Als Rusland ook deze plaats verovert, dan komt droom Poetin dichtbij

Chasiv Yar is het volgende grote doel van het Russische leger, zegt de Oekraïense opperbevelhebber Oleksandr Sirski. Als Rusland ook die plaats verovert, dan komt de droom van Poetin dichtbij. En dat liefst voor 9 mei.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste editie Jong Helkijn Cup moet jeugd verenigen

Dit weekend sluit de jeugdafdeling van voetbalclub Jong Helkijn het huidige voetbalseizoen af. Met de eerste editie van de Jong Helkijn Cup probeert organisator Valtin Demuynck een succesverhaal te starten. De afscheidnemende jeugdcoach probeert een laatste keer de jeugd te herenigen.
The post Eerste editie Jong Helkijn Cup moet jeugd verenigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

264 studenten van UGent moeten plots examen in ander gebouw afleggen door pro-Palestijnse bezetting: “Dit zorgt voor onnodige stress”

De bezetting van pro-Palestijnse betogers aan UGent zorgt nu ook voor organisatorische problemen. 264 studenten Politicologie kregen zondagochtend het bericht dat hun examen van morgen —maandag— last minute is verplaatst. Gelukkig niet van datum, wel van locatie. Professor Carl Devos reageert bezorgd: “Dit zorgt voor onnodige stress.”

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël: munitie alleen onvoldoende reden voor brand met 45 doden in vluchtelingenkamp Rafah – 21 doden bij nieuwe aanvallen in Rafah: “Israëlische tanks rijden centrum binnen”

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit

Lees meer »

Marc en Yvette uit Machelen-aan-de-Leie zijn vijftig jaar getrouwd

Naar aanleiding van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden de 73-jarige Marc Lefebvre en de 72-jarige Yvette De Pauw gehuldigd tijdens de receptie van het gemeentebestuur van Zulte. Marc werd geboren in Wervik en Yvette in Aalter. Ze leerden elkaar kennen bij de studentenclub Moeder Swaene. Ze trouwden op 30 maart 1974 te Landegem. Het koppel woont
The post Marc en

Lees meer »

Kinderwagen met baby van amper 7 weken aangereden: “Gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongetje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader Kylian Vandevoorde

Lees meer »

In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen

Wie droomt van een eigen winkel, maakt binnenkort kans om die te winnen in Roeselare. Een volledig starterspakket inclusief een jaar lang huur, begeleiding, inrichtings- en mediabudget zorgt voor een succesvolle doorstart van een nieuw, origineel concept.
The post In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer redt volwassen ree van verdrinkingsdood in kanaal vlakbij Spaarbekken

De brandweer van Diksmuide slaagde er zaterdagmiddag in om een volwassen ree van de verdrinkingsdood te redden in Merkem, een deelgemeente van Houthulst. Het dier was in een diep afwateringskanaal gesukkeld, maar raakte daar onmogelijk zelf uit.
The post Brandweer redt volwassen ree van verdrinkingsdood in kanaal vlakbij Spaarbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandstichting in verlaten loods in Nieuwpoort

In de Pieter Deswartelaan in Nieuwpoort werd maandagmiddag een brand opgemerkt in een verlaten loods. Het gaat om brandstichting. De politie onderzoekt de feiten.
The post Brandstichting in verlaten loods in Nieuwpoort appeared first on KW.be.

Lees meer »