Dennis Black Magic reageert op gevangenisstraf van 7 jaar: “Ik heb gewoon mijn werk gedaan. Niet meer, niet minder”

Dennis Burkas (49), alias Dennis Black Magic, werd donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor de verkrachting van acht vrouwen. Een vonnis dat hij wel had verwacht, maar zelf niet begrijpt. “Vriend en vijand kan dit niet snappen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in Lotto Park voor duel met RSC Anderlecht

Er zullen zondag geen 1.000, maar slechts 850 supporters van Club Brugge toegelaten worden in het stadion van RSC Anderlecht. Het duel, dat mogelijk beslissend kan zijn voor de titel in de Jupiler Pro League, wordt beschouwd als een wedstrijd met “zeer hoog risico”, zo meldt de Brusselse politiezone Zuid donderdag.
The post Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in

Lees meer »

“Dit gaat me nog m’n hele leven achtervolgen”: ‘Milo’-acteur Mathias Mesmans neemt ons mee achter de schermen

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »

Prins Laurent geeft directie Polet-De Pypere in Ardooie instructies hoe ze een boom moet planten

De nieuwe productiesite van handgereedschappenproducent Polet-De Pypere in de Stationsstraat 176 werd vandaag maandag ‘officieel’ geopend door prins Laurent, die directieleden van de groep de nodige instructies gaf om met twee spades – uiteraard van De Pypere én Polet – een boompje vakkundig in de grond te stoppen. Het begin van een groenzone rond het bedrijf.
The post Prins

Lees meer »

Het hallucinante telefoontje van een jongetje van tien naar de politie: “Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger”

“Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger.” Dat hallucinante telefoontje loopt zondagmorgen binnen bij de politie van Antwerpen. Aan de andere kant van de lijn spreekt een jongetje van 10 jaar. Hij geeft de politie zijn adres. Enkele minuten later stappen de hulpdiensten het appartement binnen. De mama is overleden, de papa verkeert in levensgevaar.

Lees meer »

Boete voor kopstuk extreemrechtse Duitse partij AfD na nazileus

Een vooraanstaand lid van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), Björn Höcke, heeft een boete gekregen voor een verboden nazileus. Een rechtbank in het Oost-Duitse Halle veroordeelde de politicus tot een geldstraf van 13.000 euro voor het gebruik van de spreuk “Alles für Deutschland” (“Alles voor Duitsland”) tijdens een toespraak drie jaar geleden.

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

Ook Marian (38) kreeg riooldeksel op zijn vrachtwagen, op exact dezelfde plek als trucker die dodelijk geraakt werd: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »

? “Joost Klein is een ongeleid projectiel dat is ontploft”

Afgelopen weekend vond in het Zweedse Malmö de 68e editie van het Eurovisiesongfestival plaats. Het was, zacht uitgedrukt, een bewogen editie. Heeft de organisatie de goede beslissing genomen door de Nederlandse zanger Joost Klein te diskwalificeren na een ‘incident’? Wat met de commotie rond de deelname van Israël? En hoe hard is het imago van het Eurovisiesongfestival geschaad? Showbizzjournalist Mark

Lees meer »

Wie 123 km/u rijdt op de snelweg zal het horen: nieuwe auto’s moeten piepen wanneer je te snel gaat

Knipperen, pingen of piepen. Vanaf juli moet elke nieuwe auto een waarschuwing geven wanneer de chauffeur het gaspedaal te diep indrukt. De verplichte Europese invoering stuit op veel weerstand, en dat begrijpt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. “De psychologische impact van zo’n systeem mag je niet onderschatten.” Hoe gaat het juist in z’n werk? En waarom deze ingrijpende maatregel?

Lees meer »