El Niño is officieel ten einde: zal dit een impact hebben op onze lente en zomer?

Volgens het Australische Bureau voor Meteorologie is ‘El Niño’ voorbij. Dit natuurfenomeen zorgde er samen met de klimaatverandering voor dat 2023 wereldwijd het warmste jaar ooit gemeten werd. Maar wat is El Niño precies? En wat zal de impact zijn op het weer in ons land nu het fenomeen achter de rug is? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt jouw vragen. 

Meer krantenkoppen in België

Veel regen op komst, donderdag code geel in heel België

Het wordt een grijze woensdag met veel bewolking en kans op onweer, en vannacht kan er veel regen vallen. Dat meldt het KMI. Morgen geldt zelfs code geel voor zware regenval in het hele land, die indien nog in bepaalde provincies nog opgeschaald wordt tot code oranje.

Lees meer »

Baby’s krijgen rijksregisternummer bij geboorte

Baby’s zullen in de toekomst vanaf de geboorte al een rijksregisternummer kunnen krijgen. Dat is althans het doel van een wetsontwerp dat vrijdag groen licht kreeg van de ministerraad. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het zinvol dat een pasgeborene een rijksregisternummer kan krijgen, zodat hij kan genieten van rechten op het vlak van sociale zekerheid.

Lees meer »

Hoofddoekenverbod in het onderwijs niet in strijd met de godsdienstvrijheid, oordeelt Europees Hof voor de Rechten van de Mens

Het verbod van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!) op het dragen van religieuze tekens is niet in strijd met het recht op godsdienstvrijheid. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in een Belgische zaak beslist. Drie leerlingen van een school in Maasmechelen stapten naar het Hof omdat ze geen hoofddoek mochten dragen. Het Hof geeft hen ongelijk

Lees meer »

Protest van Leuvense studenten tegen samenwerking met Israël breidt uit, ook professoren steunen actie

Het protest van de Leuvense studenten en professoren tegen de samenwerking van de KU Leuven met Israëlische universiteiten neemt toe. Een groep studenten bezet College De Valk al enkele dagen om een boycot te eisen. Ondertussen is het tentenkamp uitgebreid naar het plein aan het universiteitsgebouw. "De KU Leuven heeft kleine stappen in de goede richting gezet, maar dat is

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op oude beelden: “Feiten zijn verjaard”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op oude beveiligingsbeelden, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse ‘Vanity Fair’. De beelden zijn uit 2016.

Lees meer »

MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak

Onlangs vond de feestelijke opening van MVS In Motion en Mobimed plaats in Roeselare. MVS In Motion, opgericht in 1996, biedt wereldwijd kwalitatieve producten voor fysieke revalidatie, evenals sport- en fitnessproducten.
The post MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een lichtje, een piep, een trilling of automatische begrenzing: vanaf juli moet onze auto vertellen dat we te snel rijden

Als je sneller rijdt dan toegelaten, zal je binnenkort een waarschuwing krijgen. Vanaf 7 juli moet elke nieuw verkochte auto uitgerust zijn met een systeem van ‘intelligente snelheidsassistentie’. Op basis van gps-gegevens en camerabeelden kan het systeem opmerken of je sneller dan de toegestane snelheid rijdt en je daar op verschillende manieren op wijzen.

Lees meer »

KIJK. “Helikopterpiloot zou Mossad-agent Eli Kouptar zijn”: analist Israëlische tv blundert met internetgrap over dood Iraanse president

Een analist van de Israëlische televisiezender i24news heeft een blunder begaan op televisie. Hij citeerde informatie die circuleert op de berichtenapp Telegram dat de helikopterpiloot, die betrokken was bij de dood van de Iraanse president Raisi, een Mossad-agent was die ‘Eli Kouptar’ heette. Overduidelijk een grap, maar dat had de analist zelf schijnbaar niet door. De beelden van het incident

Lees meer »

Music for Charity zamelt op 5 oktober geld in

Music for Charity is ontstaan uit de Rock Night, een evenement dat zes jaar werd georganiseerd ten voordele van wielrenner Jari Vandenbussche. Het ingezamelde geld gaat naar twee goede doelen, één die de organisatie zelf kiest en één die het publiek mag voorstellen. Afspraak op 5 oktober in zaal De Zwaan.
The post Music for Charity zamelt op 5

Lees meer »