar bitsiger.

Lees meer »

Steeds meer jongeren ‘vapen’ regelmatig, ook in de lagere school: “Het wordt ervaren als een onschuldig, bijna gezond tussendoortje”

Steeds meer jongeren tussen 15 en 18 jaar roken regelmatig elektronische sigaretten (‘vapen’). Dat blijkt uit een bevraging van de Universiteit Antwerpen. Zelfs bij kinderen op de lagere school wordt vapen populair. Kankerspecialist Filip Lardon wordt meer en meer gevraagd voor infosessies in lagere scholen. "Als ik vraag of ze denken dat vapen schadelijk is, antwoorden ze: ‘Jamaar, dat smaakt

Lees meer »

Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen”

“Dank u N-VA.” Met cynische verkiezingsborden op het West-Vlaamse platteland nemen boeren de partij van hun zelfverklaarde kwelduivel in het vizier. “Het is een heksenjacht geworden”, reageert lijsttrekker Jean-Marie Dedecker.
The post Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkersdochters openen koffiebar More than Cake in Oostduinkerke: “Koffie van versgemalen bonen met een vleugje gestoomde melk”

De zussen Romanie (20) en Marie-Charlotte Ottevaere (25) hebben hun eigen koffiebar More than Cake geopend op de Zeedijk in Oostduinkerke, de kustgemeente waar ze al jaren op vakantie komen. Hun ouders runnen in de Zwevegemse deelgemeente Moen bakkerij Ottevaere die al 135 jaar bestaat. “We brengen het zuiderse gevoel van Ibiza aan onze kust”, lachen de bakkersdochters vriendelijk. En

Lees meer »

Nicki Minaj deelt nieuwe video van bewaker op Schiphol na arrestatie voor softdrugs: “Alles wat ze deden was illegaal”

Nicki Minaj (41) heeft geen goed woord te zeggen over haar bezoek aan Nederland. De politie arresteerde haar zaterdagavond op de luchthaven van Schiphol vanwege de aanwezigheid van softdrugs in haar bagage, waardoor ze haar optreden in Manchester later die avond moest annuleren. Op Instagram deelt ze nu beelden van enkele bewakers die komen vragen om haar tassen opnieuw te

Lees meer »

Video: beleef de ontlading in het stadion van KVK

Na een zinderende slotfase heeft KV Kortrijk zijn plaats in 1A voor volgend seizoen veilig gesteld. Met een 4-2 zege tegen Lommel mogen de supporters van De Kerels zich ook volgend seizoen opmaken voor eerste klassevoetbal. De ontlading in het Guldensporenstadion was dan ook niet te ontzien.
The post Video: beleef de ontlading in het stadion van KVK appeared

Lees meer »

Acht jaar cel voor moordpoging nadat ex met hakbijl woning bestormt

Een 54-jarige man uit Kuurne die op 31 maart 2023 in Roeselare met een bijl de woning van zijn ex bestormde, moet acht jaar de cel in. Volgens de rechter heeft hij een uitermate gevaarlijke ingesteldheid en een totaal gebrek aan normbesef. Aan zijn ex en haar twee kinderen moet hij zo’n 10.000 euro schadevergoeding betalen.
The post Acht

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “De Wever kan zich niet heen zetten over wat hij aanvoelde als een absoluut persoonlijk verraad”

Of ik even mijn licht kon laten schijnen over de strategie achter De Wevers voortdurende verontwaardiging over hoe Vivaldi in 2019 tot stand kwam? Want zo tekeergaan over een verkiezing van vijf jaar geleden, dat moet een reden hebben! Bij intelligente politici zoals De Wever vermoedt men achter iedere uitspraak, ieder standpunt en ieder rollen van de ogen een vernuftig

Lees meer »