“Ze is heel onvoorzichtig geweest”: tuchtstraf in zaak-Chovanec vernietigd wegens partijdigheid van minister Verlinden

De Raad van State heeft in de zaak rond de dood van Jozef Chovanec de tuchtstraf vernietigd tegen hoofdcommissaris Danny E., het voormalige hoofd van de luchtvaartpolitie. De Raad vond dat minister Annelies Verlinden (CD&V), die de politieman moest beoordelen, zich partijdig over hem had uitgelaten in het parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zo’n reis die je maar één keer in je leven maakt”: Luke Littler verheugt zich op aparte vakantie met hele gezin

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »

Ongeval met vrachtwagens op E313: rijbaan weer vrij

Op de E313 richting Antwerpen zijn woensdagmiddag twee vrachtwagens, een caravan en een personenwagen in een aanrijding betrokken geraakt. Drie rijstroken raakten versperd en de wachttijden liepen op tot twee uur. Rond 13.30 uur werd de rijbaan opnieuw vrijgegeven.

Lees meer »

Oostende voor Anker sluit 23ste editie af met 200 000 bezoekers

Om 19 uur sluit straks het maritiem festival ‘Oostende voor Anker’ haar 23ste editie met feestelijk scheepshoorngeloei af. Ook nu kan de organisatie met een schatting van ca. 200 000 bezoekers terugblikken op een massale opkomst tijdens deze vierdaagse.
The post Oostende voor Anker sluit 23ste editie af met 200 000 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grondige facelift voor Blankenbergse zeedijk: “Dit moet de ideale wandelboulevard voor onze inwoners en bezoekers zijn”

Het stadsbestuur van Blankenberge slaat de handen in elkaar met de Provincie West-Vlaanderen om de zeedijk in de badstad onder handen te nemen. Bedoeling is om de verloedering op bepaalde plaatsen aan te pakken en de belangrijke toeristische as een eigenheid te geven. “We willen hiermee ook nieuwe doelgroepen aantrekken”, zegt burgemeester Björn Prasse.
The post Grondige facelift voor

Lees meer »

PORTRET. Natalie Harp (32), als ‘menselijke printer’ het nieuwe lievelingetje van Donald Trump

De Amerikanen zijn in de ban van ‘de menselijke printer’, alias Natalie Harp (32). De jonge, blonde vrouw werkte zich in geen tijd op tot de persoonlijk assistente van Donald Trump en voorziet haar baas voortdurend van vers afgedrukte quotes en ander papierwerk. Met haar draagbare printer volgt ze de voormalige (en toekomstige?) Amerikaanse president zelfs tot op de golfbaan.

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft Khaldoon Al-Baghdadi (42) toegegeven dat hij eigenlijk een goede vriend wilde vermoorden. De beschuldigde was van plan om Dirk S. via het slachtoffer naar zijn appartement in Oostende te lokken.
The post Assisen Spuikommoord: beschuldigde Khaldoon Al-Baghdadi geeft toe dat hij eigenlijk goede vriend wilde vermoorden appeared first

Lees meer »

Torhoutse brandweerkorporaal Gerrit (38) blust beginnende brand in eigen bedrijf

De brandweer van Torhout moest donderdagmiddag uitrukken voor een brand in het bedrijf van een van haar eigen leden. Bij bronbemaling Bostoen ontstond brand aan een generator buiten, maar die kon korporaal Gerrit Bostoen (38) zelf blussen. Zijn collega’s kwamen nog langs voor een controle.
The post Torhoutse brandweerkorporaal Gerrit (38) blust beginnende brand in eigen bedrijf appeared first

Lees meer »