Tienduizend mensen op de vlucht na vulkaanuitbarsting in Indonesië: vrees dat deel van berg in zee stort en tsunami veroorzaakt

Duizenden inwoners van Sulawesi hebben te horen gekregen dat ze hun huizen moeten verlaten nadat de Ruang-vulkaan is uitgebarsten. Ook de Internationale luchthaven moet tijdelijk sluiten door de vulkanische as.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontsnapte crimineel Mohamed Amra (30) had toegang tot smartphones in Franse gevangenis: “Hij gaf instructies vanuit de cel”

De voortvluchtige crimineel Mohamed Amra (30), die vorige week bevrijd werd door een gewapend commando in het Franse departement Eure (Normandië), kon zijn criminele netwerk vanuit een gevangenis in Parijs blijven leiden. Amra had immers toegang tot smartphones waarmee hij zijn handlangers kon bereiken, schrijft de Franse krant ‘Le Parisien’. Bij Amra’s gewelddadige bevrijding werden twee cipiers doodgeschoten.

Lees meer »

Rector UGent wil met Gaza-betogers in gesprek gaan alvorens politie te sturen, maar botst op ‘njet’: “Er is meer tijd nodig”

In Gent blijven honderden studenten het Ufo-gebouw in de Sint-Pietersnieuwstraat bezetten. De actievoerders kregen tot vandaag 12 uur om hun actie stop te zetten, maar die deadline is inmiddels verstreken. Rector Rik Van de Walle wil morgen —zondag— een laatste keer in gesprek gaan, maar die uitnodiging slaan de actievoerders af. “Wij willen de voorwaarden van het gesprek bepalen”, klinkt

Lees meer »

Recreatief Skeeleren met De Kangarooz in Heule

Onder het motto ‘samen uit, samen thuis’ skeeleren de Kortrijkse Kangorooz gezwind van april tot eind september door Heule en omstreken. Wie hetremmenonder de knie heeft mag mee op de openbare weg. Dit is een basisvereiste. De Kangarooz verzamelen elke woensdag om 19 uur 30 op het Lagaeplein in Heule. Daar starten ze op de
The post Recreatief Skeeleren

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Wezemaal mag 6 maanden geen nieuwe bewoners opnemen

Het woonzorgcentrum De Lelie in Wezemaal bij Rotselaar is voor een periode van 6 maanden geschorst. Dat betekent dat de instelling gedurende die periode geen nieuwe bewoners mag verwelkomen. Het centrum blijft onder verhoogd toezicht staan en moet de vastgestelde tekortkomingen wegwerken. Volgens zorggroep Armonea, verantwoordelijk voor het woonzorgcentrum, zijn intussen heel wat tekortkomingen weggewerkt en waren er al 2

Lees meer »

Trump beslist te zwijgen op “proces-Stormy Daniels”. Waarom?

Slechts twee getuigen van de verdediging en gedaan ermee, op het proces-Stormy Daniels. Geen Donald Trump zelf dus. Juan Merchan, de rechter die de zaak voorzit, heeft de jury voor de rest van de week dan maar naar huis gestuurd en verwacht hen pas volgende dinsdag terug voor de slotpleidooien. Zes vragen en evenveel antwoorden over de impact van deze

Lees meer »

Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren

Jeugdhuis De Caravanne opende afgelopen zaterdag voor de laatste keer de deuren. Bij gebrek aan vrijwilligers gaat de pleisterplaats van heel wat Deerlijkse jongeren voorgoed dicht. Er werd in stijl afscheid genomen met ‘The last dance’.
The post Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »