Tractor gekanteld in centrum van Beerst: chauffeur (61) uit Bovekerke naar ziekenhuis met hoofdwonde

In het centrum van Beerst (Diksmuide) gebeurde maandag kort na de middag een spectaculair verkeersongeval. Een tractor van 10 ton zwaar kantelde er nadat hij werd aangereden door de eigen aanhangwagen bij het nemen van een bocht. De 61-jarige chauffeur raakte daarbij gewond.

“Door het ongeval is er veel materiële schade”, zegt commissaris Geert Provoost van de politie. “Een wagen werd eveneens aangereden en is vernield er is schade aan twee voortuintjes en het wegdek. Een expert van het AWV kwam die schade bekijken.”

Bocht

Het ongeval gebeurde maandagmiddag rond 12.30 uur in de Wijnendalestraat in het dorpje Beerst, deelgemeente van Diksmuide. Een 61-jarige chauffeur uit Bovekerke reed er met zijn tractor New Holland in de richting van Diksmuide toen het bij het nemen van een van de bochten in het dorpje fout ging.

“Volgens de eerste vaststellingen werd de tractor aangereden door de eigen aanhangwagen die hij voorttrok”, zegt politiecommissaris Geert Provoost van zone Polder.

Veel materiële schade

“Dat kwam omdat de aanhangwagen in eerste instantie geschikt is voor vrachtwagens en de bocht wellicht aan te hoge snelheid werd genomen. Daardoor schoof de aanhangwagen en kwam die tegen de tractor terecht. Door de klap werd die onbestuurbaar en kantelde aan de overzijde van de weg aan het begin van twee voortuintjes. De 61-jarige chauffeur liep daarbij een hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval was er erg veel materiële schade. “De tractor zelf weegt tien ton en het is nog maar de vraag of die niet volledig vernield is”, zegt de eigenaar uit Koekelare.

“Dat hangt af van het feit of de cabine nog intact is. Ook de aanhangwagen van ongeveer twee ton, die leeg was, heeft schade opgelopen. Gelukkig stelt onze chauffeur het goed en vielen er geen andere slachtoffers, dat is het voornaamste.”

Schade aan wagen, wegdek en voortuintjes

Een Renault Megane die langs de weg stond geparkeerd deelde wel in de brokken. Die wagen liep zware schade op achteraan waarbij ook de ruiten het begaven. De Renault is rijp voor de schroothoop.

Daarnaast is er nog andere schade. “Ook twee voortuintjes liepen schade op en daarnaast is er schade aan het wegdek”, vervolgt commissaris Provoost. “Er zitten verschillende putten in het wegdek. Een expert van het Agentschap Wegen en Verkeer kwam langs om de schade op te meten.

Grote verkeershinder

Door het ongeval was er de hele namiddag grote verkeershinder. Aanvankelijk kon het verkeer nog passeren over een rijstrook waarbij de politie het verkeer regelde. Nadat depannagewerken Cool samen met de landbouwer de dissel tussen de tractor en de aanhangwagen had doorgeslepen kwam een takelaar met zware kraan ter plaatse om de tractor te rechten.

Die moest daarna op een dieplader worden gezet. Daarbij werd de rijweg wel even volledig afgesloten. De brandweer ruimde daarna het wegdek nog op. (JH)

The post Tractor gekanteld in centrum van Beerst: chauffeur (61) uit Bovekerke naar ziekenhuis met hoofdwonde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na BV’s wilde ‘Eveline’ ook naaktfoto’s van parketmagistraten: parket wil Gregory R. voor rechtbank

Nadat hij met een vals profiel eerder al naaktfoto’s en filmpjes ontfutselde bij BV’s had ‘Eveline’, vlak voor hij eind vorig jaar een zoveelste keer werd opgesloten, een nieuw doelpubliek uitgekozen: politie én parketmagistraten. Het gerecht beschouwt twee mannen met een jarenlange staat van dienst binnen de magistratuur als twee van zijn vele slachtoffers. Morgen moet Gregory R. (31) –

Lees meer »

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »

Mix van jong en oud bij CD&V Beernem: “Stuk voor stuk kandidaten die verkozen kunnen worden”

Maandagavond stelde burgemeester Jos Sypré (CD&V) de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in de Zomerbarak van Trefhof. De christendemocraten kiezen voor een evenwichtige lijst en zetten in op een mix van jong en oud, gespreid over alle deelkernen. “We kozen resoluut voor kandidaten die stuk voor stuk verkozen kunnen worden”, klinkt het.
The post Mix van

Lees meer »

“Waarom CD&V al met de gemeenteraadscampagne gestart is”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe CD&V zich kant tegen de verplichte gemeentefusies met oog op de gemeenteraadsverkiezingen. “Met het huidige verzet wil CD&V zich vooral profileren als de partij van het platteland, van

Lees meer »

Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje

Noël Vantomme en Anna Claeys uit de Ouderdomseweg vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Schepen Ives Goudeseune bracht hen een bezoek om hen te feliciteren met dit jubileum.
The post Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Film en meditatie in de shelter in Maldegem

Ook deze zomer staat er aan het terrein naast cc Den Hoogen Pad en in het Sint-Annapark een shelter opgesteld, waar van alles te beleven valt voor jong en oud.
The post Film en meditatie in de shelter in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laerke Expeels na EK-zilver: “Beste afvalling ooit”

Uiteenlopende emoties bij tweedejaarsjuniore Laerke Expeels (18) na de Europese pistekampioenschappen in het Duitse Cottbus. In de afvalling haalde ze knap zilver, maar in de ploegkoers kwam ze ten val.
The post Laerke Expeels na EK-zilver: “Beste afvalling ooit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het anders aangepakt”

Het historisch kuiken is niet meer: de eerste flamingo in twintig jaar overleed enkele dagen na de geboorte in het Ieperse Bellewaerde Park. Intussen is een tweede kuiken geboren, dat wel goed aansterkt en vrijdag voor het eerst uit het nest kroop.
The post Historisch kuiken overleden, maar nu huppelt al nieuw kuiken bij flamingo’s Bellewaerde: “We hebben het

Lees meer »

Brand in Wervik bij 82-jarige blijkt aangestoken

De woningbrand dinsdagavond in Koning Albertfonds in Wervik is opzettelijk aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek. Het was de bewoonster (82) van het huis zelf die haar matras in brand stak. Ze kon door de brandweer uit haar rijwoning gered worden en verblijft in het AZ Delta in Rumbeke.
The post Brand in Wervik bij 82-jarige blijkt aangestoken appeared first

Lees meer »