Bijna 4.000 ton: recordaantal lege batterijen ingezameld in België

In 2023 hebben de Belgen samen 3,9 miljoen kilogram -bijna 4.000 ton- lege batterijen ingeleverd, 5 procent meer dan het jaar voordien en een nieuw record. Dat blijkt uit cijfers van Bebat, de organisatie die instaat voor het verzamelen en recycleren van gebruikte batterijen. Ons land behoort tot de top in Europa. 

Meer krantenkoppen in België

Bradley Wiggins deelt heftige details over seksueel misbruik als tiener

,,Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. ,,En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

Raad van State fluit Philippe Close terug over uitzondering op geluidsnormen voor Brusselse Zuidfoor

De Raad van State heeft woensdag in een arrest burgemeester Philippe Close (PS) teruggefloten voor de uitzondering die hij toekende op de geluidsnormen aan de Zuidfoor. De burgemeester is volgens de Raad van State niet bij machte om een afwijking op de geluidsnormen toe te staan. Goedele Desmet, een van de buurtbewoners die de zaak aanhangig maakte, is verheugd over

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

“Hoe langer men wacht, hoe moeilijker”: waarom de regeringsvorming in Brussel ter plaatse blijft trappelen

Anderhalve maand na de verkiezingen van 9 juni lijkt de Brusselse formatie in het slop te zitten. Aan Nederlandstalige kant heeft formateur Elke Van den Brandt (Groen) het moeilijk om voldoende partners te vinden en aan Franstalige kant moet formateur David Leisterh (MR) ‘baarlijke duivel’ PS mee aan boord nemen. En dan hebben we het nog niet over het regeerakkoord,

Lees meer »

“Computer says no”: hoe CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zich tegen verplichte gemeentefusies kant en zo lokale verkiezingscampagne op gang trapt

Discretie was het codewoord voor de Vlaamse onderhandelingen, maar met een publiekelijke petitie tegen de verplichte gemeentefusies en een demarche voor de tv-camera’s verbrak CD&V-voorzitter Sammy Mahdi die afspraak. Dat het bij zijn toekomstige coalitiepartners N-VA en Vooruit voor wrevel zorgde, is bijzaak. Want met dit ballonnetje kon Mahdi zijn campagne voor de lokale verkiezingen op gang trappen.

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »