Ex-premier Liz Truss wil een Britse Donald Trump zijn

Liz Truss heeft een boek geschreven waarin ze zich opwerpt als de ware verdediger van het conservatisme. Plaats voor zelfinzicht is er niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Regenboogkleuren symboliseren verbinding in nieuwbouw HDO-paviljoenen Ons Tehuis Ieper

Vereniging Ons Tehuis (VOT) is bezig aan de realisatie van een grootschalig nieuwbouwproject achter de bestaande gebouwen langs de Poperingseweg 30 in Ieper. Er is al een serieus gedeelte van de ruwbouw gerealiseerd van de twee paviljoenen op de terreinen waar onder meer vroeger het Rode Kruis gehuisvest was. Woensdag vond de officiële/symbolische eerstesteenlegging plaats in aanwezigheid van alle betrokken

Lees meer »

Roger en Cecile vieren hun platina huwelijksjubileum

Het platina huwelijksjubileum van Roger Moreel en Cecile Verbeke kreeg een officieel tintje. Het echtpaar huwde 70 jaar terug op 7 mei 1954. Roger werd in Zwevegem geboren op 17 september 1931 en Cecile in Izegem op 21 oktober 1934. Hij werkte als onderhoudsmecanicien terwijl Cecile het huishouden deed. Ze hebben twee kinderen: Marianne en
The post Roger en

Lees meer »

“Over 23 dagen weten we of de Nederlandse ‘Hoop, lef en trots’ ook ons deel wordt”

Bijna zes maanden na de Tweede Kamerverkiezingen heeft Nederland zijn uiterst rechtse regering beet. Onder de noemer ‘Hoop, lef en trots’ hebben verkiezingsoverwinnaar Geert Wilders van de radicaal-rechtse PVV, Dilan Yesilgöz van de rechts-liberale VVD, Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging hun beknopt ‘hoofdlijnenakkoord’ donderdag toegelicht.

Lees meer »

Goud voor Etienne en Martine

Etienne Verdegem (75) is geboren in Gent en ontmoette zijn toekomstige bruid, Martine Fenaux (72) uit Kuurne, op een taalcursus in het Engelse Cambridge. Na de taalcursus hielden ze contact en 50 jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger in Kuurne. Het jonge stel vestigde zich eerst in Koksijde, maar verhuisde drie jaar
The post Goud voor

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd dinsdag voor de rechter in zaak rond mogelijke belangenvermenging

Op twintig dagen voor de verkiezingen verschijnt Francesco Vanderjeugd (Open VLD) dinsdag voor de rechter in Kortrijk. De burgemeester van Staden moet zich verantwoorden voor belangenneming. Wellicht verschijnen ter zitting enkel de raadslieden en worden enkel conclusietermijnen en de pleitdatum bepaald.
The post Francesco Vanderjeugd dinsdag voor de rechter in zaak rond mogelijke belangenvermenging appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren diamanten jubileum

Monique Soete (79) en Willy Degans (81) mogen klinken op hun diamanten bruiloft. Ze werden door het college van burgemeester en schepenen in de bloemetjes gezet. Monique was jarenlang de uitbaatster van De Kipperen in Westende, waar legendarische feesten werden georganiseerd.
The post “Hard gewerkt en hard gefeest in De Kipperen”: Monique Soete en Willy Degans uit Westende vieren

Lees meer »

“De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B

Na de bekerwinst voor de A-ploeg mocht ook de B-ploeg feestvieren. Ze schakelden KSV Moorsele B (na strafschoppen) en KSK Wenduine (4-1-zege) uit in de eindronde en maken zich op voor derde provinciale.
The post “De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (33) wurgt vriendin bijna nadat hij bij begrafenis ’14 pinten’ dronk: “Kwaad omdat ze niet mee wou gaan”

Een 33-jarige man uit Nieuwpoort riskeert drie jaar cel met uitstel na een zwaar feit van partnergeweld. Na de begrafenis van zijn beste vriend, waarbij hij naar eigen zeggen ‘veertien pinten had gedronken’, wurgde J.L. zijn partner bijna. “Ik was boos omdat ze niet mee wou gaan naar de begrafenis en mij in die moeilijke periode niet steunde”, sprak J.L.<br

Lees meer »

Vonnis voor brandstichters kasteel van Houthulst

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. "Er bestaat een gevaar dat de man opnieuw dergelijke feiten zou plegen", zei de rechter.

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Van Celine tot Pixie: viergeslacht in Ledegem

Onze fotograaf trof volgend viergeslacht aan in Ledegem. Op de foto herkennen we Fabienne Vandevelde (54), Celine Vermeulen (85), Pixie Depovere (3) en Kimberly Tanghe (32).
The post Van Celine tot Pixie: viergeslacht in Ledegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) onduidelijk uren na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »