EU herhaalt haar militaire beloftes voor Oekraïne, maar concrete datum voor luchtsteun is er niet: “Ergens voor de zomer”

"De eerste artilleriemunitie aan Oekraïne begint nu geleverd te worden", vertelt premier Alexander De Croo (Open VLD). Gisterenavond werd de westerse steun voor Oekraïne besproken op de Europese top in Brussel. De beloftes aan Oekraïne werden herhaald, maar niet echt concreet gemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Herkenrodekazerne in hartje Hasselt wordt verbouwd en gerenoveerd

In Hasselt zullen de laatste delen van de Herkenrodekazerne in het centrum van de stad gerenoveerd en afgewerkt worden. Op dit moment loopt er een openbaar onderzoek om op de plaats waar de zusters van de abdij van Herkenrode naartoe gingen als het te gevaarlijk werd in en rond de abdij, appartementen en een kantoor te bouwen. Het gaat om

Lees meer »

KIJK. Man springt van brandend flatgebouw in Oostende, recht op dak van buren: “Je hoorde de kinderen op straat schreeuwen”

Bij een hevige brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft een 35-jarige man maandagnamiddag van het dak moeten springen om aan de vlammen te ontsnappen. Hij raakte zwaargewond. Ook een 34-jarige vrouw en twee meisjes van 12 en 14 jaar moesten naar het ziekenhuis. Opvallend: het vuur ontstond mogelijk tijdens het vullen van een of meerdere gasflesjes. “Bij mij is

Lees meer »

Israël roept voor het eerst orthodoxe joden op om dienstplicht te vervullen: “Historische beslissing”

Het Israëlische leger (IDF) heeft een eerste lading van 1.000 oproepingsbrieven verzonden naar ultra-orthodoxe joodse mannen tussen de 18 en 26 jaar oud om zich aan te melden bij het leger. Het leger breekt daarmee met een langdurige politieke overeenkomst, die stelt dat orthodoxe joden zich niet moeten aansluiten bij het leger omdat "hun manier van leven" op die manier

Lees meer »

Is Jean-Marie Pfaff binnenkort een miljoentje rijker? Iconisch truitje van Diego Maradona gaat onder de hamer

Bent u een voetbalfanaat die een miljoentje op overschot heeft? Dan is dit ongetwijfeld iets voor u. Jean-Marie Pfaff doet het truitje van Diego Armando Maradona van de hand waarin de Argentijnse superster de Rode Duivels uitschakelde op het WK van ‘86 in Mexico. Onze gewezen nationale doelman wisselde na de wedstrijd van shirtje met Maradona, die het shirt handtekende.

Lees meer »

Verliefd tijdens trouwfeest

Roger Bouttelgier (72) en Nicole De Clerck (73) vierden onlangs hun 50ste huwelijksverjaardag. Voorafgaand aan het feest werd het gouden paar ontvangen in het gemeentehuis door een delegatie van het gemeentebestuur en de Ezelsorde van Kuurne.
The post Verliefd tijdens trouwfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »