Vulkaan barst uit in Indonesië: mensen vluchten in paniek, mogelijk tsunami op komst

De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten. Er wordt geprobeerd zo’n 11.000 inwoners uit het gebied te evacueren. 

Meer krantenkoppen in België

Separatisten Nieuw-Caledonië weigeren barricades te verwijderen, Macron stuurt militairen

De internationale luchthaven van het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is maandag gesloten gebleven, omdat separatisten weigerden de wegversperringen op te heffen die de Pacifische archipel al een week lang lamleggen. Frankrijk had meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld. Tevergeefs dus. President Macron stuurt militairen.

Lees meer »

Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever

Met meer dan 500 fietsers was de Double Digit Rally, een organisatie van de investeringsmaatschappij Double Digit, een succes. De organisatie mocht zo een mooie cheque overhandigen aan De Oever vzw uit Harelbeke.
The post Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 19 mei terug.

Lees meer »

Filippo Ganna rijdt monsterlijke tijdrit en klopt zo Tadej Pogacar

Eindelijk heeft hij ze beet, zijn eerste zege van de Giro en het seizoen. In de vlakke tijdrit van 31,2 km nabij zijn Gardameer stond er geen maat op Filippo Ganna (INEOS Grenadiers), die revanche nam voor zijn tweede plaats in de eerste tijdrit van deze Giro en dit keer Tadej Pogacar klopte. De roze trui was nog steeds ruimschoots

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt spectaculaire ‘comeback’ op podium in Nederland: “Bedankt voor jullie liefde”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) staat zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij spreekt het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het is zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël vraagt ‘beschaafde landen’ om Netanyahu niet te arresteren – Biden: Israëlisch offensief is geen genocide

Israël heeft maandag bondgenoten opgeroepen om al bij voorbaat te verklaren dat ze eventuele arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant zullen negeren. De twee worden – samen met drie Hamasleiders – geviseerd door het Internationaal Strafhof. Het tribunaal in Den Haag wil hen vervolgen wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. “Jullie zouden deze stap moeten veroordelen”,

Lees meer »

3 meerderjarige verdachten aangehouden na dood trucker die rioolrooster door voorruit kreeg, 2 minderjarigen onder toezicht jeugdrechter

De 3 meerderjarige verdachten in het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur in de provincie Namen, zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Namen. Ze zouden – samen met 2 minderjarigen – een zwaar rioolrooster vastgemaakt hebben aan een riem en van een snelwegbrug gegooid hebben. Het rooster doorboorde de voorruit van een vrachtwagen en raakte de bestuurder.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky: “Oekraïne heeft dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar het vrije Westen mist snelheid in deze kwesties”

Volgens president Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar “mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties”. Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijks videotoespraak. Het Westen beloofde een jaar geleden al F-16’s aan Zelensky, maar die zijn nog steeds niet in Oekraïne aangekomen. Volgens deskundigen zorgen de lange levertijden ervoor dat Rusland

Lees meer »

82-jarige dame uit De Panne opgelicht voor meer dan 100.000 euro: “Vrouw aangehouden, man vrijgelaten”

Een 82-jarige vrouw uit De Panne werd vorige maand opgelicht voor meer dan 100.000 euro. Dat geld werd van haar bankrekening gehaald. De politie Westkust pakte een koppel op uit De Panne. “Een 50-jarige vrouw legde gedeeltelijke bekentenissen af en werd aangehouden”, meldt het parket. “Haar man (60) stelde niet op de hoogte te zijn en werd vrijgelaten.”
The

Lees meer »

“Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwonvriendelijke speech over ‘duivelse leugens’ op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Jonge mountainbiker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilippe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

Opnieuw Jonathan Milan boven in de Giro. Ook al had de Italiaan de belangrijkste waaier gemist. Tevergeefs probeerde hij zich terug te knokken, alleen maar om terug te waaieren. Pas vijftien kilometer later kon Lidl-Trek het gat dichten. Ook een jonge mountainbiker, een vluchter die bijna verkeerd reed, felicitaties (“Dat is Franse klasse!”) van Calmejane voor zijn landgenoot Alaphilippe –

Lees meer »