Twee volwassenen en vier kinderen uit Sint-Jans-Molenbeek naar ziekenhuis door CO-intoxicatie

In Sint-Jans-Molenbeek zijn zes personen bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Het ging om twee volwassen vrouwen en vier kinderen. Oorzaak van de intoxicatie was een niet-conforme waterboiler in de badkamer. Dat meldt de Brusselse brandweer. 

Meer krantenkoppen in België

Ophef in Duitsland over jongeren die racistisch lied zingen

Op sociale media circuleren beelden van Duitse jongeren die racistische leuzen zingen op de melodie van Gigi D’Agostino’s feesthit ‘L’amour toujours’. De beelden werden gemaakt tijdens het pinksterweekend op het Duitse waddeneiland Sylt, vlak bij de Deense grens. Talrijke Duitse politici veroordelen het gedrag van de jongeren.

Lees meer »

Horecabaas zit celstraf voor verkrachting thuis uit, maar plakt enkelband vast aan hond en gaat 100 km verderop feesten

Een celstraf wegens verkrachting thuis uitzitten met een enkelband, die daarna losprutsen én vastplakken aan je hond om te kunnen feesten: dat is exact wat de omstreden en excentrieke horecabaas Ladislas L. (36) dit weekend deed. Terwijl de politie controleerde of hij thuis was, stond hij 100 km verderop in de vipruimte van een dancefestival. De verkrachting was trouwens niet

Lees meer »

Stadspersoneel Gent tevreden over welzijn, al lijken besparingen wel impact te hebben

Gent scoort beter dan de gemiddelde werkgever in de nieuwe welzijnsenquête. Het personeel lijkt vrij tevreden, al zijn er wel zorgen over stress en werkdruk. Die hebben mogelijk te maken met enkele recente besparingsrondes. "We zijn tevreden met de resultaten en maken werk van de aandachtspunten", stelt schepen Hafsa El-Bazioui (Groen). Gent voorziet 350.000 euro extra per jaar voor welzijn.

Lees meer »

Na vijf jaar schittert kruis opnieuw op dak Notre-Dame

De Notre-Dame van Parijs werd vrijdag weer voorzien van haar stralende kruis, dat na bijna vijf jaar restauratie weer op het dak van het koor van de kathedraal staat na de verwoestende brand in 2019. In de video hierboven ziet u hoe het 1,5 ton zware kruis op zijn plaats werd gezet.

Lees meer »

Picknicken op een bijzondere erfgoedplek

In het kader van het Kastelen- en Abdijenjaar, wordt op zondag 2 juni een (h)eerlijke picknick georganiseerd in de tuinen van de Priorij van Bethanië in Loppem.
The post Picknicken op een bijzondere erfgoedplek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filmpje

Ik zag een filmpje van een schreeuwende vader die een baby zonder hoofd vasthoudt. In de ochtend heb ik therapie. Ik praat over mijn werk en de uitdagingen die me bezighouden. Over het belangrijke gesprek dat ik had dat voortborduurde op thema’s uit de vorige sessie. Ik vertel over lastige familiebanden en over toekomstwijfels. Positief rond ik de sessie af.

Lees meer »

Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot

De Transfosite heeft er met een mooie picknickplaats een nieuwe hotspot bij. Deze werd ingericht aan de ingang van de site langs het kanaal. Tevens werd de zone aan het naastgelegen oude waterbassin, helemaal opgeruimd. De betonplaten verdwenen zodat het zicht op de site veel mooier is.
The post Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot appeared first on

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Record aantal stewards op Wembley voor CL-finale om nieuwe supporterschaos te vermijden

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »