Raad van State vernietigt tuchtstraf hoofdcommissaris in zaak-Chovanec

06:22 Omdat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zich partijdig had uitgelaten, heeft de Raad van State in de zaak-Chovanec een tuchtstraf vernietigd. Dat bericht De Standaard. 

Meer krantenkoppen in België

Nicky Hayen mag door schorsing (in principe) niet op veld bij titelfeest van Club Brugge

Nicky Hayen en Brian Riemer, hoofdtrainers van titelkandidaten Club Brugge en RSC Anderlecht, mogen zondag na affluiten in principe niet het veld betreden. Hun schorsing van afgelopen weekend staat hen alleen aanwezigheid in de tribune en in de kleedkamers, na de wedstrijd, toe. Trainer Stijn Stijnen van Patro Eisden Maasmechelen kreeg eerder een uitgestelde schorsing voor zo’n inbreuk.
The

Lees meer »

Kenny V. krijgt vier jaar cel na fatale seksdate met Xavier (36): “In plaats van de hulpdiensten te bellen sms’te hij met andere mannen”

Kenny V. uit Erpe-Mere is dinsdag door de Dendermondse voorzitter schuldig bevonden aan de dood van Xavier Vandenbroucke (36) uit Zwevegem. De twee hadden een seksdate, maar die liep voor Xavier fataal af. Na de feiten in 2020 zat de man nog geen dag in de cel, maar daar komt nu verandering in. Hij krijgt vier jaar cel, waarvan twee

Lees meer »

“De acteurs leerden hun teksten niet meer, omdat ik ze toch herschreef”: de strafste verhalen uit 20 jaar ‘Het eiland’

De acteurs van de legendarische reeks ‘Het eiland’ hebben goed nieuws: er komt een speciale reüniespecial naar aanleiding van de twintigste verjaardag. ‘Dag Allemaal’ brengt de hoofdrolspelers van toen nu al samen voor de strafste anekdotes over de cultserie. Van je beha opvullen met herenkousen tot een pijnlijke grimas die maar niet wilde verdwijnen. “Het was pure anarchie op de

Lees meer »

“Een stad die vroeger katten doodde, viert ze nu”: Amerikaanse krant The New York Times maakt reportage over Ieperse Kattenstoet

Opvallend: de prestigieuze Amerikaanse krant The New York Times wijdt een artikel aan de Kattenstoet. De krant stuurde twee journalisten naar Ieper voor een reportage. En die waren onder de indruk…
The post “Een stad die vroeger katten doodde, viert ze nu”: Amerikaanse krant The New York Times maakt reportage over Ieperse Kattenstoet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie verwijdert betogers “sereen” uit gebouwen KU Leuven, maar studenten vertellen ander verhaal: “Dit was gewelddadig en vernederend”

In de gebouwen van de KU Leuven werd op vrijdag opnieuw betoogd tegen de samenwerking van de universiteit met Israëlische instellingen. Of toch tot 17 uur, toen enkele agenten de 25 betogers buiten stuurde. Volgens de politie verliep dat vreedzaam, maar de studenten vertellen een ander verhaal: “We werden geschopt, over de grond gesleept en gekleineerd met seksistische opmerkingen.”

Lees meer »

Patron. kiest voor girl power: Saartje en Lorna worden nieuwe gezichten van het feestcafé

Anne Marie Sanchez, gekend van de Cubaanse bar La Bodeguita del Medio, is de enige vrouwelijke caféuitbater in de uitgaansbuurt in de Burgemeester Reynaertstraat. “Met mijn team brengen we female power naar patron.. We zijn ons muziekgenre nog aan het finetunen, maar sowieso gaan we voor iets uniek in ’t straatje. Ik denk bijvoorbeeld aan disco nights.”
The post

Lees meer »

Startschot Levensloop Ieper: “Kanker is een periode van vrees en hoop”

In OC Vlamertinge organiseerde Levensloop Westhoek onlangs de aftrap voor editie 2024 met een benefietconcert. Dit jaar vindt Levensloop Ieper plaats op 21 september in het Hamiltonpark. Nieuwe Levenslooppeter Kobe Sercu bracht een mooi concert ten voordele van de Stichting tegen Kanker en ook Levensloopmeter Emma Meesseman was erbij. Voormalig West-Vlaams gouverneur Paul Breyne getuigde vanuit zijn eigen ervaring met

Lees meer »

Wagen rijdt tegen voorgevel van slagerszaak in Veurne

Aan slagerszaak Nili’s in de Ooststraat in Veurne werd heel wat schade aangericht door een aanrijding van een wagen die – volgens buurtbewoners – nadien is weggereden. Het voorval gebeurde zondagavond tussen 11 uur en middernacht.
The post Wagen rijdt tegen voorgevel van slagerszaak in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »