Over de nucleaire dreiging van Iran: ‘Mocht ik Israël zijn, ik zou toch erg ongerust zijn’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Gratis grafconcessies voor gestorven kinderen en Bruggelingen kunnen voortaan as van hun huisdier laten bijzetten

De Brugse gemeenteraad stemde dinsdagavond in met de voorgestelde wijzigingen van het retributiereglement op lijkbezorging. Zo wordt het vanaf 1 juni mogelijk om de as van een overleden huisdier te laten bijzetten en zullen overleden kinderen tot 12 jaar ook een gratis concessie krijgen op de nieuwe natuurbegraafplaats.
The post Gratis grafconcessies voor gestorven kinderen en Bruggelingen kunnen voortaan

Lees meer »

Jan Ullrich haalt zélf tijdritfiets op in Koers om die in eigen museum plekje te geven: “Dit is een enorm inspirerende plaats”

Hoog bezoek in Koers, het museum van de wielersport in Roeselare. Niemand minder dan Tourwinnaar Jan Ullrich kwam langs om er een tijdritfiets in ontvangst te nemen. Die krijgt, samen met een bijhorende helm en handschoenen, een plekje in het Jan Ullrich Cycling Museum, dat nu vrijdag in Bad Dürrheim de deuren opent.
The post Jan Ullrich haalt zélf

Lees meer »

Noord-Korea stuurt ballonnen met uitwerpselen naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van het leger. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen, onderdelen van schoenen en mest.

Lees meer »

Hoe Antwerpse dj’s Samm en Ajna toonaangevend zijn rond de nieuwe vibe in de elektronische muziekwereld

The vibe is real. Toegankelijk, emotioneel, vrouwvriendelijk. En – niet onbelangrijk – tijdloos. Het heeft niet eens een overkoepelende naam, het genre dat nu al zeker een jaar als een hoos door de elektronische muziek en haar festivals waait. Melodic house/techno, afro/latin house, organic of deep house,… meerdere vlaggen dekken de lading. Dankzij Sam Bombeeck (33), alias Samm (BE) –

Lees meer »

Het streven van jeugddirecteur Rik Coucke: “Onze jeugd blijft voetballen op Schorre in KVO-kleuren”

Twaalf maanden na de degradatie uit de Jupiler Pro League verdwijnt KV Oostende ook uit de Challenger Pro League. Begin juni volgt het faillissement van de nv KV Oostende. Dit barslechte nieuws heeft ook zware gevolgen voor de honderden jeugdspelers van de kustploeg. Jeugddirecteur Rik Coucke is vast van plan om samen met andere mensen met een echt KVO-hart al

Lees meer »

“Voor het eerst zonder decor en kostuum op een podium”: verrassende carrièrewending voor Herman Verbruggen

“Ik ben hier vier weken ongezond nerveus voor geweest.” Herman Verbruggen (61) gooit het over een andere boeg: de ‘F.C. De kampioenen’-acteur ontpopt zich tot comedian. Al wil hij niet zo genoemd worden: “Dat is een te grote eer.” Hij heeft zijn eerste optreden met vlag en wimpel overleefd, een eerste stap richting een grote zaalshow. “Ja, ook anekdotes over

Lees meer »

Militaire spanningen (proberen) gladstrijken en praten over Kim Jong-un: China, Japan en Zuid-Korea houden eerste top in 5 jaar

China, Japen en Zuid-Korea komen in Seoel voor het eerst in 5 jaar weer samen voor een top. Op de agenda staan onder meer economische samenwerking en de uitbreiding van de Chinese militaire activiteiten in de regio. Daarnaast wil China de toenemende relaties tussen Japan, Zuid-Korea en de VS bespreken. Ook de raketten en nucleaire testen van Noord-Korea zijn een

Lees meer »

Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé Kattegat: “Dit stond al lang op mijn bucketlist”

Maaike Dedeyne (37) en Bruno Clybouw (57) namen een tweetal maanden geleden de voormalige Bistro Den Dikke Buuk over en transformeerden de zaak in Muziek & Sfeercafé Kattegat. Tijdens de inloopperiode is het nog een beetje zoeken naar een juist evenwicht, maar beide uitbaters kijken met vertrouwen naar de toekomst.
The post Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé

Lees meer »

400 jaar Wullepitmolen

Door het slechte weer werden de feestelijkheden voor de Zarrense molen op 4 en 5 november van vorig jaar even uitgesteld, maar op zaterdag 1 en zondag 2 juni kan iedereen terecht in Zarren voor de verjaardag van de Wullepitmolen die dan maar liefst vier eeuwen oud is. Op zaterdag 1 juni malen de molenaars
The post 400 jaar

Lees meer »

Yves Miroir dient klacht in tegen schepen Kurt Claeys voor niet naleving wet overheidsopdrachten

Bij de onderzoeksrechter heeft gemeenteraadslid Yves Miroir klacht ingediend tegen schepen Kurt Claeys voor het niet naleven van de wet op de overheidsopdrachten. Volgens Miroir is er sprake van belangenvermenging. Schepen Kurt Claeys zegt dat daar niets van aan is.
The post Yves Miroir dient klacht in tegen schepen Kurt Claeys voor niet naleving wet overheidsopdrachten appeared first on

Lees meer »

“Het is zinvol om stressfactoren onder de loep te nemen”: hoe krijg je de haaraandoening Graham Little-Piccardi-Lassueur?

In de marge van een interview over het nieuwe Hooverphonic-album had muzikant Alex Callier (51) het over het syndroom van Graham Little-Piccardi-Lassueur waar hij aan lijdt. Hij verloor er zijn bakkebaarden en wenkbrauwen door. Maar wat is dat precies? Hoe krijg je deze aandoening? En wat kan je eraan doen? Dermatoloog Griet Voet: “Geen garantie dat een haartransplantatie een gunstig

Lees meer »