Felle woningbrand in Schaarbeek: zeven gewonden en ook brandweerman wordt onwel

In de Brusselse gemeente Schaarbeek heeft donderdagochtend een felle woningbrand gewoed. Daarbij zijn acht mensen gewond geraakt, onder wie een brandweerman. Dat meldt de Brusselse brandweer.

 

Meer krantenkoppen in België

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail

Op zondag 26 mei organiseert de bedrijventerreinvereniging PopIn uit Poperinge een unieke run langs 32 bedrijven. Lopers worden uitgedaagd op een gevarieerd parcours van 9 kilometer vol hindernissen en obstakels. Voor wandelaars is er een alternatieve route voorzien.
The post Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

“We gaan 2,8 miljoen zakken per dag maken”: waarom heel Europa straks chips eet uit een fabriek in Veurne

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld

Lees meer »

Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig”

Na bijna twee jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Romeins Archeologisch Museum klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Het heropent op zaterdag 18 mei de deuren voor het publiek en is uiteraard ook te bezoeken tijdens het Romeins Weekend op 19 en 20 mei.
The post Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig” appeared first

Lees meer »

PORTRET. De Slovaakse schutter Juraj Cintula (71): een man die het gewicht van zijn woede niet langer kon dragen

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

Studente wil zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten, maar chemische reactie is heviger dan verwacht

Een chemieproject van een studente uit het Amerikaanse Denver kwam vorige week niet goed ten einde. Het meisje wilde een zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten in het bijzijn van haar klasgenoten, maar de chemische reactie was heviger dan verwacht. De ‘lava’ spoot uit de vulkaankrater en kwam in haar gezicht terecht. Gelukkig wisten haar medestudenten wat ze moesten doen. “Was je

Lees meer »

Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare

Op de staande wippen aan de Kortekeer in Beselare werd de 1 meischieting georganiseerd door de Koninklijke Schuttersvereniging Sint-Sebastiaan Beselare om de jaarkoning aan te duiden.
The post Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Code geel voor regen en onweer in het hele land

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met regen. In de namiddag wordt het vaak droog met echter ook lokale regen- of onweersbuien, die intens kunnen zijn. Op veel plaatsen kan er opnieuw veel neerslag vallen. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden.
The post Code geel voor regen en onweer in het hele land appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meryl Streep, koningin van de accenten, wordt in Cannes geloofd voor indrukwekkende acteercarrière

De Amerikaanse actrice Meryl Streep (74) krijgt vanavond tijdens de opening van het filmfestival in Cannes een ere-Gouden Palm. Streep is een Hollywoodlegende, heeft een recordaantal Oscarnominaties en wordt wel eens omschreven als de koningin van de accenten. Van een authentiek Pools accent tot British English, ze brengt het allemaal even overtuigend. Ze wordt geloofd voor haar bijdrage aan de

Lees meer »