EU herhaalt haar militaire beloftes voor Oekraïne, maar concrete datum voor luchtsteun is er niet: “Ergens voor de zomer”

"De eerste artilleriemunitie aan Oekraïne begint nu geleverd te worden", vertelt premier Alexander De Croo (Open VLD). Gisterenavond werd de westerse steun voor Oekraïne besproken op de Europese top in Brussel. De beloftes aan Oekraïne werden herhaald, maar niet echt concreet gemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

“Duizenden verschillende soorten sleutels in onze stock”: bijzondere familiezaak BG Sleutel uit Koksijde bestaat vijftig jaar

BG Sleutel mag dit jaar vijftig kaarsjes uitblazen. Wie bij dat plaatje een oude man met een grijze stofjas in een donker atelier had verwacht, heeft het goed mis. Deze zaak wordt immers gerund door een vrouw en haar twee kinderen, die de winkel onlangs vernieuwden. “Samen zijn we klaar voor de toekomst!”
The post “Duizenden verschillende soorten sleutels

Lees meer »

Uitbreidingszone voor uitsluitend afvalverwerkende bedrijven in De Hille wekt onrust bij omwonenden

Volgens een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) – goedgekeurd door de deputatie op 11 april – werken de provincie en Wingene aan de uitbreiding van het bedrijventerrein De Hille. Kern van het probleem: het zou een zone worden voor uitsluitend afvalverwerkende bedrijven. Daar zitten de omwonenden in De Hille en Boekhout niet op te wachten en de onrust groeit in ettelijke

Lees meer »

Kinderwagen met baby van zeven weken aangereden op zebrapad door hoogbejaarde bestuurder: “Gevaar voor de samenleving dat hij nog mag rijden”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongetje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader Kylian Vandevoorde

Lees meer »

Gerecht onderzoekt vermeend gesjoemel bij dienst onder ex-justitieminister Van Quickenborne: “Voor miljoenen aan verdachte IT-facturen”

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar vermeende fraude door een dienst verbonden aan het kabinet van voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat meldt VRT NWS en is door het parket bevestigd aan HLN. Het gaat onder meer om verdachte facturen en contracten voor IT-projecten tussen 2020 en 2023. Kamerlid Michael Freilich (N-VA) deed de ontdekking en

Lees meer »

Nieuw restaurant Zevensterre geopend op domein De Blauwe Zaal in Sint-Kruis: “Klassiekers en verfijnde gerechten”

Op het domein De Blauwe Zaal in Sint-Kruis, vooral bekend als manege maar ook voor de Merula-wijngaard, openden ondernemer Luc Beke en chef Marc Nevejans de deuren van restaurant Zevensterre. “Je bent hier aan het goede adres voor klassiekers als asperges maar ook voor een verfijnd visgerecht”, zegt de chef.
The post Nieuw restaurant Zevensterre geopend op domein De

Lees meer »

“Bayern-spelers schrokken van speech bij Anderlecht”: Bild-journalist over aanstelling Kompany, die “zal moeten winnen”

“Hij had maar vijf minuten nodig om ‘ja’ te zeggen tegen Bayern.” Vlak voor de persvoorstelling van Kompany liet Christian Falk, chef voetbal bij ‘Bild’, zijn licht schijnen op Kompany’s aanstelling in München. “De resultaten bepalen hier alles. Eén match verliezen maakt het moeilijk. Verlies je er twee, is het een ramp.”

Lees meer »

Raadkamer wil Barbara Gandolfi onder voorwaarden vrijlaten

De verdediging van Barbara Gandolfi (48) heeft met succes aan de Brugse raadkamer gevraagd om haar vrij te laten onder voorwaarden. Gandolfi mocht de gevangenis eerder al verlaten, maar staat momenteel nog onder elektronisch toezicht. Het parket kan wel nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.
The post Raadkamer wil Barbara Gandolfi onder voorwaarden vrijlaten appeared first

Lees meer »

Onverwachte grote liefde tussen Michiel en Rune en Martijn en Lisanne kussen voor het eerst in ‘Boer zkt vrouw’

Heel veel romantiek in de voorlaatste aflevering van ‘Boer zkt vrouw’. Boer Michiel (27) en Rune vallen volledig voor elkaar in het zonnige Turkije. “Nooit gedacht dat ik zo snel verliefd zou worden”, klinkt het gelukzalig. Ook boer Martijn (36) en Lisanne geven voorzichtig toe aan hun gevoelens. En boer Niels (32) geeft Sylvie voor het eerst een compliment vanuit

Lees meer »

Saar (22) krijgt acute hartstilstand op skireis in Frankrijk: “De mooie toekomst die voor haar lag, is nu weg”

Twee jaar geleden stond ineens alles stil voor Saar Hayen (22) uit Born, een dorpje net over de grens in Nederland. Op skireis in Frankrijk kreeg ze een hartstilstand en door zuurstoftekort liep ze een aanzienlijke hersenbeschadiging op. Na intensief revalideren heeft ze nu, weer thuis bij haar ouders en zusje, weer een licht bewustzijn. “Het verdriet om het leven

Lees meer »

Olivier Deschacht met zichzelf geconfronteerd door ‘Special Forces’: “Voor het eerst zelf mijn bed opgemaakt en gekookt”

Olivier Deschacht (43) blinkt in ‘Special Forces’ dan wel uit in de fysieke proeven, maar het programma was ook een serieuze realitycheck. En niet alleen toen hij een breekpunt bereikte en door de instructeurs op de vingers werd getikt, bekent hij in ‘Primo’. “Ik weet nu meer dan ooit wat mijn werkpunten zijn”, geeft de ex-voetballer toe. De loodzware opdrachten

Lees meer »

Sportdokter ontkracht hardnekkige sportmythes: “IJs leggen en stretchen, het heeft geen enkele zin”

Stretchen is nutteloos en masseren pure placebo. De ‘moeder aller sportzomers’ is ook aan ons, amateurs, want topsportarts Tom Teulingkx en wetenschapsjournalist Marc Geenen ontkrachten een boel mythes in hun boek ‘Biefstuk in de broek’. Daarnaast onthullen ze wat Lotte Kopecky zeker niet doet om de topsporter te zijn die ze is – en die ook in u schuilt met

Lees meer »