Tractor gekanteld in centrum van Beerst: chauffeur (61) uit Bovekerke naar ziekenhuis met hoofdwonde

In het centrum van Beerst (Diksmuide) gebeurde maandag kort na de middag een spectaculair verkeersongeval. Een tractor van 10 ton zwaar kantelde er nadat hij werd aangereden door de eigen aanhangwagen bij het nemen van een bocht. De 61-jarige chauffeur raakte daarbij gewond.

“Door het ongeval is er veel materiële schade”, zegt commissaris Geert Provoost van de politie. “Een wagen werd eveneens aangereden en is vernield er is schade aan twee voortuintjes en het wegdek. Een expert van het AWV kwam die schade bekijken.”

Bocht

Het ongeval gebeurde maandagmiddag rond 12.30 uur in de Wijnendalestraat in het dorpje Beerst, deelgemeente van Diksmuide. Een 61-jarige chauffeur uit Bovekerke reed er met zijn tractor New Holland in de richting van Diksmuide toen het bij het nemen van een van de bochten in het dorpje fout ging.

“Volgens de eerste vaststellingen werd de tractor aangereden door de eigen aanhangwagen die hij voorttrok”, zegt politiecommissaris Geert Provoost van zone Polder.

Veel materiële schade

“Dat kwam omdat de aanhangwagen in eerste instantie geschikt is voor vrachtwagens en de bocht wellicht aan te hoge snelheid werd genomen. Daardoor schoof de aanhangwagen en kwam die tegen de tractor terecht. Door de klap werd die onbestuurbaar en kantelde aan de overzijde van de weg aan het begin van twee voortuintjes. De 61-jarige chauffeur liep daarbij een hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval was er erg veel materiële schade. “De tractor zelf weegt tien ton en het is nog maar de vraag of die niet volledig vernield is”, zegt de eigenaar uit Koekelare.

“Dat hangt af van het feit of de cabine nog intact is. Ook de aanhangwagen van ongeveer twee ton, die leeg was, heeft schade opgelopen. Gelukkig stelt onze chauffeur het goed en vielen er geen andere slachtoffers, dat is het voornaamste.”

Schade aan wagen, wegdek en voortuintjes

Een Renault Megane die langs de weg stond geparkeerd deelde wel in de brokken. Die wagen liep zware schade op achteraan waarbij ook de ruiten het begaven. De Renault is rijp voor de schroothoop.

Daarnaast is er nog andere schade. “Ook twee voortuintjes liepen schade op en daarnaast is er schade aan het wegdek”, vervolgt commissaris Provoost. “Er zitten verschillende putten in het wegdek. Een expert van het Agentschap Wegen en Verkeer kwam langs om de schade op te meten.

Grote verkeershinder

Door het ongeval was er de hele namiddag grote verkeershinder. Aanvankelijk kon het verkeer nog passeren over een rijstrook waarbij de politie het verkeer regelde. Nadat depannagewerken Cool samen met de landbouwer de dissel tussen de tractor en de aanhangwagen had doorgeslepen kwam een takelaar met zware kraan ter plaatse om de tractor te rechten.

Die moest daarna op een dieplader worden gezet. Daarbij werd de rijweg wel even volledig afgesloten. De brandweer ruimde daarna het wegdek nog op. (JH)

The post Tractor gekanteld in centrum van Beerst: chauffeur (61) uit Bovekerke naar ziekenhuis met hoofdwonde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bepaalde eiwitten in het bloed kunnen aantonen of iemand kanker zal krijgen, maar “geen mirakeloplossing”

Bepaalde eiwitten in het bloed kunnen lang voordat kanker wordt vastgesteld, aantonen of een patiënt het risico loopt om de ziekte te ontwikkelen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Oxford die gepubliceerd werd in vakblad Nature. Kankerspecialist Filip Lardon (UAntwerpen) nuanceert: “Een doorbraak in het lab is nog niet meteen een doorbraak voor patiënten”.

Lees meer »

“Charkiv wordt van aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”: Amerikaanse buitenlandminister onder vuur door gitaaroptreden in Kiev

Het gitaaroptreden dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken (62) eerder deze week gaf in een nachtclub in Kiev lijkt zijn doel volledig te hebben gemist. Hoewel Blinken een gevoelige snaar wou raken bij de Oekraïners, is het optreden bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. “Charkiv wordt van de aardbodem geveegd en hij zingt liedjes”, klinkt het

Lees meer »

Tientallen obussen worden uit de ringvaart gehaald in Brugge

In Brugge worden deze voormiddag enkele tientallen obussen uit de Ringvaart gehaald, in de buurt van de Kazernevest. Duikers van de brandweer ontdekten ze eind vorige maand bij toeval tijdens een oefening en brachten er 2 naar boven. Maar omdat het er zo veel zijn, komt vandaag ook de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse. Het gaat om obussen uit de Eerste

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël voert grondoperatie in Rafah op – Houthi’s willen álle schepen aanvallen die naar Israël varen

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik

De Brugse politie heeft 18 nieuwe elektrische fietsen in gebruik genomen. Het gaat om stadsfietsen bestemd voor de wijk- en de jeugdinspecteurs die nu nog op eigen kracht rondrijden.
The post Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Georgisch parlement keurt omstreden wet over buitenlandse inmenging goed, parlementsleden opnieuw op de vuist tijdens debat

Het Georgische parlement heeft een controversiële wet over buitenlandse inmenging goedgekeurd. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s, die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren als ‘buitenlandse agenten’. Al wekenlang komen Georgiërs op straat om te protesteren tegen de wet. De goedkeuring kwam er letterlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens de

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed na slepende ziekte: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »