“Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”: West-Vlaamse start-up trekt naar Silicon Valley met nieuwe app

Dankzij een toevallige ontmoeting in Amsterdam mogen Sietse Schelpe (41) en Marloes Decraemer (41) naar Startup Grind in Silicon Valley, de belangrijkste samenkomst voor veelbelovende starters in de techwereld. Het echtpaar bouwt aan Wetime, een innovatief platform waarbij artificiële intelligentie in een handomdraai een kant- en klare reis of citytrip voor je genereert.

Wat als je zin hebt om er even tussenuit te knijpen, maar het vele voorbereidingswerk voor je reisje op citytrip niet ziet zitten? Dan laat je iemand anders die berg bedwingen, natuurlijk.

Dat hoeft niet langer je partner of reisgezel te zijn, want dankzij Wetime, het geesteskind van Sietse Schelpe en Marloes Decraemer uit Oostkamp, kan je die taak aan een sterk staaltje artificiële intelligentie toevertrouwen.

Hun concept spreekt danig tot de verbeelding en dat is ook in Silicon Valley, bakermat van AI, niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Het idee voor Wetime, zoals hun geesteskind heet, kreeg Sietse tijdens de coronacrisis. “Begin 2020 hadden we Wetime opgericht als een platform om mensen dichter bij elkaar te brengen”, legt hij uit. “Wanneer je bijvoorbeeld naar een andere stad of buurt verhuist, kon je via Wetime je sneller integreren. In drie weken tijd werd onze app tienduizend keer gedownload, maar toen brak de pandemie uit. En moesten we ons concept compleet herbekijken.”

“Ik heb via Excel een goeie achthonderd virtuele reisscenario’s opgesteld. Dat was de basis waarmee onze artificiële intelligentie aan de slag kon”

“Ik had meteen door dat mensen na covid-19 weer volop op reis zouden willen gaan én ook extra kwaliteit zouden verwachten. Zo kwam ik op het idee om een platform te bouwen waarop je gepersonaliseerde reizen kan genereren die de platgetreden paden links laten liggen. Denk aan verrassende hotels, leuke activiteiten én restaurantjes waar je zelf niet meteen mee op de proppen zal komen.”

Televisie-app in hotels

Sietse verdiepte zich in de nieuwe AI-ontwikkelingen en algoritmen om van Wetime een innovatieve reisplanner te maken. “Ik heb via Excel een goeie achthonderd virtuele reisscenario’s opgesteld. Die dienden als basis voor de allereerste versie, waarmee onze artificiële intelligentie aan de slag kon.” Dat resulteerde in een nieuwe versie die van juni tot december 2022 live stond en waarop 14.000 mensen effectief een reis genereerden.

“Een groot succes, maar in maart 2023 klopte VodafoneZiggo aan, de grootste telecomspeler van Nederland. Voor hen ontwikkelden we een Wetime-app die op hotel-televisies kan draaien.

“Daar bevindt zich een enorm potentieel: wij hebben een groot bereik, partners kunnen prat gaan op een groter aanbod. Een kwart van de opbrengsten gaat naar de hotels zelf. Zo krijgen zij ook extra inkomsten binnen. De eerste testen met de tv-app zijn veelbelovend, in juni starten we de effectieve uitrol in een Amsterdams hotel, om zo olievlekgewijs verder te groeien.”

Vicepresident van Google

Maar eerst Silicon Valley, dus. “Een unieke kans”, omschrijft Sietse die. “Tijdens een event in Amsterdam raakte ik toevallig aan de praat met Philip Moyer, vicepresident van de AI-afdeling bij Google. Hij was onder de indruk van wat we aan het bouwen zijn en regelde voor ons een uitnodiging voor Startup Grind. Toen ik het mailtje zag binnenlopen, dacht ik eerst dat het om phishing ging”, glimlacht hij.

“Doel is om minstens 350.000 euro op te halen. Daarmee kunnen we Wetime verder uitbouwen”

“Ik kon mijn ogen niet geloven. Op Startup Grind kunnen we ons verhaal pitchen bij de meest invloedrijke investeerders uit de techtsector. Slechts 140 start-ups uit de hele wereld krijgen die kans. En wij zijn er een van. Doel is om er minstens 350.000 euro op te halen. Daar zullen we onze tv-app verder finetunen, een salesteam op poten zetten en een testcase bij een Limburg reisagentschap uitvoeren. Want ook daar kan Wetime een verschil maken.”

“Onze tool zal professionals in de reiswereld toelaten om sneller en nog efficiënter de perfecte trips samen te stellen. Onze stoutste droom is dat we binnen enkele jaren allemaal de Wetime-app op onze smartphone hebben staan en die als startplek gebruiken om een reis te organiseren.“

The post “Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”: West-Vlaamse start-up trekt naar Silicon Valley met nieuwe app is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

EXCLUSIEF. Familie van tien moet halsoverkop ander vakantiehuisje zoeken voor deze zomer. “Met Belvilla nog iets boeken? Nooit meer”

“We hadden voor tien man een zomerhuisje geboekt in het zuiden van Frankrijk, goed voor 7.773 euro. Tot de woning plots niet meer beschikbaar was.” Wesley Schauvaerts (37) is een van de tientallen Vlamingen die slachtoffer is geworden van een fout bij Belvilla. Onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou sprak met Wesley en ging verhaal halen bij het bedrijf, waar de Indiase

Lees meer »

Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht

In de Esenstraat in Zarren (Kortemark) zijn een vrachtwagen en een schoolbus donderdagochtend op elkaar gebotst. Daarbij was er vooral materiële schade maar de buschauffeur moest wel naar het ziekenhuis voor verzorging. Op de schoolbus zaten gelukkig geen leerlingen.
The post Botsing tussen tankwagen en (lege) schoolbus in Zarren: buschauffeur naar ziekenhuis gebracht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katleen Van Steen kiest voor lijst ‘Ja!’ van Piet De Groote: “Er was bij mij iets gebroken”

De nieuwe lijst Ja!, waarmee voormalig burgemeester Piet De Groote de macht wil heroveren, krijgt steeds meer vorm. De voorbije dagen werden een reeks namen van kandidaten bekendgemaakt, waarvan onafhankelijk gemeenteraadslid Neil Couhysder en gemeenteraadsvoorzitter Katleen van Steen, die Gemeentebelangen verlaat, de bekendste zijn. “Ik kon mij niet langer verzoenen met de gang van zaken bij Gemeentebelangen, zoals met het

Lees meer »

Kale eikenbomen in Bree, maar dat is niet het werk van processierupsen

In Bree zijn heel wat eikenbomen sterk aangevreten, maar dat komt niet door de gevreesde eikenprocessierups. Het is het werk van de rupsen van de wintervlinder. Omdat die rupsen geen hinder veroorzaken, gaat de stad de bomen niet behandelen. In heel Limburg zijn er dit jaar nauwelijks processierupsen. Het Provinciaal Natuurcentrum en de gemeentebesturen hebben daarom beslist om niet preventief

Lees meer »

Gemeente Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “Op dit moment geen plannen om Charkiv te veroveren”

De Russische president Vladimir Poetin laat weten dat Moskou “op dit moment” niet van plan is om de grote stad Charkiv te veroveren, maar hij voegde er aan toe dat zijn troepen “elke dag” vooruitgang boekten in de regio, “zoals gepland”. En Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger

Lees meer »

Zwaar verwaarloosde reptielen gevonden na faillissement: “Dieren al maanden aan lot overgelaten”

In Harelbeke is een schrijnend geval van dierenverwaarlozing ontdekt. Na een faillissement bleken heel wat reptielen, waaronder leguanen, slangen en hagedissen, in de steek te zijn gelaten door hun eigenaar. Ze werden vorige week door een curator ontdekt waarna opvangcentrum SOS Reptiel werd ingeschakeld. “Het was absoluut geen fraai zicht want heel wat dieren waren door tekort van water en

Lees meer »

Stad Oostende zet in op vorming jeugdtrainers

Onder de noemer ‘Start 2 Coach’ organiseert Stad Oostende een laagdrempelige trainerscursus voor jongeren. De bedoeling is om alle jongeren vanaf 15 jaar de kans te geven om een trainersdiploma te behalen. De interesse is alvast erg groot.
The post Stad Oostende zet in op vorming jeugdtrainers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg van tweede veld

Het gaat hockeyclub Roeselare Rangers voor de wind. In het allereerste seizoen in competitie pakten de dames meteen de titel en de bijhorende promotie. Deze zomer wordt ook gestart met de aanleg van het tweede veld op de site Onze Kinderen.
The post Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg

Lees meer »

SOS Reptiel vangt verwaarloosde reptielen op: “Aan lot overgelaten na faillissement bedrijf”

In Harelbeke werd vorige week een schrijnend geval van dierenverwaarlozing ontdekt. Na een faillissement bleken heel wat reptielen, waaronder leguanen, slangen en hagedissen, in de steek te zijn gelaten door hun eigenaar. Ze werden door een curator ontdekt waarna opvangcentrum SOS Reptiel werd ingeschakeld.
The post SOS Reptiel vangt verwaarloosde reptielen op: “Aan lot overgelaten na faillissement bedrijf” appeared

Lees meer »