Twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt in Duitsland: “Planden aanslag op Amerikaanse legerbasissen”

In de Duitse deelstaat Beieren zijn twee Russisch-Duitse mannen opgepakt op verdenking van spionage. De verdachten zouden in opdracht van het Kremlin werken en hadden naar verluidt plannen om een militaire basis op te blazen. Het Kremlin weigert voorlopig te reageren. 

Meer krantenkoppen in België

Agnès en Georges zijn een diamanten koppel

Op zaterdag 4 mei vierden Agnès Desplenter (78) en Georges Pareit (85) hun diamanten jubileum. Agnès, de jongste van drie kinderen, groeide op in Lauwe. Op 14-jarige leeftijd begon ze te werken als gezinshulp bij een bakker in Moeskroen en later in Kortrijk. Op 17-jarige leeftijd vond ze werk in de fabriek De Witte Lietaer
The post Agnès en

Lees meer »

Nat, natter, natst: we komen in de buurt van de natste lente sinds 1965

We stevenen af op de natste meteorologische lente (van 1 maart tot 31 mei) sinds 1965. De afgelopen maanden viel er een enorme hoeveelheid regen, tot grote frustratie. Ook komende week wordt geen beterschap verwacht. Volgens onze weerman David Dehenauw zijn we goed op weg naar de natste lente sinds 2001, en in het slechtste geval misschien wel sinds 1965.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël bombardeert Rafah dag na uitspraak Internationaal Gerechtshof

Lees hier al het nieuws van zaterdag 25 mei over de aanval van Israël op Gaza. Israël heeft zaterdag luchtaanvallen uitgevoerd op Rafah in de Gazastrook. Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) oordeelde vrijdag nog dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie “rampzalig”. De dodentol in de Gazastrook is intussen opgelopen tot 35.903. Dat

Lees meer »

Acht doden bij mesaanval in China

Een man heeft acht mensen gedood met een mes in Xiaogan, in de Chinese provincie Hubei. Dat hebben Chinese staatsmedia vrijdag bericht onder aanhaling van de lokale autoriteiten. Er viel ook een gewonde.

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Wapenfabrikant nieuwe sponsor van Dortmund, recordaantal stewards op Wembley om chaos te vermijden

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

Geen begrafenis in de kerk, maar wel in de Schouwburg: in Brugge kan het vanaf nu

In Brugge is het vanaf nu mogelijk om begrafenissen te organiseren in culturele gebouwen, zoals de stadsschouwburg. Dat komt omdat er steeds meer vraag is naar plaatsen voor burgerlijke uitvaarten en de bestaande crematoria en zalen kunnen de vraag niet meer aan. Opvallend: in de Sint-Pauluskerk is een burgerlijke uitvaart dan weer niet mogelijk. Die kerk is nochtans ontwijd. Er

Lees meer »