Twintiger die jogster Valérie (45) doodreed, krijgt celstraf en rijverbod: “Ze had misschien kans gehad als hij trager reed”

Een 26-jarige man uit Borgloon is veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan vier effectief, omdat hij Valérie Kindermans (45) op 26 juli 2022 doodreed tijdens het joggen. Hij krijgt ook een rijverbod van een jaar en een geldboete van 8.000 euro. De man reed veel te snel en was volgens het onderzoek met zijn telefoon bezig toen hij de vrouw opschepte.

 

Meer krantenkoppen in België

44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting en afpersing van een 18-jarige Belgische leerling in Marseille

Het Franse gerecht heeft een 44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting van een 18-jarige Belg in Marseille. Dat bevestigt het parket van Marseille aan onze redactie. Volgens Franse media dateren de feiten van afgelopen woensdag. De man zou een leerling die op schoolreis was, verkracht hebben in de inkomhal van een gebouw in het centrum van Marseille. De man

Lees meer »

Brugse gemeenteraad start met een minuut stilte en wordt naar dinsdag verschoven als Club kampioen speelt

Uit eerbetoon voor Patrick Moenaert en het recent overleden oud-gemeenteraadslid Dirk Barbier start de Brugse gemeenteraad komende week met een minuut stilte. Wanneer de raad zal plaatsvinden, is nog onduidelijk. Als Club Brugge kampioen speelt, wordt die verschoven van maandagavond 27 mei naar dinsdagavond 28 mei, zodat de raadsleden maandagavond op de Markt kunnen meevieren met de kampioenenploeg.
The

Lees meer »

Nederlandse S10 diende klacht in omdat medewerkers songfestival haar grenzen niet respecteerden

Het team dat S10 in 2022 begeleidde tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn diende destijds een officiële klacht in omdat backstagemedewerkers haar persoonlijke grenzen niet respecteerden. Dat zei de zangeres dinsdag in het NPO 1-programma ‘Sophie & Jeroen’. AvroTros, verantwoordelijk voor de Nederlandse songfestivalinzendingen, bevestigt dat er toen inderdaad een melding is gedaan.

Lees meer »