Britse ex-premier Liz Truss onthult de vier laatste woorden die Queen Elizabeth tegen haar zei

Liz Truss (48) zal wellicht voor eeuwig bekend staan als de kortstzittende premier van het Verenigd Koninkrijk, met een ambtstermijn van slechts 49 dagen. Maar ook haar ontmoeting met Queen Elizabeth ging de geschiedenisboeken in. Amper twee dagen voor het overlijden van de koningin hadden de twee nog een gesprek. In haar nieuwe memoires blikt de ex-premier nu terug op dat moment. 

Meer krantenkoppen in België

Belgische staat aan boord bij Umicore

18:42 De Belgische staat heeft via zijn financiële arm SFPIM een belang van 5 procent opgebouwd in Umicore. Hij verankert daarmee de Belgische materialengroep en is voortaan de vijfde grootste aandeelhouder…

Lees meer »

LIVE GAZA. Spanje weigert toegang te verlenen aan schip met wapens voor Israël

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

INTERVIEW. Roland Duchâtelet over de crisis bij Standard: “Een vermogende buitenlandse investeerder zal de club overnemen. Nu of later”

Had tijdreizen bestaan, de Standard-supporter had zich graag terug naar het tijdperk Roland Duchâtelet (77) laten teleporteren. Toen stonden de Rouches nog bovenaan de voedselketen van het Belgisch voetbal, nu lonkt de afgrond. Een gesprek met de voormalige eigenaar van de Luikse club. “Ik heb het op vele vlakken zwaar onderschat en zou er niet meer aan beginnen.”

Lees meer »

Victoria’s Secret Fashion Show keert na zes jaar terug

De Victoria’s Secret Fashion Show keert komende herfst na bijna zes jaar terug. Dat meldt de organisatie achter de wereldberoemde catwalkshow, die ook bij ons op televisie werd uitgezonden. Het merk wil de show nieuw leven inblazen met een inclusievere versie van de modeshow.

Lees meer »

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »

Koopkracht gestegen onder regering-De Croo, maar niet voor de laagste inkomens

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering van premier Alexander De Croo (Open VLD) gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Dat blijkt uit een studie van economen van de UGent. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht.

Lees meer »

Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44) uit Koksijde: “Hij stierf na zware val”

Het onderzoek naar de mysterieuze dood van de 44-jarige restaurantuitbater van avondrestaurant ’t Lusthof in Koksijde is afgerond. De man werd op 7 september in zijn woning aangetroffen met flink wat bloedsporen. Intussen is duidelijk geworden dat hij toch stierf na een zware, ongelukkige val. Het dossier zal worden afgesloten.
The post Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44)

Lees meer »