EU schiet wakker om Oekraïne extra luchtverdediging te geven

Duitsland zet druk op andere EU-lidstaten om snel luchtverdedigingssystemen te leveren aan Oekraïne en krijgt de steun van Nederland, Denemarken en Tsjechië. Navo-baas Stoltenberg zegt dat hulp aan Oekraïne tijdelijk voorrang krijgt op Navo-regels.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky roept op om energie te besparen na Russische aanvallen op elektriciteitsnet

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd na de Oekraïense luchtaanvallen in de nacht van donderdag op vrijdag. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

KIJK. Rouwende chimpansee houdt dode baby al drie maanden bij zich

Een Chimpansee in een Spaanse dierentuin houdt haar dode baby al drie maanden bij zich. De rouwende moeder kan geen afscheid nemen van het kleintje, maar dat is niet ongewoon zegt de directeur van de dierentuin. “Ze moeten eraan wennen dat ze een jong verloren zijn. Ze hebben tijd nodig om het verlies te verwerken.” De dierentuin in Valencia beseft

Lees meer »

Staat Oekraïne op breken? Oud-kolonel Housen: “Er is een verklaring waarom de Russische bataljons zo makkelijk konden oprukken”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »

Derde editie van Error 404 light quiz in Tieltse Europahal

Op zaterdag 25 mei moet de quizliefhebber in de Tieltse Europahal zijn voor de derde editie van de Error 404 light quiz. De eerste vraag wordt gesteld om 20 uur. De organisatie belooft een gevarieerde algemene quiz, aldus Jeroen Van Overbeke.
The post Derde editie van Error 404 light quiz in Tieltse Europahal appeared first on KW.be.

Lees meer »