Drama voor koppels met kinderwens in Gaza: Israëlische granaat vernietigt ruim 4.000 bevruchte ivf-embryo’s

Na een Israëlische aanval op de Al-Basma-fertiliteitskliniek in december hebben honderden koppels in Gaza hun kinderwens in rook zien opgaan.

 

Meer krantenkoppen in België

HET GROTE DUEL. Magnette (PS) gooit de deur dicht voor De Wever (N-VA): “Wij gaan geen seconde verspillen aan confederalisme”

PS-voorzitter Paul Magnette wil na de verkiezingen “geen seconde verliezen aan spreken over het confederalisme”. Dat heeft hij gezegd tijdens ‘Het Grote Duel’ tussen hem en N-VA-voorzitter Bart De Wever, die bleef hameren op een hervorming van ons land. “Als je een land zou schetsen en je schetst België, dan word je in een gekkenhuis gestopt.” Herlees onze liveblog over

Lees meer »

Bart Kaëll, Lindsay en George Baker verzorgen de ambiance op de ‘Uilenfeesten 2024’ in Brugge

Voor wie van de betere ambiance, Nederlands- én Engelstalige meezingers, en een occasioneel polonaisetreintje houdt, is er méér dan goed nieuws. De unieke eventlocatie Owla Brugge ontvangt op de vierde editie van de felgesmaakte Uilenfeesten, die plaatsvinden op 21 augustus 2024, met Bart Kaëll, Lindsay en George Baker een toptrio pur sang ambiancemakers uit deLage Landen.
The post Bart

Lees meer »

Klaasje was aanwezig, maar waar was Marthe? Achter de schermen bij het huwelijk van Hanne van K3

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Wij achterhaalden alle details, van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans

Lees meer »

Vonk tussen John en Mieroos sloeg over in station

Op zaterdag 11 mei vierden John Vanneste (1949) en Mieroos Decroy (1952) hun gouden jubileum. John groeide op in Roeselare in een gezin met vier kinderen. Mieroos groeide samen met haar zus op in Rumbeke. John en Mieroos ontmoetten elkaar voor het eerst in het station van Roeselare waar de Chiroreis naar Oostenrijk vertrok. Nadien
The post Vonk tussen

Lees meer »

Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen euro in renovatie”

Twee jaar nadat kasteelheer Patrick Geelhand de Merxem het leven liet bij een jachtincident krijgt ‘zijn’ beschermde chalet een nieuwe bestemming: de Vlaamse regering pompt anderhalf miljoen euro in een renovatie tot jeugdverblijf. “Een fantastisch initiatief”, reageert Jean-Pierre, dichtste buur en broer van Patrick.
The post Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen

Lees meer »

“Hij blijft een van de meest opwindende opkomende trainers”: buitenlandse pers over de mogelijke “sensationele overstap” van Kompany

Niet alleen in België is het groot nieuws dat Vincent Kompany naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Bayern München wordt. Ook in het buitenland schenken ze heel wat aandacht aan wat nu al één van de gekste trainersovergangen van de zomer wordt genoemd. “Dat ene seizoen in de Premier League mag hem niet markeren.”

Lees meer »

Gestolen aanhangwagen van STS Solutions rijdt twee jaar later gewoon rond op Franse autosnelweg: “Dit is behoorlijk frustrerend”

Een aanhangwagen van STS Solutions uit Spiere-Helkijn die twee jaar geleden werd gestolen, is onlangs gespot op de Franse autosnelweg. Het waren de schoonouders van een bediende van het bedrijf die een foto maakten van de aanhangwagen in de buurt van Troyes. “Hij was heel duidelijk herkenbaar want het oorspronkelijke dekzeil met onze firmanaam hing nog aan de aanhangwagen”, aldus

Lees meer »

Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen”

Patrick Verschelde heeft met ‘Reis naar verbondenheid’ zijn vijfde boek geschreven, en publiceert het via zijn eigen, nieuwe uitgeverij Bookc. “Bookc is een onafhankelijke, kleinschalige uitgeverij die ondernemers en andere bevlogen zielen ontzorgt bij het uitgeven van hun boek.”
The post Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nicki Minaj vrijgelaten na arrestatie voor drugsbezit in Nederland, show in Manchester afgelast: “40 joints in bagage”

De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj is zaterdag na enkele uren verhoor op de Nederlandse luchthaven Schiphol vrijgelaten. Ze zat vast omdat ze softdrugs wilde uitvoeren. Volgens bronnen had de rapper “circa veertig joints” bij zich. Op beelden op haar Instagram was te zien hoe ze in discussie ging met een medewerker van de politiediensten.

Lees meer »

Heuvellandse molenaars krijgen diploma overhandigd

De molenaars van de Lijstermolen in Westouter, die het diploma van meester-molenaar behaalden, werden onlangs ontvangen op het gemeentehuis van Heuvelland.
The post Heuvellandse molenaars krijgen diploma overhandigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse onderwijscommissie pleit voor smartphoneverbod voor jongeren onder 16 jaar

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de 16 jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Te veel schermtijd is schadelijk voor het mentale en fysieke welzijn van jongeren, klinkt het. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog meer kinderen gevaar lopen”, zegt

Lees meer »

Nederlandse vissers vonden schedel van verongelukte Brit in net

Nederlandse vissers hebben eind vorig jaar de schedel opgevist van een Britse jongeman die maanden eerder was verdwenen. De nieuwssite Kent Live meldt dat de 22-jarige Liam Graham om onduidelijke redenen in zee terechtkwam na een auto-ongeluk. De vissers haalden zijn schedel in september boven in Nederlandse wateren.

Lees meer »