Twee volwassenen en vier kinderen naar ziekenhuis door CO-intoxicatie

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn woensdagavond zes personen bevangen geraakt door een CO-intoxicatie. Het ging om twee volwassen vrouwen en vier kinderen. Oorzaak van de intoxicatie was een niet-conforme waterboiler in de badkamer. Dat meldt de Brusselse brandweer.

 

Meer krantenkoppen in België

Kale eikenbomen in Bree, maar dat is niet het werk van processierupsen

In Bree zijn heel wat eikenbomen sterk aangevreten, maar dat komt niet door de gevreesde eikenprocessierups. Het is het werk van de rupsen van de wintervlinder. Omdat die rupsen geen hinder veroorzaken, gaat de stad de bomen niet behandelen. In heel Limburg zijn er dit jaar nauwelijks processierupsen. Het Provinciaal Natuurcentrum en de gemeentebesturen hebben daarom beslist om niet preventief

Lees meer »

Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

Lees meer »

“Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”: kunstenaar reageert zelf op ‘lelijk portret’ van Australische miljardair

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia. “Ik schilder de wereld

Lees meer »

Reddingsactie opgestart na telefoontje van voorbijganger, maar twee bootjes ‘in nood’ zijn eigenlijk bezig met sportlessen: “We willen mensen inlichten”

De politie Westkust waarschuwt inwoners of passanten op de Zeedijk in Oostduinkerke. Dinsdagmiddag werden daar de procedure ‘redding op zee’ en de procedure ‘small-boats’ voor vluchtelingen opgestart na een melding van twee bootjes op zee. Het bleken echter leerlingen op sportdag bij de surfclub te zijn. “Dat dat deze week nog meermaals gebeuren”, meldt de politie.
The post Reddingsactie

Lees meer »

3 actiegroepen vechten vergunning voor zwemvijver Neerpede aan bij Raad van State: “Dit project wordt ons zonder inspraak opgelegd”

Drie actiegroepen uit Neerpede, bij Anderlecht, vragen aan de Raad van State de vernietiging van de bouwvergunning voor een zwemvijver. Het project zal volgens hen de wijk en het milieu te zwaar belasten. Ze vinden ook dat de Brusselse overheid het project heeft opgedrongen, zonder overleg. Het zou best opnieuw vanaf nul worden overgedaan, stellen de lokale actiegroepen.

Lees meer »

De balans | Rob van Essen, schrijver

01:00 Rob van Essen (60) kreeg deze week voor zijn roman ‘Ik kom hier nog op terug’ de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2019 al eens won met ‘De goede zoon’. Hier maakt de schrijver zijn persoonlijke bal…

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw Nieuwsblad-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

ANALYSE. “‘Als je wint heb je vrienden’, zong Herman Brood. Van Grieken vindt er geen”

“Met alleen maar een klinkende overwinning moet het Vlaams Belang zich weer vijf jaar beperken tot haar zweepfunctie vanaf de zijlijn. Tom Van Griekens uitgesproken ambitie is meebesturen, dus is een partner nodig”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Hij noemt het Nederlandse experiment inspirerend voor Belgische politici, om na 9 juni “langs onbetreden paden” een regering te vormen.

Lees meer »