Pogacar klaar om Luik-Bastenaken-Luik voor een tweede keer te winnen

Krijgen we hét duel van het voorjaar te zien in Luik-Bastenaken-Luik? Tadej Pogacar én Mathieu van der Poel staan er aan de start. De Luikse klassieker is traditioneel het laatste monument van het wielervoorjaar. Volg al het nieuws in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen gaat bloed van 400 volwassenen onderzoeken naar PFAS

Dit najaar start Vlaanderen een bloedonderzoek naar PFAS bij 400 volwassenen. Met het onderzoek wil Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits (CD&V) de verspreiding van de schadelijke chemicaliën in kaart brengen over heel Vlaanderen. Eerdere onderzoeken spitsten zich enkel toe op specifieke vervuilde locaties, zoals de 3M-site in Zwijndrecht.

Lees meer »

Kostenplaatje van 250 miljoen, 45.000 agenten en mysterie rond ‘Zorro’: alles wat u moet weten over “grootste openingsceremonie ooit”

Groot, groter, Parijs 2024. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vanavond moet de strafste aller tijden worden. “Een unieke en historische gebeurtenis”, bouwde president Macron de spanning al op. Frankrijk spaarde alleszins kosten noch moeite voor de ceremonie. Met het overzicht hieronder bent u helemaal klaar voor het spektakel op en rond de Seine.

Lees meer »

Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.
The post Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500

Lees meer »

‘Project 2025’: het ophefmakende document van 900 pagina’s waartegen Kamala Harris ten strijde wil trekken

Kamala Harris wil Donald Trump en zijn extreme "Project 2025" verslaan. Dat schrijft ze op X in een reactie op de terugtrekking van Joe Biden uit de presidentsrace. ‘Project 2025’ bevat enkele omstreden conservatieve agendapunten die Donald Trump kan doorvoeren als hij opnieuw president zou worden. Trump zegt dat hij daar niets van af weet, maar dat wordt door analisten

Lees meer »