Chauffeur uit Borgloon die jogster doodrijdt en vluchtmisdrijf pleegt, krijgt 6 maanden cel

De 26-jarige man uit Borgloon die een joggende vrouw in Hoepertingen doodreed en vervolgens op de vlucht sloeg, is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden, waarvan 2 met uitstel. Uit onderzoek bleek dat hij te hard reed en op zijn gsm bezig was. Zelf zegt hij dat hij moe was en dat een bestelwagen zijn zicht belemmerde, maar daar ging de rechtbank niet in mee. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik vond het héél zuur dat ik niet naar het Songfestival mocht”: Luka uit ‘The Voice’ blikt terug op woelige periode

Haar winst in ‘The Voice van Vlaanderen’, intussen zeven jaar geleden, zette het leven van Luka Cruysberghs (23) op z’n kop. Coach Alex Callier (51) bombardeerde haar tot frontvrouw van Hooverphonic, om haar nadien weer koeltjes aan de kant te schuiven. Sindsdien is het stiller rond de Leuvense, die nu opduikt in de nieuwe talentenjacht ‘Sing Again’. Tijd om te

Lees meer »

Duo dat horloge probeerde te stelen van Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd mag cel verlaten: “Ze leken te dansen, maar dat was enkel afleiding”

Twee mannen hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze in een Oostends café het horloge probeerden te stelen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD), de burgemeester van Staden. Mohammed A. en Yassin B. mogen na acht maanden voorhechtenis de cel verlaten. Het duo ging volgens Vanderjeugd heel sluw te werk. “Ze leken wel te dansen”,

Lees meer »

REPORTAGE: Heel Europa kijkt naar Ninove, maar vooral naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Dit weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »

Vanaf juni verhuizen veertig huurders naar De Klaproos: “Hoe we de site aantroffen tart alle verbeelding”

Vrijdagavond vond de officiële opening plaats van De Klaproos langs de Wervikstraat in Geluwe. Daar bevond zich sedert 2016 de woon- en leefbuurt Triamant. Groep Curamant vroeg in juni vorig jaar het faillissement aan. Het was een dochteronderneming van Triamant. Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik deed bij de curator een bod en werd de nieuwe eigenaar. Het gaat in totaal om 118

Lees meer »

Rapper Sean ‘Diddy’ Combs geeft mishandeling van ex-vriendin toe: “Ik walg van mezelf” 

Amerikaanse rapper Sean ‘Diddy’ Combs geeft in een video op Instagram toe dat hij zijn ex-vriendin en zangeres Cassandra ‘Cassie’ Ventura heeft mishandeld. Vrijdag bracht nieuwszender CNN bewakingsbeelden naar buiten waarop te zien was hoe Combs zijn toenmalige vriendin sloeg, stampte en door de gang van een hotel sleurde. Combs, die de beschuldigingen altijd heeft ontkend, biedt nu in een

Lees meer »

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Israël kreeg van Belgische publiek 12 punten: hoe N-VA en Vlaams Belang de stemming een flinke duw gaven

“And twelve points go to… Israël!” Net als in dertien andere landen gaf het Belgische publiek tijdens het Songfestival het maximum van de punten aan Eden Golan, hoewel de deelname van de Israëlische erg gecontesteerd was. Professor Europese politiek Hendrik Vos legt uit hoe N-VA en Vlaams Belang daar voor iets tussen zitten. “Dit resultaat doet uitschijnen dat Israël een

Lees meer »