EU schiet wakker om Oekraïne extra luchtverdediging te geven: smeekbede van Zelensky wordt gehoord

Duitsland zet druk op andere EU-lidstaten om snel luchtverdedigingssystemen te leveren aan Oekraïne en krijgt de steun van Nederland, Denemarken en Tsjechië. Navo-baas Stoltenberg zegt dat hulp aan Oekraïne tijdelijk voorrang krijgt op Navo-regels.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zelfs al duurt regering vormen opnieuw 500 dagen, dan nog is de democratie niet in gevaar”: hoe ons kiessysteem institutioneel standhoudt

Of u het nu leuk vindt of niet, op 9 juni zijn er verkiezingen en moeten we gaan stemmen voor een nieuw Vlaams, federaal en Europees parlement. Voor velen nu een corvee, maar voor onze voorouders was naar de stembus trekken helemaal niet zo evident, vertelt historicus en rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem in De Wereld Vandaag

Lees meer »

Op links valt niks te winnen

19:35 Door zich nadrukkelijker linkser te profileren dan Vooruit hopen Groen en de PVDA te verrassen bij de verkiezingen. Maar Groen mag al blij zijn als het in het parlement blijft, en zolang de PVDA zijn …

Lees meer »

LIVE GAZA. Algerije stelt VN-actie voor om “het moorden in Rafah te stoppen” – “Israëlische soldaten hebben twee gevangenen uit Gaza doodgeslagen”

Uit een intern militair onderzoek is gebleken dat Israëlische soldaten twee Palestijnse gevangenen uit Gaza hebben doodgeslagen, zo meldt de Israëlische krant ‘Haaretz’ op basis van anonieme bronnen. De gevangenen zouden zijn geslagen op weg naar een detentiecentrum in de Negev-woestijn en bezweken later aan hun verwondingen. Algerije heeft intussen een ontwerpresolutie verspreid onder de leden van de Veiligheidsraad van

Lees meer »

Cédric Renaudin (Basket Izegem) hangt sloffen aan de haak: “Momenten om te koesteren”

De laatste basketbalwedstrijd van het seizoen was meteen ook de laatste in de carrière van Cédric Renaudin. De 40-jarige kapitein van Basket Izegem nam afscheid met winst in de beker van West-Vlaanderen en een onwaarschijnlijk sterk seizoen. Hij blikt terug op zijn spelerscarrière in vijf hoogtepunten.
The post Cédric Renaudin (Basket Izegem) hangt sloffen aan de haak: “Momenten om

Lees meer »