Belgian Darts Tour strijkt neer in Biljart- en Dartscenter De Mambo: “Opstap naar hoger niveau”

Zaterdag start de ADC Winmau Belgian Darts Tour. In Biljart- en Dartscenter De Mambo in Kortrijk zien we meteen een sterk deelnemersveld aan het werk. Met Axel Buyle (21) en Emilie D’Hondt (22) zijn er twee jonge talentvolle darters uit de streek die hopen op een mooie notering in het lokale toptoernooi. Ook De Mambo-zaakvoerder Thomas Morisse (37) en Belgisch kampioen Stefaan Deprez doen mee.

Een van de deelnemers is zaakvoerder van De Mambo Thomas Morisse (37). De Gullegemnaar zag het darten de laatste jaren uit zijn voegen barsten. Elke woensdag organiseert hij een tornooi in het mekka van de West-Vlaamse dartsport, De Mambo. “Ik begon met darts in De Mambo in 2020. Een jaar later volgden de wekelijkse tornooien op woensdag. Eerst kleinschalig met 24, nu staan er wekelijk 124 man. Het tornooi op zaterdag is het eerste grote tornooi in Kortrijk.”

Belgisch kampioen

Ook van de partij is voormalig Belgisch kampioen Stefaan Deprez. De naar Heule uitgeweken Bruggeling staat al 20 jaar aan de Belgische top. Zijn zoon Ryan (26), die het darten met de paplepel meekreeg, is eveneens een groot talent. “En in talent moet je investeren. Daarom zet ik mijn schouders onder PFD Management. Jonge talentvolle darters ondersteunen en naar een hoger niveau tillen. Zelf ben ik ook nog ambitieus. Ik stond al twee keer in de top 32 van de wereld. Aan het WK deelnemen ontbreekt nog op mijn palmares. Tornooien in Italië, Litouwen, Spanje en Tsjechië volgen nog dit jaar. Dit ADC-tornooi is voor velen een opstap naar een hoger niveau. Ook vicewereldkampioen Luke Littler komt uit de ADC. Dit weekend ben ik misschien een gevaarlijke outsider, maar een echte favoriet is er niet.”

“Jammer genoeg is ADC niet voor vrouwen apart” – Emilie D’Hondt

Een van deze beloftevolle darters is Axel Buyle. “Ik kreeg de microbe van het darten te pakken in de voetbalkantine van WS Desselgem zowat drie jaar geleden”, vertelt het 21-jarige talent. “Al vlug volgden tornooien en competitie in Zulte bij DC De Vlasschuurpikkers. Daar werd ik onlangs nog clubkampioen. Wekelijks speel ik enkele wedstrijden. Zo ben ik iedere week terug te vinden in De Mambo waar het niveau hoog ligt. Daar zijn rankingpunten te verdienen. Ik kwam bij Stefaan Deprez terecht toen hij mij via Messenger contacteerde. Hij had mij al zien spelen en gelooft in mij. Dat ik bij het kransje van de PFD behoor, daar ben ik fier op. Mijn doel voor dit tornooi is een van de grote namen uitschakelen of het hen toch zo lastig mogelijk maken. Mijn ambities? Later hoop ik voor België te kunnen spelen in de PDC. Ervaring op internationaal vlak heb ik enkel op de Dutch Open eerder dit jaar. Dit is het grootste tornooi ter wereld. Daar moet je er meteen staan, want het is meteen game over als je verliest. Ook de Youth/Development Tour spreekt mij wel aan. Daar wil ik dit jaar nog aan meedoen. Onlangs speelde ik nog een dubbeltornooi met John Desreumaux, op zijn vraag. Dat was een heel leuke ervaring om mee te spelen op zijn niveau. We wonnen trouwens het tornooi.”

Ool Emilie D’Hondt is een talentvolle darter in opmars. “Ik begon pas een goeie twee jaar geleden met het spelletje door mijn papa die al heel lang speelt”, vertelt de 22-jarige D’Hondt. “Ik ging al heel lang mee naar de tornooien maar voelde nooit de kriebels om het zelf te proberen. Tot de hype op tv begon. Via een vriend schreef ik mij in en zo ging de bal aan het rollen. Onlangs won ik nog de Ingelmunster Open.”

Buitenland

“Ik vind dat ik echter nog veel beter kan. De betere versie van mezelf moet ik nog vinden. Ik moet nog veel meer ervaring opdoen en nog veel bijleren. Jammer genoeg is ADC niet voor vrouwen apart. Mijn doel? Ik zou heel graag Belgisch kampioene worden. Dit jaar was ik negende. Met meer trainen en meer ervaring is dit een realistisch doel. In het Belgische team geraken is sowieso een doel. Bij de PFD regelen ze alles voor ons en coachen ze ons tijdens wedstrijden. Een buitenlands tornooi staat ook op mijn verlanglijstje. Waar en wanneer weet ik nog niet. Met mijn job als leerkracht is dat moeilijker te regelen.”

De Belgian Darts Tour wordt georganiseerd door ADC Europe en staan open voor alle nationaliteiten. De toernooien zijn toegankelijk voor spelers vanaf 16 jaar en PDC Tour Card-houders mogen niet deelnemen aan de Belgian Darts Tour.

The post Belgian Darts Tour strijkt neer in Biljart- en Dartscenter De Mambo: “Opstap naar hoger niveau” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer Lekker’

Veerle Cooman (56) en Yvan Naesen (62) zijn in de ruime omgeving van Ichtegem bekend voor de thuisbezorging van verse, zelfbereide maaltijden en feestschotels allerhande. Nu openen ze ook een ‘buitenrestaurant’ onder de naam ‘Zeer Lekker’ in hun grote tuin/weide in de Keibergstraat 9, schuin tegenover de beeldentuin van Irénée Duriez.
The post Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer

Lees meer »

Nog meer communicanten in centrum Zwevegem

Tijdens de tweede viering kwamen nog heel wat kinderen voor het eerst de communie ontvangen. Op de foto zien we Audrey Adams, Luca Callens, Lowie Coorevits, Lex Couwelier, Lilly De Cocker, Oona De Jonghe, Céleste Delannoy, Kamiel Deleersnyder, Joppe Demeulemeester, Martha Demeulemeester, Jorre Depraetere, Yaro Fraeye, Jules Goegebeur, Stella Lambrecht, Lotte Laverge, Mathis Lorenz, Justin
The post Nog meer

Lees meer »

Sint-Eloois-Vijve stapt op zondag 26 mei naar Oostakker

Nadat er enkele edities geschrapt werden door corona, pikten Frank De Smyter en Christ Vanackere vorige jaar de draad van de voettochtbedevaart naar Oostakker weer op. Een veertigtal deelnemers schreven toen in, maar dat aantal zal nu ruim overtroffen worden.
The post Sint-Eloois-Vijve stapt op zondag 26 mei naar Oostakker appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend: na Shani Louk (22) nu ook ontvoerde Ron Binyamin (53) gevonden

Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. Ron Binyamin was een van de mensen die bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gegijzeld. Volgens het Israëlische leger zijn eerder ook al de lichamen van drie andere vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse

Lees meer »

Levenloos lichaam van tweede alpinist (31) aangetroffen op Mount Everest

Het levenloze lichaam van een tweede Mongoolse alpinist (31) die nog vermist was op de Mount Everest is aangetroffen. Dat heeft het expeditiebedrijf 8k Expeditions zondag gemeld. Vrijdag was al het levenloze lichaam van een vermiste 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië aangetroffen. Hij was de eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest.

Lees meer »

Staat Oekraïne op breken? Oud-kolonel Housen: “Er is een verklaring waarom de Russische bataljons zo makkelijk konden oprukken”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring voor jurybeslissing om Usyk tot onbetwiste kampioen uit te roepen

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Fury, het niet

Lees meer »