Vier zorginstellingen slaan handen in elkaar: “Fusie is wel niet aan de orde”

De Vleugels uit Klerken, Tordale uit Torhout, Kerckstede uit Oostnieuwkerke en Mivalti uit Tielt hebben besloten om hun krachten te bundelen. Doel is de uitdagingen in het zorglandschap effectief aan te pakken. Een fusie of samensmelting is naar verluidt wel niet aan de orde. Om de samenwerking extra in de kijker te zetten organiseren medewerkers van de 4 organisaties op 2 juni het fietsevenement ‘Samen op Koers’.

De directies van Tordale, Kerckstede en De Vleugels ontmoetten elkaar al sinds 2019 op regelmatige basis. “In december vorig jaar sloot ook Mivalti zich bij het initiatief aan”, vertelt Peter Daschot, algemeen directeur van Kerckstede. “Die verenigde inspanning heeft geresulteerd in een constructieve uitwisseling van ideeën en praktijken waarbij elk van de organisaties zijn eigen visie, normen en waarden behoudt, maar tegelijkertijd samenwerkt om de zorg voor personen met een beperking te verbeteren. Het afgelopen jaar werden verschillende overlegmomenten georganiseerd waarbij de nadruk lag op het delen van ervaringen en het verkennen van mogelijkheden tot samenwerking. Ook hebben medewerkers van de verschillende organisaties deelgenomen aan vormingen bij elkaar, wat heeft bijgedragen aan een verrijking van hun professionele ontwikkeling.”

“Met het oog op de toekomst blijven de directies zich engageren om elkaar te ontmoeten. Eind mei wordt een trefmoment tussen de bestuursorganen gepland. We benadrukken hierbij dat samensmelting of fusie tussen de organisaties niet op de agenda staat. De samenwerking is bedoeld om de eigenheid van iedere organisatie te respecteren en te versterken. De unieke samenwerking tussen De Vleugels, Tordale, Kerckstede en Mivalti belooft niet alleen de kwaliteit van de zorg te verbeteren, maar ook een versterking van het ondersteunende netwerk voor zowel medewerkers als cliënten. Het markeert een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van het zorglandschap waarbij samenwerking en solidariteit centraal staan.”

“We willen onze unieke samenwerking extra in de kijker zetten met het fietsevenement ‘Samen op Koers’. Dat wordt op zondag 2 juni door medewerkers van de 4 organisaties georganiseerd met als doel de verschillende organisaties met elkaar te verbinden op een sportieve en inspirerende manier. Er wordt ook aandacht besteed aan de cliënten door het organiseren van fietsroutes die toegankelijk zijn voor hen en hun netwerk.”

Deelnemers hebben keuze uit 3 afstanden: 90 of 60 kilometer of een kortere afstand die voor iedereen haalbaar is. Er kan op 2 juni vanuit 1 van de organisaties vrij gestart worden tussen 7.30 en 14 uur. (BCH)

The post Vier zorginstellingen slaan handen in elkaar: “Fusie is wel niet aan de orde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brecht en Jamaica kajakken van Kortrijk naar Parijs voor goede doel: “Goed voor 378 kilometer en 43 sluizen”

Deze ochtend zijn Brecht Vierstraete (27) en Jamaica Crevits (41) met de Kortrijkse Broeltorens als vertrekpunt in kajak vertrokken naar Parijs. Met het initiatief genaamd ‘Kajakkers met een Hart’ zamelen ze geld in voor de afdeling niet-aangeboren hersenletsels van het AZ Groeninge. Brecht had namelijk in januari 2022 een werkongeval met een schedelbreuk en hersenbloeding tot gevolg.
The post

Lees meer »

Céline Dion zingt vanop de Eiffeltoren voor het eerst sinds diagnose van stiff-person-syndroom tijdens openingsceremonie Olympische Spelen

Het gonsde van de geruchten dat Céline Dion zou optreden op de Olympische Spelen, en de geruchten bleken waarheid. En hoe! Vanop de Eiffeltoren sloot de Canadese zangeres de openingsceremonie van de Olympische Spelen af. Het is de eerste keer dat Dion op het podium staat sinds ze naar buiten bracht dat ze aan het stiff-person-syndroom lijdt.

Lees meer »

Zestigtal geïnteresseerden bij adoptiedag in SOS Reptiel: “Ik bouwde zelf terrarium voor deze python”

De adoptiedag bij SOS Reptiel in Ichtegem kon zaterdag op heel wat belangstelling rekenen. Een zestigtal geïnteresseerden kwamen langs en verschillende mensen adopteerden effectief een dier. Daarnaast tekenden nog eens twintig bezoekers present voor een rondleiding. Bezieler Mario Goes kwam samen met zijn vrijwilligers handen tekort om iedereen te woord te staan, maar dat deden ze met veel plezier. De

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

New Yorkse ‘coronaterrassen’ worden blijvend

In New York hebben de zogenaamde ‘coronaterrassen’ een permanente status gekregen. Deze terrassen die tijdens de pandemie werden opgezet om restaurants en cafés meer ruimte te bieden, staan op stoepen en langs straatranden. Lokale horecaondernemers kunnen nu een permanente vergunning aanvragen, aldus zender WABC.

Lees meer »

“Na Tour tot zeven uur ‘s ochtends gedronken met De Lie”: Campenaerts fietst virtueel na-Tourcriterium en geeft inkijk in festiviteiten

Tijdens een virtueel na-Tourcriterium, georganiseerd door Zwift, hebben Lotto Dstny-renners Victor Campenaerts (32) en Brent Van Moer (26) vrijdagochtend een rit van 46,6 kilometer afgelegd. Ze blikten samen met ongeveer negentig andere deelnemers terug op de voorbije Tour de France. “Jammer dat Netflix niet bij ons heeft gefilmd, we hadden sowieso de beste verhalen.”

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders van het Departement Omgeving hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom. Het festival gebruikt deze zomer als enige grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »