Testproject houdt boeren nu ook met drones in de gaten: “Controleren of bemesting correct gebeurt”

Vliegen er binnenkort drones over de Vlaamse akkers om te controleren of onze boeren zich houden aan de regels rond mest uitvoeren? Er zijn alvast tests bezig. “Waarom? Geen enkele boer wil de boel om zeep helpen”, zeggen ze bij het Algemeen Boerensyndicaat.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG. Club-fans (en -spelers) gaan lange nacht tegemoet: volg hier de festiviteiten van kampioen Club Brugge op de voet!

Wát een ontknoping! Club Brugge heeft zich voor de 19de keer tot landskampioen gekroond. In een kolkend Jan Breydel had blauw-zwart genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen stadsrivaal Cercle, maar in het slot ontsnapte Club nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele fase. Alle feestelijkheden en reacties na de Brugse titel kan u op de voet volgen in

Lees meer »

Man (70) wordt onwel achter het stuur en botst tegen geparkeerde auto in Schriek: “Slachtoffer overleden”

In de Gommerijnstraat in Schriek bij Heist-op-den-Berg is woensdag een autobestuurder gestorven. De zeventiger uit Tremelo werd omstreeks 11 uur plots onwel en week vervolgens van zijn rijbaan af. “Hierop kwam de auto in aanrijding met een geparkeerde wagen”, vertelt Jana De Roover van de politiezone Heist-op-den-Berg. Hulpdiensten werden opgeroepen. Ook een mug-arts. Er werd nog getracht om de man

Lees meer »

Leerlingen SASK worden tweede in MNM-wedstrijd

Het was heel druk in de sportzaal van SASK in Sint-Michiels. De leerlingen namen de voorbije maanden deel aan de VIP 2024-wedstrijd van Sport Vlaanderen en slaagden met glans voor de opdrachten. Daardoor waren ze genomineerd als topdrieschool van het secundair onderwijs en mochten ze deelnemen aan het finalespel dat rechtstreeks uitgezonden werd op MNM.
The post Leerlingen SASK

Lees meer »

Moeder stapt naar politie nadat Tom Van Grieken filmpje heeft gedeeld waarin dochter klappen krijgt: “Hij gebruikt het uit eigenbelang”

Op sociale media circuleerde deze week een filmpje van een vechtpartij tussen tieners. Daarop is te zien hoe twee vriendinnen in elkaar worden geslagen bij een bushalte in Herentals. Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken deelde het filmpje met zijn volgers, tot groot ongenoegen van de mama van een van de slachtoffers. “Ik begon te hyperventileren toen ik dat zag”,

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland houdt vijfde hoge defensiefunctionaris in maand tijd aan

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag een decreet ondertekend dat de inbeslagname toestaat van bezittingen van de Verenigde Staten of aan mensen die daarmee “geassocieerd” zijn. Het is een reactie op de sancties die het Westen heeft uitgevaardigd. Ondertussen werd de Russische luitenant-generaal Vadim Sjamarin gearresteerd omdat hij steekpenningen aangenomen zou hebben. Het is al de vierde topmilitair in

Lees meer »

Gezin van BBC-weervrouw van het vliegtuig gezet vanwege pinda-allergie dochter: mag dat zomaar? En hoe erg kan zo’n allergie zijn?

Van het vliegtuig gezet worden vanwege je pinda-allergie: het overkwam een 12-jarig Brits meisje en haar gezin toen ze op vakantie wilden vertrekken. De moeder – een weervrouw bij BBC – had de crew gevraagd om alle passagiers in te lichten zodat niemand op het vliegtuig pinda’s zou eten, maar dat weigerden ze. De kapitein stuurde het gezin daarna van

Lees meer »