Beerschotfans hangen motor Thorsten Theys aan de ketting: “Rot op garnaal! Niet welkom op’t Kiel!”

Woelige start voor Thorsten Theys op het Kiel. De voormalige CEO van KV Oostende werd begin deze week door de Saoedische meerderheidsaandeelhouders van United World aangesteld als vervanger van de afscheidnemende CEO Frédéric Van den Steen. Een beslissing die niet in consensus genomen werd met de Vlaamse minderheidsaandeelhouders Vrancken en Verellen en duidelijk ook niet naar de zin is van een groot deel van de Beerschotaanhang. Zij zijn United World liever kwijt dan rijk en moeten niet weten van de aanstelling van Theys. Die laatste vond donderdagavond dan ook zijn motor aan de ketting gelegd met een niet mis te verstane boodschap: “Rot op garnaal! Niet welkom op’t Kiel!” 

Meer krantenkoppen in België

DE INSIDER. Waarom Taylor Swift, Billie Eilish en Kardashians massaal volgers verliezen: “Geen kant kiezen rond Gaza brengt hen al op zwarte lijst”

Ons land stond gisteren voor de keuze: Palestina erkennen als staat of niet? Uiteindelijk deed België het “nog niet” om diplomatieke redenen. Maar politici zijn niet de enigen die kant moeten kiezen in de Gaza-oorlog. Ook celebs wordt om een uitgesproken mening gevraagd. En als ze die niet geven, komen ze op een zwarte lijst met de hashtag #blockout. Waarom

Lees meer »

VS wil relatie met Georgië herzien nu parlement presidentieel veto tegen ‘wet rond buitenlandse invloed’ wil herroepen

De Verenigde Staten willen hun bilaterale relaties met Georgië herzien als de ‘wet op buitenlandse invloed’ wordt aangenomen. Volgens die nieuwe wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. De president van Georgië had een veto uitgesproken tegen de wet, maar het parlement wil dat nu ongedaan maken.

Lees meer »

Een jaar geleden won Lorenzo (30) als mecanicien de Giro met Roglic: “Ik focus nu op mijn eigen zaak”

Lorenzo Blomme (30) vertoeft al bijna twee decennia in de koers. Eerst was hij een meer dan verdienstelijke jeugdrenner. Daarna ging hij aan de slag als mecanicien bij Visma-Lease a Bike, waarmee hij vorig jaar de Giro won. En nu opent Blomme ook zijn eigen fietsenzaak. “Door de gezondheidsproblemen bij mijn vrouw en kind is het niet meer mogelijk om

Lees meer »

Pastorie in Rotem wordt kinderdagverblijf en opent in juni

De pastorie van Rotem in Dilsen-Stokkem wordt een kinderdagverblijf en zal eerst plaats bieden aan 15 kindjes en op termijn aan 24 kindjes. De pastoor ging eind vorig jaar op pensioen en dus kwam het gebouw leeg te staan. Omdat er in Dilsen-Stokkem nood was aan extra kinderopvang, zag de gemeente hier een ideale oplossing. FERM zal de uitbating doen

Lees meer »

EXCLUSIEF. Wij bezochten de set van ‘Nonkels’: “De maskers van Jelle en Rik kosten elke dag 1.000 euro per stuk”

Wekelijks meer dan een miljoen kijkers en op Streamz de best bekeken reeks van het jaar. ‘Nonkels’ breekt ook zijn tweede seizoen records. Wij brachten bedenkers Jelle De Beule (43) en Rik Verheye (37) een bezoekje op de set in Zele. In de make-upstoel tijdens hun metamorfose en tussen de hortensia’s in tuincentrum Van Eeden. “Door de buik van Willy

Lees meer »

Theatermaakster werkt samen met Menenaars in armoede

Op 17 oktober, Werelddag van het verzet tegen extreme armoede, zal de voorstelling De Wakkeren ‘s nachts om 23.30 uur in première gaan. Het is een uniek sociaal-artistiek project, dat gesteund wordt door heel wat Menense organisaties. Schrijfster en theatermaakster Mona creëert een poëtische tekstvoorstelling over de mogelijkheden en de obstakels van de nacht. Voor de tekst baseert ze zich

Lees meer »

Waarom het momenteel ‘code rood’ is voor hooikoorts

De hooikoorts­radar voorspelt code rood. Het pollenseizoen bereikt stilaan z’n piek en vooral de weergoden mogen we daarvoor vervloeken. Op één moment kan je maar beter binnenblijven, zegt een expert. “Veel mensen krijgen net dan een aanval van hooikoorts.”

Lees meer »