Zuhal Demir: ‘Vlaams drinkwater is veilig’

16:43 Een op de zes Vlaamse drinkwaterstalen bevat ongezond veel pfas, maar Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) maakt zich in het Vlaams Parlement sterk dat het drinkwater voldoende veilig is. 

Meer krantenkoppen in België

Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep

In het dossier rond de dodelijke valpartij van arbeider Geert Ramboer (53) nabij het sluizencomplex in Ooigem, is het doek dan toch nog niet gevallen. De Diksmuidse firma Vandezande werd voor de Brugse strafrechtbank vrijgesproken, maar het arbeidsauditoraat gaat in beroep.
The post Bedrijf riskeert alsnog veroordeling na fatale val Geert (53) in Ooigem: arbeidsauditoraat gaat in beroep appeared

Lees meer »

To Lam aangesteld als nieuwe president Vietnam

De Vietnamese Communistische partij heeft minister van Openbare Veiligheid To Lam aangesteld als nieuwe president. Dat hebben de staatsmedia zaterdag gemeld. Zijn voorganger Vo Van Thuong moest in maart ontslag nemen na een groot anticorruptieonderzoek. Hij was een jaar eerder president geworden.

Lees meer »

24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop

Op donderdag 2 mei ging een interventieploeg van Politiezone MIRA tijdens zijn patrouille over tot controle van een voertuig in Zwevegem. Er werd onmiddellijk een sterke cannabisgeur waargenomen, waardoor werd overgegaan tot een grondige controle.
The post 24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelensky stelt ontmoeting met premier De Croo uit en blaast alle internationale verplichtingen af nu Russische troepen verder oprukken in regio Charkiv

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open Vld) ontmoeten en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Ook die bezoeken zijn geannuleerd. Volgens zijn woordvoerder heeft Zelensky al zijn internationale verplichtingen afgeblazen in verband met het Russische offensief in het noorden van de regio Charkiv. Het

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. 1-3! Enkele seconden na aansluitingstreffer zet Vazquez Real alweer op ruime voorsprong

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie

Lees meer »

“Er hing overal rook en de voordeur was opengeblazen”: aanslag met explosief in nieuwe woonwijk in Deurne

In de Vuurwerkstraat, een nieuwe woonwijk aan Eksterlaar in Deurne, hebben onbekende daders in de nacht van maandag op dinsdag een aanslag gepleegd. Het explosief dat ze lieten afgaan, joeg de buurt flink de stuipen op het lijf en beschadigde de voordeur van één van de woningen. Niemand raakte gewond, maar er wordt wel een mogelijke link met het drugsmilieu

Lees meer »