Rijkevorsel veilt inboedel gemeentehuis: “Van burgemeestersbureau tot oude parkeermeters”  

De gemeente Rijkevorsel veilt de inboedel van het gemeentehuis. Het gemeentehuis wordt binnenkort verbouwd en het gebouw moet daarom eerst helemaal leeg. De veiling gebeurt online, maar vandaag kan je tussen 10 en 12 uur fysiek een kijkje gaan nemen. 

Meer krantenkoppen in België

Charlotte Timmers onder de indruk van Niels Destadsbader tijdens eerste toonmoment ’14-18′: “Cute hoe je de cast aanmoedigt”

Zondag 2 juni wordt een hoogdag voor in de carrière van Charlotte Timmers (36) en Niels Destadsbader (35), want zij maken dan hun grote spektakel-musicaldebuut in ‘14-18′. In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs wordt op dit moment de allerlaatste hand aan gelegd aan de herneming. Reporter Jarne mag in primeur het eerste kwartier volgen en strikt het duo

Lees meer »

Gemeentelijk rampenplan in Voeren afgeblazen na overstromingen

De gemeentelijke fase van het rampenplan na de wateroverlast van het voorbije weekend in Voeren is afgeblazen. De Limburgse gemeente legt zich nu toe op de nazorg voor getroffen bewoners. Vrijdagavond steeg het water in de Berwijn zo snel dat het in driehonderd woningen binnenstroomde. De overlast was nog groter dan in 2021. Ook het schadebedrag komt hoger uit dan

Lees meer »

Ondanks zware beperking werd Laura (26) opgeroepen als bijzitter: “Ongelooflijk dat dit in 2024 nog kan”

De 26-jarige Laura Deconinck uit Sint-Pieters-Leeuw is opgeroepen als bijzitter voor de verkiezingen van 9 juni. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat Laura door een zuurstoftekort bij de geboorte zwaar gehandicapt raakte. Mama Nathalie Rahoens (53) kon haar ogen niet geloven toen de oproepingsbrief in de bus viel: “Ik kan hier nog mee lachen, maar voor andere

Lees meer »

Ruben Vanhollebeke opnieuw Europees kampioen handboogschieten: “Zelfvertrouwen groeide in de halve finale”

Ruben Vanhollebeke uit Jabbeke heeft in Rome in de klasse VI1, voor schutters die volledig blind zijn, de Europese titel behaald in het handboogschieten. Zijn partner Kathleen Meurrens greep net naast de medailles in de klasse VI2-3 voor slechtzienden.
The post Ruben Vanhollebeke opnieuw Europees kampioen handboogschieten: “Zelfvertrouwen groeide in de halve finale” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete

Een 49-jarige man uit Diksmuide moet een geldboete van 1.600 euro, de helft met uitstel, betalen, omdat hij zich zonder erkenning uitgaf als boekhouder of accountant. Het bedrijf waar hij bij werkte krijgt daar nog eens een geldboete bovenop.
The post Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

SINKSEN 24 overtrof alle verwachtingen en vestigde opnieuw een record. Ondanks de regen op vrijdagavond trokken zaterdag, zondag en maandag tienduizenden bezoekers naar het stadsfestival. Dit resulteerde in een indrukwekkend totaal van 205.471 bezoekers, bijna 30.000 meer dan vorig jaar.
The post Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

Lees meer »

Vader van overleden Lauren haalt standbeeld ‘Stille Strijd’ naar Leuven: “Willen meer aandacht voor mentaal welzijn bij jongeren”

Op het Martelarenplein in Leuven staat sinds vandaag een opvallend kunstwerk. Het is het beeld ‘Stille Strijd’ van de Nederlandse kunstenares SAZZA. Met het beeld wil de stad Leuven aandacht vragen voor het mentaal welzijn van jongeren. Dirk nam het initiatief om het beeld naar Leuven te halen. Zijn dochter Lauren stapte 4 jaar geleden uit het leven.

Lees meer »

Vandaag officieel? Vincent Kompany aangekomen op oefencomplex Bayern München om laatste contractdetails af te handelen

Dé gekste trainerswissel van de zomer. Bayern München wil de komst van Vincent Kompany (38) vandaag officieel aankondigen – Kompany keerde terug van een korte vakantie. Bestuurslid Karl-Heinz Rummenigge bevestigt dat de deal op een paar details na rond is en zopas is onze landgenoot geland op de luchthaven in München. De Duitse Rekordmeister betaalt 10,5 miljoen euro aan Burnley

Lees meer »