2 vermoedelijke Russische spionnen opgepakt in Duitsland voor plannen sabotageacties

In de Duitse deelstaat Beieren zijn 2 vermoedelijke Russische spionnen gearresteerd. De Duits-Russische mannen zouden plannen hebben gemaakt om de militaire hulp voor Oekraïne te saboteren. Het duo handelde in opdracht van de Russische inlichtingendiensten. Dat heeft de Duitse openbare aanklager bekendgemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever

Met meer dan 500 fietsers was de Double Digit Rally, een organisatie van de investeringsmaatschappij Double Digit, een succes. De organisatie mocht zo een mooie cheque overhandigen aan De Oever vzw uit Harelbeke.
The post Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gynaecoloog die ‘ongewenste behandelingsmethoden’ toepast bij zes vrouwen krijgt laatste kans voor hof van beroep: “Hier werd een seksuele fantasie afgewerkt”

“Ik kreeg mijn voorschrift terwijl hij met zijn hand over de binnenkant van mijn dijen wreef.” Er was donderdagochtend weinig liefde in het Antwerpse hof van beroep voor Ben V.R. De 60-jarige gynaecoloog uit Turnhout kreeg een laatste kans om een wat gunstiger licht te doen schijnen op de verkrachtingszaak waar hij al enige tijd in vervolgd wordt. Een deskundigenverslag

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zou het “niet eens zijn met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop”

Op Moederdag worden de mama’s extra in de bloemetjes gezet. Ook voor Romy Maertens van schoonheidsinstituut Olijf Beauty Inside Out in Beitem wordt het even uitblazen. Romy en dochter Anna-Nina genieten straks allebei van een yogaweekend in Frankrijk.
The post Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Nieuws van faillissement KV Oostende slaat in als bom bij supporters: “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met syndroom van Down moet uitleggen”

Dat voorlopig bewindvoerder van KV Oostende, Werner Van Oosterwijck, op 3 juni het faillissement van voetbalclub KV Oostende zal aanvragen, slaat in als een bom bij de vele supporters. “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met het syndroom van Down moet uitleggen”, zegt Steve Norgan (52). Op zondag 2 juni organiseert supporter Milà Provoost een mars en

Lees meer »

Hoe Julie Vanloo op haar 31ste haar American dream waarmaakte

De droom is uitgekomen: Julie Vanloo (31) heeft in de nacht van dinsdag op woensdag haar debuut gemaakt in de WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze wel haar eerste wedstrijd, maar na het parcours dat Vanloo de afgelopen jaren heeft afgelegd, is dat maar bijzaak. Dat ‘JLOO’ op haar 31ste eindelijk de WNBA heeft gehaald, daar draait het om.<br

Lees meer »

Lichaamstaalexpert analyseert gedrag van De Wever, Van Grieken en Rousseau in ‘Het conclaaf’: “Hij doet vaak zijn ogen dicht. Hij wil daar weg”

Ogen die lang dichtgaan, wenkbrauwen die fronsen, lippen die op elkaar gedrukt worden: het gesprek tussen Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit) in VTM-programma ‘Het conclaaf’ was meer dan een verbale confrontatie. Experte Dana Ketels analyseerde de lichaamstaal van de drie met een onbevangen en apolitieke blik. “Normaal heeft hij veel minder mimiek

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar na moordaanslag, dader zegt dat hij “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader

Lees meer »