Felle woningbrand in Schaarbeek: zeven gewonden en ook brandweerman wordt onwel

In de Brusselse gemeente Schaarbeek heeft donderdagochtend een felle woningbrand gewoed. Daarbij zijn acht mensen gewond geraakt, onder wie een brandweerman. Dat meldt de Brusselse brandweer.

 

Meer krantenkoppen in België

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »

Op welke leeftijd kregen ze hun eerste smartphone, de populairste apps en welke afspraken maken ze thuis? Onderzoek geeft inkijk in digitale leefwereld van jongeren

Bijna de helft van alle jongeren vindt dat ze te veel met hun smartphone of andere schermen bezig zijn. Maar wat doen ze daar dan de hele tijd? Hoe vroeg beginnen ze er aan? En welke afspraken maken ze met hun ouders – of eerder omgekeerd: de ouders met hen? Dit zijn enkele van de opvallendste resultaten uit de tweejaarlijkse

Lees meer »

Ruim 200 ‘x’-en solliciteerden bij federale overheid

Een recordaantal kandidaten heeft vorig jaar voor een job bij de federale overheid gesolliciteerd. Bijna 140.000 kandidaten om precies te zijn. Zo’n 6 op de 10 zijn vrouw. 229 geïnteresseerden identificeerden zich als genderneutraal of ‘x’, zo blijkt nog uit cijfers van de federale overheidsdienst Beleid & Ondersteuning (BOSA). Uit hun analyse blijkt bovendien dat 70 procent van de sollicitanten

Lees meer »

LIVE. Vrees voor nog meer wateroverlast: vooral grensregio’s krijgen het mogelijks zwaar te verduren

Er lijkt maar geen einde te komen aan de regen en de wateroverlast. Ook vandaag kan er lokaal opnieuw veel regen vallen en zijn er mogelijk pittige onweders. “Vooral in de provincies langs de Duitse en Nederlandse grens”, zegt onze weerman David Dehenauw in zijn laatste weerupdate vanmiddag. In de provincies Antwerpen, Limburg en Luik geldt code geel. Daar kunnen

Lees meer »

Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren open

Bij Hof Ter Linde in de Sijselestraat in Oedelem is er zondag 19 mei een grote opening. Sinds Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23) het bedrijf willen overnemen, startten ze met een hoevewerking. Om die ruchtbaarheid te geven, gooit de kersverse hoevewinkel dit weekend de deuren open.
The post Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren

Lees meer »

Druk feestweekend in basisschool Ter Molen: “We zetten alles op alles”

Feesten en basisschool Ter Molen? Het zijn twee termen die bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook mei belooft alvast erg geanimeerd te worden, met een quiz en zelfs een talentenshow. Het weekend van 31 mei moet alvast worden vrijgehouden.
The post Druk feestweekend in basisschool Ter Molen: “We zetten alles op alles” appeared first on KW.be.

Lees meer »