Israëlische granaat vernietigt vierduizend bevruchte ivf-embryo’s

Na een Israëlische aanval op de Al-Basma-fertiliteitskliniek in december hebben honderden koppels in Gaza hun kinderwens in rook zien opgaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben die homejackings beu”

Een 57-jarige ondernemer uit Zwevegem moet een boete van 2.400 euro betalen voor de niet-vergunde wapens die bij hem waren aangetroffen tijdens een huiszoeking. “Ze moeten mijn gezin beschermen tegen gangsters”, verdedigde hij zich. Op vandaag krijgt hij thuis de klok rond privébewaking.
The post Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben

Lees meer »

Groep achter Sportpaleis vecht vergunning voor Hasseltse Corda Arena aan

De groep Be.at die onder andere het Sportpaleis en de Trixxo Arena uitbaat, heeft beroep aangetekend tegen de vergunning voor de Corda Arena in Hasselt. In die digitale arena kunnen grote internationale events en congressen gehouden worden. Be.at spreekt van oneerlijke concurrentie omdat er andere regels gelden voor de bouw van de nieuwe zaal op de Corda Campus. De uitbater

Lees meer »

Dag nadat “nieuwe rooftop bar” werd onthuld: zeker vier doden en 27 gewonden nadat terras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in en viel dit op het terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en minstens 27 mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

Harelbeekse regisseur Leonardo van Dijl grijpt naast Caméra d’or op Cannes 2024 met debuutfilm ‘Julie Zwijgt’

Regisseur Leonardo van Dijl uit Harelbeke grijpt naast de prijs ‘Caméra d’or’ op het Filmfestival van Cannes met zijn film ‘Julie Zwijgt’. Dat is de prijs voor de beste debuutfilm over alle programma’s van het festival heen. De award ging naar de film ‘Armand’ van de Noorse regisseur Halfdan Ullmann Tøndel. Eerder deze week viel van Dijl op festival wel

Lees meer »

Undav naar EK en Sadiki al elfde debutant voor zijn land: hoe Brusselaars kweekfabriek zijn voor A-internationals

Midden de titelstrijd kreeg Noah Sadiki zijn eerste selectiebrief voor Congo. Union is sinds zijn opmars naar 1A een kweekfabriek voor nieuwe A-internationals: al elf spelers braken door voor hun land. Wie ging Sadiki voor en hoe mag ook oud-speler Deniz Undav zijn EK-plek bij Duitsland aan Union danken? Ex-speler Dante Vanzeir, die bij Union ook zijn enige cap versierde,

Lees meer »

Feest voor eerstecommunicanten VBS De Tandem

Zaterdag 18 mei vierden de leerlingen uit het eerste jaar van de vrije basisschool De Tandem hun eerste communie in de Sint-Automaruskerk van Westkerke. De feestelingen waren Auke Ackaert, Felien Casteleyn, Jasper Coemans, Nora Crombez, Laure Dekeyser, Ella Deplancke, Achilles Depoorter, Batist Desomer, Florine Devriendt, Dayo Dewulf, Marilyn Dupont, Amélie Erard-Hemschoote, Marie-Lou Ghesquiere, Mason Glorieux
The post Feest voor

Lees meer »

Afbraak Zonneheem Oostnieuwkerke gestart

Marc Van Ysacker (CD&V) peilde tijdens het vragenkwartier van de raad naar de start van de afbraakwerken van zaal Zonneheem. “Zonneheem zal eerst worden leeggemaakt. Alles wat nog bruikbaar is, zoals bijvoorbeeld de keuken of stoelen, halen we uit de zaal. De start van de eigenlijke afbraak zal kort voor de zomer in juni of
The post Afbraak Zonneheem

Lees meer »

Minister Crevits opent gloednieuwe gemeenteschool in Kuurne

Woensdagmorgen vond een bijzonder huwelijk plaats in Kuurne tussen de scholen ‘Pienter’ en ‘Wijzer’. Het huwelijk tussen Piefke Pienter en Wies Wijzer vond plaats in de sporthal van het nieuwe schoolgebouw ‘Nest’ gelegen in de onmiddellijke omgeving van de paardenrenbaan, waar beide scholen vanaf volgend jaar een geheel zullen vormen. De officiële opening van het nieuwe schoolgebouw gebeurde door het

Lees meer »

IN KAART. De Russische doelwitten die Oekraïne niet mag raken, terwijl het dat eigenlijk wel zou kunnen

Oekraïne moet nog altijd vechten met één arm op de rug. Zo beschrijft gewezen NAVO-baas Anders Fogh Rasmussen het verbod om Amerikaanse wapens te gebruiken tegen doelwitten op Russische bodem. Nu de discussie daarover oplaait en zelfs buitenlandminister Antony Blinken ervoor gewonnen lijkt om die beperking op te heffen, brengen we in kaart om welke doelwitten het gaat. Een ‘veilige

Lees meer »