Heel de Donbas bezetten? Als Rusland ook deze plaats verovert dan komt droom Poetin dichtbij

Chasiv Yar is het volgende grote doel van het Russische leger, zegt de Oekraïense opperbevelhebber Oleksandr Sirski. Verlies van deze plek zou Rusland vrij spel geven in de rest van de regio.

 

Meer krantenkoppen in België

“De overwinning van VB en PVDA in 2019 bracht de andere partijen zo van hun melk, dat ze nooit meer gestopt zijn met campagnevoeren”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de partijen al jarenlang in een permanente campagnemodus zitten, hoewel we dat twaalf dagen voor de verkiezing niet zouden denken. “Het is een vruchteloze poging geweest om het

Lees meer »

SMAK-directeur Philippe Van Cauteren dient een klacht in na beschuldigingen van toxisch leiderschap: “Naam onterecht besmeurd”

Philippe Van Cauteren, directeur van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent heeft een klacht ingediend tegen onbekenden voor aantijgingen over ’toxisch leiderschap’. Dat schrijft HLN en bevestigt zijn advocate Amber Nabli aan VRT NWS. Er loopt een onderzoek rond de zaak, de Raad van Bestuur buigt zich vanavond over de resultaten.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Moet ons land Palestina als staat erkennen?

Verschillende landen, zoals Noorwegen, Spanje en Ierland, hebben aangekondigd dat ze de erkenning van Palestina als staat goedkeuren. Ons land erkent Palestina (voorlopig) niet. Wat denk jij? Moet ons land Palestina erkennen als staat? Lees hieronder alvast wat enkele politici en experts ervan vinden.

Lees meer »

Nostalgie+ krijgt opnieuw boete voor te veel non-stopmuziek op radiozender

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft SBS Media Belgium, een joint venture tussen mediabedrijven Mediahuis en Play Media, een boete van 7.500 euro opgelegd. Radiozender Nostalgie+ zendt te veel non-stopmuziek uit. De meerderheid van de programma’s bovendien bevat “nauwelijks presentatie of variatie” en is “grotendeels onderling inwisselbaar”, zegt de VRM. Nostalgie+ vervangt NRJ sinds 29 september op de FM-band.

Lees meer »

KIJK. Chris Hemsworth onthult eigen ster op Hollywood Walk of Fame

De 2.781ste ster van The Hollywood Walk of Fame is onthuld en de nieuwe tegel draagt de naam van de Australische acteur Chris Hemsworth. Hij is de nieuwste ‘Marvel’-superheld die de eer krijgt en daarom is zijn collega Robert Downey Jr., voor vele bekend als Iron man, aanwezig om hem te steunen. Acteren is een sprong in het diepe en

Lees meer »

“Waar ben je mee bezig als je een minderjarige slaat?”: man (27) krijgt zes maanden met uitstel en boete na drie caféruzies

Drie afzonderlijke caféruzies leveren een 27-jarige man uit Harelbeke zes maanden cel en 800 euro boete op, beiden met uitstel. Hij moet zich vooral laten begeleiden voor zijn alcohol- en agressieproblematiek. De man werd al eerder veroordeeld voor geweld.
The post “Waar ben je mee bezig als je een minderjarige slaat?”: man (27) krijgt zes maanden met uitstel en

Lees meer »