De Kruiderie opent nieuwe winkel: “Focussen op producten die door Odas gemaakt worden”

In het weekend van 13 en 14 april konden de bezoekers van De Kruiderie kennismaken met een nieuwe winkelruimte op het domein. Met deze shop wordt nu nog meer ingezet op producten waar maatwerkbedrijf Odas op een af andere manier aan heeft meegewerkt.

De Kruiderie is in 1986 ontstaan als Loca Labora en was toen een van de pioniers in de sector van de sociale tewerkstelling. Ondertussen veranderde de naam enkele keren – onder meer naar Footstep en begin dit jaar naar Odas – maar door de jaren heen is hun DNA altijd hezelfde gebleven.

20 medewerkers

“De Kruiderie is door de jaren heen uitgegroeid tot een team van 20 medewerkers en het is één van de meest interessante kruidenkwekerijen van België. We hadden hier al een tijdje een klein shop waar mensen onze producten konden aankopen maar we ondervonden dat er veel meer mogelijkheden waren en we zijn dan ook trots dat we vandaag met Odas de nieuwe winkel kunnen voorstellen”, zegt Ilse Van Deursen, communicatieverantwoordelijke van Odas.

Met de nieuwe winkelruimte wordt er nu nog meer ingezet op producten die op De Kruiderie gekweekt worden. Onder meer de verlichting is aangepast om ideaal licht te geven aan de planten. “Maar we willen veel meer bieden dan de producten die hier gekweekt worden. We willen de focus leggen op producten die door Odas vervaardigd worden maar ook de producten aanbieden waaraan Odas op een af andere manier aan meewerkt. Zo verkopen we hier onze citroenverbenasiroop die door onze vloeistofafdeling gemaakt wordt en een succesproduct is geworden”, vertelt Elke De Baets.

Nu de nieuwe winkel een feit is, zal er nog sterk ingezet worden op de visualisatie van de Kruiderie. “Sommige mensen weten ons nog altijd moeilijk te vinden want de Kruiderie ligt in Bulskampveld 12 in Beernem maar is enkel te bereiken via de Lodistraat in Hertsberge. We willen ook sterk inzetten op wandelaars die hier een oase van rust kunnen vinden tijdens hun tocht door Bulskampveld”, besluit Ilse Van Deursen.

The post De Kruiderie opent nieuwe winkel: “Focussen op producten die door Odas gemaakt worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. 21 doden bij nieuwe Israëlische aanvallen in Rafah – Politie drijft manifestatie aan Israëlische ambassade in Ukkel uiteen

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit

Lees meer »

REPORTAGE. Op de verzopen akkers van de Vlaamse boeren: “Tractoren? Die rijden zich vast. Pas op, breek je enkels niet”

‘Verdronken land’ is een nummer van Wannes Van de Velde, maar meer nog is het vandaag de realiteit voor duizenden boeren in Vlaanderen. Van Noordschote tot Hasselt brengt het natte weer hen in de problemen. En de voorspellingen ogen niet rooskleurig. Bovendien: “Er zullen dit najaar grote tekorten zijn in de supermarkt.” Wij zochten twee boeren op.

Lees meer »

Polen start volgend jaar met versterking oostelijke grens

Polen is van plan om in het voorjaar van 2025 te starten met werken om de grens met Rusland en Wit-Rusland te versterken. Er moeten onder meer verdedigingswerken worden aangelegd. Minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sprak maandag over de grootste operatie om de Poolse oostgrens, en daarmee de oostelijke NAVO-flank, weerbaarder te maken sinds 1945.

Lees meer »

KIJK. “Vampier” en “psychopaat”: Erdogan gaat opnieuw in de aanval tegen Netanyahu en beschuldigt VS en Europa van genocide

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan (70) heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opnieuw afgekraakt. Volgens Erdogan is Netanyahu een “bloedzuigende vampier” en een “psychopaat”. De president uitte ook felle kritiek op de Verenigde Naties, de Verenigde Staten en Europa, die volgens hem “medeverantwoordelijk zijn voor de genocide tegen de Palestijnen”.

Lees meer »

Auto botst met verkeerspaal in Emelgem

In de Tinnenpotstraat in Emelgem botste vrijdagavond een man tegen een verlichtingspaal. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de paal brak af en kwam dwars over de weg te liggen.
The post Auto botst met verkeerspaal in Emelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

De man achter de graffitikoppen van de Rode Duivels: “De Bruyne kostte de meeste moeite. Ineens was hij van kapsel veranderd”

Carrasco onder een brug in Vilvoorde, De Bruyne tegen een blinde muur in Drongen en Vertonghen op de gevel van een sporthal in Tielrode: de EK-selectie van bondscoach Tedesco werd opgeluisterd met prachtige graffitibeelden. Werk van Thomas Daem (40) en zijn collectief PNCHR (‘puncheur’) dat tot nu vooral naam maakte met karakterkoppen van coureurs. “Toen we nog illegaal werkten, knepen

Lees meer »

Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co

Het onderwijs is voortdurend in beweging en dat moet je Josephien Elewaut uit Varsenare niet vertellen. Sinds enkele maanden is de 42-jarige onderwijzeres zaakvoerder van Art de Co. Samen met een groep enthousiaste freelancemedewerkers verzorgt ze trainingen en coaching in het onderwijs.
The post Josephien Elewaut uit Varsenare is drijvende kracht achter Art de Co appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met nieuwste theaterstuk komt Sven De Ridder Company voor het eerst ook naar Blankenberge én Wevelgem, maar ook naar het vertrouwde Izegem

De tweede helft van de maand mei, dat is zo stilaan de periode geworden dat de Sven De Ridder Company de pers bijeen roept om hun nieuwste theaterstuk voor de komende zomer voor te stellen. En dat was ook dit jaar niet anders. Dus trok de voltallige Vlaamse en Nederlandse pers naar de luchthaven van Deurne om meer info te

Lees meer »

Voortaan moeten ouders zélf bewijzen dat leerling onterecht gebuisd werd: “We moeten af van ‘mijn kind, schoon kind’”

Omdat steeds meer ouders de beslissing van de school om een B- of een C-attest uit te reiken aanvochten, voert onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vanaf nu het ‘vermoeden van deskundigheid’ in. Net zoals de vaststellingen van een politieagent voor waar moeten worden aangenomen, mag er niet langer worden getwijfeld aan het oordeel van de klassenraad. “Al blijven ouders best hun

Lees meer »

Hoe wetenschappelijk zijn Disneyfilms? Weervrouw Jacotte Brokken en filmjournalist Robin Broos zoeken het uit op Nerdland Festival

Kan je een volwassene optillen met je haren, zoals Rapunzel in de gelijknamige Disneyfilm? En kan je een huis laten zweven aan een gigantische tros ballonnen zoals in de film ‘Up’? Het zijn maar 2 zaken die VRT-weervrouw Jacotte Brokken en filmkenner Robin Broos wetenschappelijk onderzoeken, tijdens hun voorstelling op het Nerdland Festival dit weekend. Want ja, er zijn linken

Lees meer »