Felle woningbrand in Schaarbeek: zeven gewonden en ook brandweerman wordt onwel

In de Brusselse gemeente Schaarbeek heeft donderdagochtend een felle woningbrand gewoed. Daarbij zijn acht mensen gewond geraakt, onder wie een brandweerman. Dat meldt de Brusselse brandweer.

 

Meer krantenkoppen in België

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »

Emérance Cortvrienden het café-chantant

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Emérance Cortvriend en het café-chantant.
The post Emérance Cortvrienden het café-chantant appeared first on

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen en Humphries houden elkaar in evenwicht in openingslegs

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Buffalo-ploegvoorstelling zit erop, coverband Equality zorgt voor sfeer op de Korenmarkt

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar werd de Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten in

Lees meer »

Haaien voor Braziliaanse kust “onder invloed” van cocaïne

Het klinkt absurd, maar Braziliaanse haaien blijken ‘onder invloed’ te zijn. Dertien geteste wilde Braziliaanse scherpsnuithaaien testten in een onderzoek positief op cocaïne, met een concentratie die 100 keer hoger is dan eerder werd gerapporteerd voor andere waterdieren. De dieren zouden de drugs opnemen door de enorme smokkel via de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan.

Lees meer »