Pogacar klaar om Luik-Bastenaken-Luik voor een tweede keer te winnen

Krijgen we hét duel van het voorjaar te zien in Luik-Bastenaken-Luik? Tadej Pogacar én Mathieu van der Poel staan er aan de start. De Luikse klassieker is traditioneel het laatste monument van het wielervoorjaar. Volg al het nieuws in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Nostalgie+ krijgt boete van 7.500 euro voor te veel non-stopmuziek: “Nauwelijks variatie”

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft SBS Media Belgium, een joint venture tussen mediabedrijven Mediahuis en Play Media, een boete van 7.500 euro opgelegd. Radiozender Nostalgie+ zendt te veel non-stopmuziek uit. De meerderheid van de programma’s bovendien bevat “nauwelijks presentatie of variatie” en is “grotendeels onderling inwisselbaar”, zegt de VRM woensdag. Nostalgie+ vervangt NRJ sinds 29 september op

Lees meer »

Heilig Bloedprocessie ging uit onder een stralende zon

Terwijl het zondag 26 mei een uur voor het begin van de 72ste Heilig Bloedprocessie onweerde en fel regende, scheen de zon tijdens de rondgang van de Heilig Bloedprocessie. Ere-genodigde was kardinaal Jozef De Kesel, gewezen aartsbisschop van Mechelen-Brussel.
The post Heilig Bloedprocessie ging uit onder een stralende zon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel

Een 28-jarige Roemeen en zijn 58-jarige vader uit Kortrijk riskeren voor de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf en een monsterboete voor mensenhandel in de bouwsector. De twee zijn niet aan hun proefstuk toe.
The post Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Turkije wil straathonden kunnen laten inslapen

Turkije wil in de toekomst straathonden laten inslapen als ze nergens terechtkunnen. Dat melden Turkse media. Dierenrechtenactivisten verzetten zich tegen het plan en roepen de conservatieve regering op om het wetsontwerp in te trekken.

Lees meer »

Dirk Van Vooren over ‘De Schlagerij’: “Het is heel plezant dat je de wereld van de schlagers kan combineren met een beenhouwerij”

Vanaf vrijdag 24 mei kan je de komedie ‘De Schlagerij’ komen bewonderen in Theater Elckerlyc. De cast bestaat uit bekende namen, zoals Evelien Van Hamme, Ianthe Tavernier, Maarten Bosmans en Patrick Onzia. De komedie werd geschreven door Manu Jacobs en Dirk Van Vooren. Deze klucht belooft terug een heerlijke belevenis te worden voor het publiek.
The post Dirk Van

Lees meer »

Zwerm bijen nestelt zich op bushalte, imker schiet te hulp

Wie zaterdagmiddag de bus wou nemen in de Zandstraat in Haasdonk, stond niet alleen te wachten. Een zwerm bijen had er zich genesteld bovenop de bushalte. Het informatiebord van de halte werd volledig ingepalmd door de bijen. De brandweer en een imker kwamen ter plaatse om de dieren weg te halen. Allicht waren de dieren afkomstig uit de bijenkasten van

Lees meer »

België gaat 30 F-16-gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne voor 2028

België gaat voor 2028 30 F-16-gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne. Dat heeft federaal minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) gezegd tegen RTL. De aankondiging komt er in het kader van een bezoek van de Oekraïense president Zelenski aan ons land vandaag. Daarmee wil hij extra steun vragen voor zijn land in de oorlog tegen Rusland. De eerste toestellen worden eind

Lees meer »