Bestuurster (24) die door rood rijdt en twee zestigers doodt vraagt vrijspraak: “Kreeg een lichamelijke inzinking”

Een 24-jarige vrouw uit Arendonk, die eind 2022 met haar bestelwagen op de Geelse ring door het rood reed en twee zestigers uit Meerhout in hun auto doodreed, vraagt de vrijspraak. Ze beweert dat ze onwel was geworden, maar riskeert wel zes maanden cel. “Als ze een inzinking had, was ze beter aan de kant gaan staan”, zei de advocate van de nabestaanden.

 

Meer krantenkoppen in België

Een deur-aan-deurverkoper die blijft terugkomen? “Dat is belaging”

Deur-aan-deurverkoop is toegelaten in België. Verkopers mogen aanbellen om je een dienst of product te verkopen. Maar als je "neen" zegt, moeten ze daar oren naar hebben. Doen ze dat niet, dan kan je ze aanklagen voor "belaging". Dat blijkt uit de nieuwe aflevering van de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel

Lees meer »

Na megadiscotheken en typische nineties-sound pronkt België met tal van top-dj’s: waar staat ons land binnen de elektronische muziek?

Met Amber Broos en Amelie Lens staan er grote Belgische namen op de affiche van technofestival Extrema Outdoor, een van de openers van het festivalseizoen dit weekend. Ons land heeft sinds de jaren 90 een rijke traditie in verschillende genres binnen de elektronische muziek. Welke status heeft België 30 jaar na die piekperiode binnen die scene?

Lees meer »

Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen

14 mei: die datum werd door LGBTI+ organisatie Cavaria geprikt om in Vlaanderen en Brussel hun campagne voor de komende verkiezingen te lanceren. In Oostende kreeg Dikke Mathille een regenboogkussen in de vorm van een ‘lachend kakje’ te zien.
The post Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »

Nathalie Meskens en Ruth Beeckmans delen voor de eerste keer het podium in ‘Aspe’: “Herbert Flack voorzien van koosnaampje”

Vanmiddag gaat in Antwerpse Play Zuid gaat het interactieve theaterstuk ‘Aspe – moord in de studio’ in première. VTM-gezichten Nathalie Meskens (42) en Ruth Beeckmans (42) staan daarbij voor de allereerste keer samen op de planken, tot groot jolijt van de dames. Beiden worden ze in hun rol verdacht van een moord gepleegd te hebben op een belangrijk man in

Lees meer »

Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’

Op dinsdag 14 mei huldigde het stadsbestuur van Menen opnieuw drie struikelstenen in. Op de Grote Markt ter hoogte van het belfort werden Remi Lernout, Jean Marie Monteyne en Edouard Vanhoof herdacht voor hun heldendaden tijdens de tweede wereldoorlog.
The post Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »