Tractor gestolen in Pepingen: “Begrijp niet hoe dit onopvallend kon gebeuren”

In Pepingen is een opmerkelijke diefstal gebeurd, daar is de tractor van Ghijs Mertens gestolen. “Het is een catastrofe voor mij, want ik heb hem elke dag nodig“, zegt Ghijs. Het is niet duidelijk hoe de diefstal is kunnen gebeuren. Van de dader(s) is er ook nog geen spoor. 

Meer krantenkoppen in België

Goethalsplaats met monument klaar voor inhuldiging: “Renovatie was broodnodig”

Naar aanleiding van de heraanleg van de Markt en de omgeving, waaronder ook de Goethalsplaats, werd door het gemeentebestuur van Meulebeke beslist om ook het oorlogsmonument (‘het standbeeld’ in de volksmond) in zijn volle glorie te laten herstellen. Het monument, dat een gedenkteken is voor de militaire en burgerlijke slachtoffers en opgeëisten van beide wereldoorlogen, trotseert al 100 jaar de

Lees meer »

“Misplaatste grap”: twintiger bedreigt jongen (15) met airsoftwapen aan bushalte en riskeert nu celstraf

Een 25-jarige Middelkerkenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij slechte bedoelingen had toen hij aan een bushalte een 15-jarige jongen bedreigde met een airsoftpistool. “Het was een misplaatste grap”, stelde zijn advocaat.
The post “Misplaatste grap”: twintiger bedreigt jongen (15) met airsoftwapen aan bushalte en riskeert nu celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitzonderlijke sneeuwval in de Alpen is goed nieuws voor gletsjers en zomerskiërs (maar hindert het vrijmaken van de wegen)

Hoewel het al eind mei is, zijn medewerkers van de Alpenpassen nog steeds druk bezig om de wegen er sneeuwvrij te maken. Op onder andere de Galibier, Stelvio, Timmelsjoch en de Gotthardpas zijn sneeuwschuivers voortdurend in de weer. Dit jaar is het werk extra zwaar en gevaarlijk, want aan het einde van de winter is uitzonderlijk veel sneeuw gevallen in

Lees meer »

Rusland start met eerste fase van oefeningen met kernwapens

Het Russische ministerie van Defensie kondigt aan dat Rusland begonnen is met nucleaire oefeningen. In een eerste fase gaat het om “praktische opleidingen voor de voorbereidingen en het gebruik van niet-strategische nucleaire wapens” in het zuidelijke militaire district, klinkt het, en de oefening heeft betrekking op Iskander- en Kinzhal-raketten.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland beweert dorp in oosten van Oekraïne te hebben veroverd – Minstens 2 doden bij aanval op bouwmarkt in Charkiv

Het Russische leger beweert het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. De Russische president Vladimir Poetin heeft intussen benadrukt dat hij niet wil onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Helena Ponette strandt op één honderdste van EK-limiet op 400 meter

Helena Ponette heeft zaterdag op de International Flanders Athletics Meeting (IFAM) in Brussel haar persoonlijk record op de 400 meter verbeterd. Ze klokte 51.51 en bleef zo amper één honderdste boven de EK-limiet.
The post Helena Ponette strandt op één honderdste van EK-limiet op 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Regisseur Jan Eelen en acteur Bruno Van den Broecke over warme reacties op reünie ‘Het eiland’: “Reeks leeft nog altijd in hoofden en harten”

Een dag na de aankondiging van de eenmalige reünieaflevering rond succesreeks ‘Het eiland’ reageren regisseur Jan Eelen en acteur Bruno Vanden Broecke blij verrast op de vele positieve reacties. "Tijdens de opnames had ik nooit verwacht dat de reeks zo zou aanslaan", aldus Eelen. "Heel bijzonder om elkaar als cast na bijna 20 jaar terug te zien", reageert Vanden Broecke.

Lees meer »

INTERVIEW. Anya Taylor-Joy ging diep voor haar rol in ‘Furiosa: A Mad Max Saga’: “Na drie minuten begon ik al te huilen”

“Ik ben nog nooit zo alleen geweest als bij het maken van die film.” In ‘Furiosa: A Mad Max Saga’ schittert Anya Taylor-Joy (28) als ontluikende wraakgodin, en cementeert ze in één klap haar status als superster. Maar de opnames van de film waren “traumatiserend”, vertelt de actrice in dit interview. “Ik wist dat ik twee jaar nodig zou hebben

Lees meer »